kane1_1 na Allegro.pl !!

wojciech28
Kontakt:

kane1_1 na Allegro.pl !!

Post autor: wojciech28 »

Witam !
Piszę tego posta, aby opisać moją sytuację z użytkownikiem Allegro.pl kane1_1.
Sprawa wygląda następująco...koleś kupił ode mnie koło w niedzielę 14 lutego 2010r przez serwis Allegro.pl...niestety jeszcze do dzisiaj nie otrzymałem za ten towar pieniążków...mimo wielu interwencji (rozmowa przez GG) dalej pieniążki nie pojawiły się na moim koncie.
Sprawę zgłosiłem do Allegro.pl lecz mam jeszcze pytanie jak mogę uzyskać kasę za sprzedany przedmiot ?
Pozdrawiam !
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

...centrum sporów allegro!2 razy miałem ten sam problem i przez centrum sporów odzyskalem pieniążki za wystawione aukcje :wink:
Radix
wojciech28
Kontakt:

bamix71 napisałem w pierwszym poście, że sprawa zgłoszona została do Allegro.pl nie ;)
bamix71
Kontakt:

...to teraz poczekasz sobie aż łaskawie koleś odpisze do allegro lub do Ciebie...bo innej opcji to raczej nie ma :wink:
Radix
wojciech28
Kontakt:

no właśnie...do tego mam jeszcze pytanko...czekam od soboty na odp i jak na razie nic...czy jak koleś nie odpowie to sprawa się zakończy ?
bamix71
Kontakt:

...nie pamiętam jaki okres czasu czekałem ale trwało to jakiś czas...koleś zwrócił mi prowizje za akcje i tyle...potem wystawiłem negatywa dla przestrogi :wink:
Radix
easy_rider_1
Kontakt:

Post autor: easy_rider_1 »

wojciech28 pisze:jak mogę uzyskać kasę za sprzedany przedmiot ?
Kasy za sprzedany przedmiot nie uzyskasz i raczej nie wyciągniesz od kupującego,
co najwyżej to możesz wystąpić o zwrot naliczonej prowizji, powód: nawiązano kontakt z kupującym lecz ten odmówił zapłaty za przedmiot, jeżeli prowizja zostanie zwrócona to kupujący dostanie ostrzeżenie a Ty możesz wystawić negatywa (w odwecie pewnie też dostaniesz nega) i to by było na tyle.

Polecam zapoznanie się z regulaminem Allegro i przejrzyj Pomoc Allegro.

Peace
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

jak dla mnie nic nie możesz zrobić byłem w podobnej sytuacji ostatnio. poczytaj temat "kupujący nie chce zapłacić" Najlepsze co możesz zrobić to napisać do niego żeby dał zwrot prowizji albo powiedzieć że załatwimy to po komentarzu pozytywnym on ci da pozytywa a ty mu wtedy walisz negatywem konkretnym.

Edit: link do tematu http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=57360
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

wojciech28 jesli gosc by przypadkiem zaplacil Ci za to kolo to przed wyslaniem kola odczekaj dokladnie tyle samo czasu ile czekales od zakonczenia aukcji na otrzymanie zaplaty :P ostatnio troche na allegro sprzedawalem, i czesc rzeczy dalej nie wyslalem bo czekalem na kase po 2 tygodnie, chamstwo za chamstwo ;p
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

Lisek-Tm
Ja nie popieram czegoś takiego. Jeśli ktoś zwlekał to jego wina ale sam staram się wypełniać własną część umowy w jak najlepszy sposób aby nawet gość który jest nie fair wobec mnie był zadowolony.
easy_rider_1
Kontakt:

Post autor: easy_rider_1 »

agressor pisze:jak dla mnie nic nie możesz zrobić byłem w podobnej sytuacji ostatnio. poczytaj temat "kupujący nie chce zapłacić" Najlepsze co możesz zrobić to napisać do niego żeby dał zwrot prowizji albo powiedzieć że załatwimy to po komentarzu pozytywnym on ci da pozytywa a ty mu wtedy walisz negatywem konkretnym.
Masz linki poczytaj: http://www.allegro.pl/help_item.php?tid ... =95&zoom=N

http://www.allegro.pl/help_item.php?zoo ... 41&item=85
Dartmoor
Kontakt:

Post autor: Dartmoor »

Lisek-Tm rozumiem ze wyznajesz zasade "oko za oko", ale sadze ze nie wszyscy dzialaja z premedytacja wobec ciebie. kazdy moze miec jakis chwilowy problem. ciekawy tylko jestem czy powiedzialbys tej osobie wprost, ze specjalnie przetrzymujesz paczke, bo ona ci pozno wplacila i musi poczekac...
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

agressor to wcale nie jest najlepsze co moze zrobic. Za co taki gosc ma dostac pozytywa ?! Prowizje tak czy siak allegro zwroci a taka osoba MUSI dostac NEGA bo sytuacja bedzie sie powtarzac

Edit - sorry zle przeczytalem. W kazdym razie nie licz na to ze taka osoba wystawi pozytywa pierwsza.
borczu
Kontakt:

Post autor: borczu »

to jest najgorsze ,nie można dać negatywa(jakiemuś chamowi )bo można dostać to samo :|
wojciech28
Kontakt:

A więc tak...powiedziałem dzieciakowi, że pierwszy ma wystawić pozytywa...wystawił...to ja mu sruuu negatywa ;) wystąpiłem też do Allegro.pl o zwrot prowizji...;)
KondziuNS
Kontakt:

Post autor: KondziuNS »

Pewnie ten 'dzieciak' przeczytał jeden z licznych tematów o twoich oszustwach i stwierdził, że nie ma zamiaru kupować najprawdopodobniej uszkodzonego koła i potem szarpać się z takim oszustem jak ty ;]
wojciech28
Kontakt:

Pewnie ten 'dzieciak' przeczytał jeden z licznych tematów o twoich oszustwach i stwierdził, że nie ma zamiaru kupować najprawdopodobniej uszkodzonego koła i potem szarpać się z takim gówniarzem jak ty ;]
Nie wiem po co ty sie w ogóle wypowiadasz ******...ten "dzieciak" dostał by taki towar jak był na foto tak jak dostałeś i ty gówniarzu...a po drugie to nikogo jeszcze nie oszukałem...miałem śmieszną sytuację z tobą bo się nie znasz (?) i czepiasz sie czegoś co było widoczne na foto...ściemniasz kolejny raz...
KondziuNS
Kontakt:

Post autor: KondziuNS »

Owszem, to, co było widoczne na foto, jak już mówiłem kilka razy, szkoda, że opis TECHNICZNY był przekłamany na max, złodzieju ;] Nikogo nie oszukałeś? A pękniętą rame kto chciał sprzedać? ;]
wojciech28
Kontakt:

Człowieku ogarnij się...czytaj dokładnie tematy...ja nie chciałem sprzedać żadnej pękniętej ramy !! A poza tym stan techniczny był opisany i to o co srasz sie najbardziej było widoczne na foto także zamknij się i idź do szkoły pajacu...
ODPOWIEDZ