Szybkie pytanie- kompatybilność dolnych golenii Duro. PILNE!

dziadek_dzidek
Kontakt:

Szybkie pytanie- kompatybilność dolnych golenii Duro. PILNE!

Post autor: dziadek_dzidek »

Witam. Potrzebuję szybko upewnić się czy te oto dolne golenie http://allegro.pl/item949034135_suntour ... y_bcm.html , będą pasować do goleni górnych z modelu DJD, takiego: http://allegro.pl/item942983310_suntour ... erowe.html

Po prostu golenie dolne pękły na boosterze i muszę coś z tym zrobić ( wymienić golenie dolne) , bo tak nie można jeździć ( boje się o własne życie :) ). Mam w planach kupno widła na qr20, ale duro pękło wcześniej niż się spodziewałem i teraz nie mam jeszcze całej gotówki na lepszy wideł, więc muszę wymienić golenie dolne. Bardzo zależy mi na szybkiej odpowiedzi, z góry dzięki!
ak47

Post autor: ak47 »

Będą pasować, bez najmniejszych wątpliwości.
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Będą pasować. Jak cena mniejsza niż 50zł to kup, jak drożej, to bardziej opłaca się skleić buster i wsadzić oś na nakrętki do piasty. Taniej wyjdzie i ogólnie lepiej.
dziadek_dzidek
Kontakt:

Post autor: dziadek_dzidek »

super, o taką rzeczową odpowiedź mi chodziło, dzięki bardzo! :wink: , Johnyk- mówisz, że można skleić booster- w jaki sposób to zrobić? Nałożyć grubą warstwę poxiliny lub czegoś takiego?
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

dziadek_dzidek gadałem kiedyś na żarze z gościem któremu po zjeździe po schodach duro na busterze pękło, skleił sobie poxiliną właśnie chyba i na lajcie tam jeździł. Bo w żywice epoksydowe to raczej też nie warto się bawić. A skoro na jakiś czas to ma być, to klejenie + oś na nakrętki spokojnie wystarczą ;)
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Co do goleni to będą pasować a jeśli o klejenie chodzi to mój Argyle spod ręki mistrza ;D

Obrazek

Spawany metodą TIG z wykorzystaniem materiału z goleni, żywica epoksydowa i włókno szklane, szpachla, kilkanaście godzin szlifowania, podkład, 3 warstwy lakieru akrylowego z utwardzaczem i masz amor wytrzymalszy od nowego wyglądający jak z salonu :)

Niedługo kolejny amor wyjdzie spod rąk mistrza ;D
Ale jak masz okazję to kupuj te golenie.
ODPOWIEDZ