Rower Dartmoor SF

adix210
Kontakt:

Rower Dartmoor SF

Post autor: adix210 »

co sądzicie o tym rowerze: http://allegro.pl/item946649291_nowy_ro ... wys_0.html
stosowany by był w lekkim DH i FR proszę o szybką odpowiedź.
jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie :D
adrian4477
Kontakt:

Post autor: adrian4477 »

Za tą kasę znajdziesz coś o wiele lepszego...
matin89
Kontakt:

Post autor: matin89 »

Moim zdaniem sie nie oplaca poniewaz po pierwsze cena a po drugie osprzet na jakim jest zlozony. W tej cenie mozna kupic juz jakis ciekawszy rower na lepszym osprzecie.
Dylski_
Kontakt:

Post autor: Dylski_ »

Za tą cenę złapiesz coś dużo lepszego. A ten rower z DH ma niewiele wspólnego..;D
Zimer92
Kontakt:

Post autor: Zimer92 »

Dokładnie, zgadzam się z przedmówcami. Rower generalnie na słabym osprzęcie, celowałbym w jakąś używkę, a przykładu nie trzeba długo szukać ;) Przeglądaj allegro i szukaj okazji.
eryk_kartman
Kontakt:

Post autor: eryk_kartman »

oooi
bardzo slabiutki osprzet :)
ma nawet piekne plastikowe pedaly :)
ja za 2 tys zlozylem calkiem fajnego street fightera, z truvativem hamulcami avida napinaczem itp
albo patrz za czyms innym albo postaraj sie sam zlozyc,
kupisz pare uzywanych czesci i zaoszczedzisz duuzo pieniazkow :)
pozdrower
http://eryk2kartman.posadzdrzewo.pl
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

Części może i taniutkie, ale jeśli chodzi o nówki to wiele się nie da lepiej. Łatwo się mówi "złożyłem coś lepszego", ale jeśli znalazłeś coś na promocji lub w używkach to nie znaczy, że druga osoba będzie miała taką samą możliwość.

Oczywiscie ja tego bika nie polecam. Przerzutka Acera to nawet w XC po roku łapie takie luzy, że nie nadaje się do niczego, piasty na pewno też nie przeżyją zbyt długo. Brak napinacza, widelec to jeszcze powiedzmy, że jak nie waży się dużo może być na początek. Hamulce - nie wiem nic o Hayesach MX 2, ale nie mają dobrej opinii. Najtańsza rzecz którą mógłbym z czystym sumieniem polecić to Avid BB7. Pedały - plastik potrafi być dość mocny, ale czy ten taki jest to bym wolał nie sprawdzać. Akurat aluminiowe VP wiele droższe nie będą, ale tak grosz do grosza... Korba - też nie wiem co o niej sądzić, ale znacznie mądrzej założyć coś, co hcodzi na zewnętrznych łożyskach. Najtańsza opcja to Deore, ale to może nie wytrzymać, najtańsza w miarę sensowna to Hussefelt. Trzeba mieć albo 2500 żeby złożyć coś sensownego albo szukać w używkach.
eryk_kartman
Kontakt:

Post autor: eryk_kartman »

B.Z.
Zgadzam sie, tylko ja uwazam ze niektore czesni mozna kupic uzywane i lepiej na tym wyjdziesz niz kupujac nowki, a co do okazji to trzeba je lapac, nie ma latwo.
Ale ogolenie uwazam ze lepiej jest zlozyc sobie rower samemu i miec to co chesz ( nawet uzywane). n o ale to taki off topic

wracajac do tematu:
To nie polecam :)
http://eryk2kartman.posadzdrzewo.pl
adix210
Kontakt:

Post autor: adix210 »

dzięki za odpowiedź :D
ODPOWIEDZ