Manetka Alivio + Przerzutka SLX Down Swing NIE DZIAŁA!!

mociek92
Kontakt:

Manetka Alivio + Przerzutka SLX Down Swing NIE DZIAŁA!!

Post autor: mociek92 »

Cześć wszystkim ;) Mam problem kupiłem dziś SLX'a Down Swing zakładam wszystko pasuje, chce zmienić bieg z 1 na 2 a na przerzutce zmienia mi od razu na 3 a jak chce zmienić z 2 na 3 blokuje się i nie idzie wyżej :| Mam korbę Deore 2008 3 blatową. Czy ktoś ma pojęcie co jest nie teges??? Za duży skok dźwigni w manetce?? Jakieś propozycje wtf is going on?? Pozdro
Baunsuj Dziwko!!
Rafcik
Kontakt:

Post autor: Rafcik »

To nie wina, fizyczna sprzetu, lecz jezeli masz Deorke z 08 znajdz informacje o ilosci zębów na 3 bladach, i znajdz informacje o przerzutce jakie poszczególne blady łapie ;)

Miałem to samo i musiałem wymienic przezutke :) i potem chodziło PicuŚ GlancuŚ xD
Bo szimanowska manetka z szimanowską przerzutką bedzie chodzic bo to inny ssystem niz srama wiec tak jak mówie popatrz po jakich bladach obsuguje SLX a jakie ty masz :)
Pozdrawiam ;)
http://rafcik.pinkbike.com/
Rafcik
Kontakt:

Post autor: Rafcik »

Tak myslałem ;)

PRZERZUTKA PRZEDNIA SHIMANO SLX FD-M667 DOWN SWING

Przednia przerzutka FD-M667 to wysokiej klasy komponent posiadający konstrukcję o szerokim ogniwie. Szersze ogniwo trzpienia zapewnia większą poprzeczną sztywność, która z kolei udoskonala czułość zmiany przełożenia i wydłuża żywotność. Konstrukcja obejmy wykonana jest z aluminium, co obniża wagę.

Przerzutka ta została zaprojektowana i przystosowana do współpracy z 2-blatowymi korbami o zębach 36-22T. Jest ona doskonale pasującym komponentem do nowej korby SLX, model FC-M665.

Właściwości:
* współdziałający tył: 9-biegów,
* przednia indeksowana zmiana przełożeń DUAL SIS,
* max. pojemność: 22T,
* min. pojemność: 12T,
* liczba zębów na największej tarczy: 36T,
* prowadzenie linki: górny lub dolny ciąg,
* materiał obejmy: aluminium / malowane,
* konstrukcja o szerokim ogniwie,
* waga rzeczywista: 154g.

hmm, wiec masz tylko do wymiany, przerzutkę i tyle ;) ja miałem problem podobny bo z 1 na 2 nie wrzucało i to było to ze Alivio nie brało 32 zębów tylko 34/36 i dlatego tamtego posta napisałem :)
Przepraszam ze nie edytowałem ale chce zeby było dokładnie widoczne ze Ta przerzutka jest na 2 blady ;)
Pozdrawiam ;)
http://rafcik.pinkbike.com/
mociek92
Kontakt:

Ok dzięki wielkie czyli wychodzi na to że muszę zmienić na M661 bo ona chyba obsługuje 3 blaty thx ;)
Baunsuj Dziwko!!
mociek92
Kontakt:

Oglądnąłem przerzutke ze wszystkich stron i okazuje się że to 661. Muszę ja chyba poustawiać i może zacznie chodzić:)
Baunsuj Dziwko!!
ODPOWIEDZ