Gdzie w PL da się już pojeździć?Gdzie są najlepsze warunki?

karol.fr
Kontakt:

Gdzie w PL da się już pojeździć?Gdzie są najlepsze warunki?

Post autor: karol.fr »

Witam, jako, że za oknem świeci ładne słońce a w miastach już praktyczine nie ma śniegu chcaiłbym zapytac gdzie w Polsce można już pojeździć albo gdzie będzie to najszybciej możliwe:). Bardzo mile widziane informacje na temat tras gdzie pokrywa śnieżna już zanika:) Z góry dzięki za info i do zobaczenia na trasach!
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Ja sezon rozpocząłem w tamtym roku na Żarze - w tym będzie zapewne podobnie, być może jeszcze Myślenice wchodzą w grę (mowa o miejscach z wyciągiem).

Może ktoś z lokalsów napisze coś... może są już górki bez śniegu dobre na wycieczkę Enduro.
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Wisła Stożek obecnie zaprasza ale na deski i narty ;) Słońce i petarda !! Jest spora szansa że do końca kwietnia zalegać będzie biała powłoka po lasach...więc Szczyrk też raczej odpada...może Żar i Myślenice

snizy Bełchatów ?? Kazura, Bartycka w stolicy :mrgreen:
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

snizy rok temu na zarze na wielkanoc i tak sensownie dało sie tylko po trasie karpiowej jezdzic bo te przebitki przez snieg były troche bez sensu ;)

Obstawiałbym myslony albo kamiensk jako pierwsze czyste miejscówki.
0gór
Kontakt:

Post autor: 0gór »

Schodek pisze:spora szansa że do końca kwietnia zalegać będzie biała powłoka po lasach.
to czarna gora tez nas przywita sniegiem ? :D
dyniadownhill
Kontakt:

Post autor: dyniadownhill »

jestem z myślenic ale w tym roku tu nie pojeździsz bo będą robić gondolkę , ale jak zrobią (ok. listopad) to będzie możliwe że pojawi się śnieg . w roku 2011 myślenice godne polecenia , także polecam wisłę ale są tam już bardziej profesionalne trasy ( narazie jest tam śnieg )
Schodek
Kontakt:

Uu... to ja już wiem czemu Zumbi elektryka zrobił :twisted: jak wyciąg wycinają na gondolę do jesieni..

Czarna to nie mam pojęcia ale pewnie chłopaki zdadzą relację...
fuby
Kontakt:

Post autor: fuby »

karol.fr jedynie pośmigać aktualnie można na lokalnych traskach nie w górach. Ja w zeszłym roku byłem pod koniec kwietnia na żarze to było jeszcze troszkę śniegu :D
jame$
Kontakt:

Post autor: jame$ »

Tak jak ktos wspominał w poprzednim temacie jezeli chodzi o kamiensk na wyciag z rowerem nie wczesniej niz 1 maja;] Oczywiscie mozna smigac wczesniej ale pod gore z buta...;p
http://www.pinkbike.com/photo/7264360/
Rasty
Kontakt:

Post autor: Rasty »

W sumie to myślę, że na Żarze długo śnieg nie posiedzi :P Mieszkam "kilka minut" od Żaru, a kuzyn "kilka" sekund" pod nim, tak więc myślę, że jeśli popytam kuzyna i też swoje wiadomości podrzuce, jutro albo pojutrze, to obraz będzie w miare obiektywny :) Ale jeśli gdzieś zaczynałbym sezon, to właśnie tam :)

Pozdro!
;]
tomo
Kontakt:

Post autor: tomo »

Śniegu w górach jest bardzo mało już, sporo leży jedynie na trasach narciarskich, które były naśnieżane armatkami, tydzień ładnej pogody z temperaturą w plusie 5-10 stopni i w lasach śniegu wogóle nie będzie - dotyczy to beskidów czyli Żar, Wisła, Szczyrk. W innych rejonach nie wiem jak z śniegiem. W Myślenicach zawsze śnieg schodzi najszybciej.
tristero1
Kontakt:

Post autor: tristero1 »

dyniadownhill czy ja dobrze zrozumiałem, że do Myślenic w tym sezonie nie ma po co jechać ?? ;( można prosić o więcej info w tym temacie ??
dyniadownhill
Kontakt:

a więc tak jeździć jak zawsze się będzie zaje***** tyle że trzeba będzie wyjechać pod stok dla narciarzy jak mendy nie złapią albo wyprowadzić (około 40 min wyprowadzania, 20 jechania , ale jedź pod górę na rowerze do dh) wyjeżdżasz później 4 osobowym dla narciarzy i jedziesz ( jak ktoś się orientuje ) gruberem i kończysz zjazd przy 4 osobowym , gondola będzie na 99,9 % bo ojciec kolegi geodetą jest i coś już ponoć "mierzyli"
0gór
Kontakt:

Post autor: 0gór »

przecie contest ma byc w myslonach :>
mag44
Kontakt:

Post autor: mag44 »

A może pisze sie ktoś na "snow riding" w sobote albo w niedziele na skrzycznem? :D
http://www.pinkbike.com/buysell/968159/
tristero1
Kontakt:

Post autor: tristero1 »

dyniadownhill no ale.. ta contestowa trasa średnio mnie interesuje, wolę jechać w stronę dolnej stacji wyciągu 1-osobowego (traska dunin itp).. czy planowana gondolka ma zastąpić wyciąg 1-osobowy ??
dyniadownhill
Kontakt:

tak jedno osobówki już nie będzie będzie gondola , tristero1 jak będziesz chciał to możesz jechać tak jak zawsze ale nie wiem czy rower będzie ci się chciało wypychać( jak nie będzie można wjechać autem bo jest zakaz , ale może usunął ) pod 4 osobowy , ale jak pojeździsz koło 4 osobowego gruberem i takimi innymi traskami i wyjeżdżasz i jedziesz ostatni zjazd to możesz jechać tymi trasami co zawszę i wyjechać pod dolnym wyciągiem
Schodek
Kontakt:

0gór ale po 4 poleci jak zawsze...no chyba że nie, ale to tylko Gagat wie :mrgreen:

plany wycinki starego krzesła są od lat, więc może w końcu...mają tez w planach jeszcze jeden wyciąg na Stróża ale io chyba w następnym wieku
ODPOWIEDZ