Noga w gipsie...

mikson
Kontakt:

Post autor: mikson »

aha no lekarz powiedzial ze w tym roku to juz raczej nie pojeżdże ...ale ja mam złamana a ty pęknięta także nie wiem jakto bedzie z pekniet ....ale chyba szybciej dojdziesz do formy :) ale lepiej póxniej nie ryzykować pzez jakies dwa miesiące bo po co ?? lepij poczekac niz później znów złamać :) trzymaj sie i "PIJ MLEKO BEDZIE WIELKI" :P:P:P
Lucid
Kontakt:

Post autor: Lucid »

lipa z tymi złamaniami peknieciami i wogóle...qrde wczoraj ziomek miał słaby dzien...najpierw połąmał oske od pedała na bunnym na kraweżnik, potem przebił sam sobie niechcący srubokretem dętke a na koniec na zajebce skrecił albo złąmał sobie kostke...to sie okaze w poniedziałek po przesiwtleniu...lipa straszna...nie szalejcie jak pijecie...ja juz z miesiąc mam 3 sutek/znak buddy/znamie na klacie od nieudanego krankflina na zajebce...
Lenny
Kontakt:

Post autor: Lenny »

Niedobrze. Ja 29 maja połamałem obie nogi. Niestety nie na rowerze (jak by na rowerze było, to bym nie miał wyrzutów). Jedna była pęknięta, druga złamana, obie w kostkach. Z nogi pękniętej gips zdjęli po 4 tyg., ze złamanej po 6. Na przełomie lipca i sierpnia uczyłem się jeździć na rowerze (chociaż jeszcze nie chodziłem :-0 ). Dziś śmigam po płaskim normalnie, ale przez najbliższe kilka miesięcy na drity nie mam szans. Ostatni próbuję pomykać na tylnym kole, ale jeszcze kostki za słabe i boje się upadku, uderzenia nogami o ziemię jak przedobrzę. Będzie dobrze (u ciebie) - pamiętaj, że ja mam połamane obie nogi!
............................................................
MaciekM
Lokalizacja: Polska stolica :/ muzyki tanecznej (disco polo) => Radom
Kontakt:

Post autor: MaciekM »

pozdro i thx dla wszystkich :) i polamanych chlopakow :) zrosnie sie.. chociaz powoli, ale do formy sie wroci na pewno.. a jak na razie to ja gips mam dosc sztywno, a szczegolnie w okolicach kostki, to pewnie i tak dobrze, bo noga sie nie rusza i szybciej sie zrosnie.. :) przynajmniej dobrze ze gips jest na samym koncu wakacji.. bo tak to by byla przejebka :/ w tym roku to juz razczej tylko xc bedzie :) chociaz jeszcze moze sie zmieni, zalezy co powie lekarz... :) akurat juz niedlugo zapadnie sie w sen zimowy i na wiosne znowu ;) ale to jeszcze dluga droga.. najbardziej boli to ze jezdzic nie mozna.. :) a w wolnym czasie zaczynam rysowac na kartce rowery :) i rozne triki ;D chociaz tak sobie czas moge umilic... ;)
pchlaa
Kontakt:

Post autor: pchlaa »

no to ja w tamtym roku rowniez mialem pekniecie prawej kostki. 3 tyg w gipsie, chcieli mi walnac na 4 ale sie nie zgodizlem bo mialem juz zaplanowany wyjazd:D
po zdjeciu gipsu bylo mi ciezko stanac nawet na te noge, ale po kilku dniach sie rozchodzila, staralem sie nie jezdzic przez pierwszy tydzien-dwa.
lepiej tez nie forsuj tej nogi tak od razu, ja mam z nia problemy do dzisiaj, krzywo stane i juz tak napieprza, zmiana pogody-tez.ogolnie pozostanie ci jakis uszczerbek na zdrowiu do konca zycia, na starosc bedziesz mial tak jak ja rozwalony staw
ja wlasnie wczoraj wykrecilem kostke, cale szczescie ze lewa, bo tam to bym juz w gipsie zapewne lezal. teraz ide do apteki po jakies masci zeby mi to szybko zeszlo.
zrowia:D
sikun jestes...
MaciekM
Kontakt:

heh thx pchlaa :) i sam tez zdrowia zycze, dla Ciebie i wszystkich polamanych bikerow :) czyli jak moglbys mi powiedziec za ile bedzie mozna na oko tak ostrzej ? z gory dzienx
Lucid
Kontakt:

ostrzej poszalejemy w przyszłym roku, ty nie bedziesz szalał bo nie możesz a ja bo bede rower skłądał nowy...a jak mam składac to pożadnie to wole do wakacji nawet zbierac hajc niz kuypowac badziewne czesci...a kiedy my nie bedziemy jezdzic chłopaki naucza sie bunnego na metrowe murki...ale nie wszyscy to nie jest zle hehe, pozdro
MaciekM
Kontakt:

Lucid zdradz co skladasz :) mam nadzieje ze tylko qrde nie trzeba bedzie sie uczyc wszystkiego od nowa :P
Lucid
Kontakt:

cos fajnego rodzimej produkcji z cro-mo na kólkach 24':) styknie... łatwo sie domyslec...
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

nie biadol- wez sobie wyobraz zmiazdzeniowe zlamanie stawu skokowego z odlamkami.... to jest jazda
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
Qcor
Kontakt:

aha i idz do jeszcze przynajmniej innego lekarza pokaz mu zdjecia... starsza ma teraz slamaną noge i kazdy lekarz mowi co innego... jeden mowi ze bedzie potrzebna operacja, drugi ze wszytko ok .... pierdzielone konowaly, to ze wsadzil Ci noge do gipsu to nic... wez daj starszej/starszemu zdjecia niech idą pokazą je jeszcze paru ortopedom...
MaciekM
Kontakt:

hmm a mam pytanie.. bo po glebie mialem spuchnieta kostke w lewej nodze, kostaka byla spuchnieta tylko po lewej stronie, po prawej bylo normalnie.. jak bylem w szpitalu, to panna robiaca mi przeswietlenie (jakas mloda blondi) ulozyla mi stope tak, ze spuchnieta czesc stopy lezala na tej jakiejs poduszcze czy tam tym lozku, a przeswietlenie (i ten caly aparat znajdowal sie w gorze) bylo robione z gory, dlatego chodzi mi o to, czy noga nie powinna byc odwrotnie ulozona, czyli tak zeby przeswietlenie bylo robione bezposrednio na spuchnieta czesc stopy ? bo qrde na tym zdjeciu nie za bardzo widac to wszystko :/ mam nadzieje ze zrozumieliscie moja wypowiedz :)
Qcor
Kontakt:

po pierwssze to jedno zdjecie nie wystarczy
powinienes miec jedno od przodu, jedno z boku.. a z ktorego to juz chyba mniej wazne
MaciekM
Kontakt:

aha, nie no z przodu zdjecie tez bylo i zrobione, tylko zastanawiam sie czy dobrze mi noge ulozyla, czy nie powinno byc odwrotnie.. ;)
MaciekM
Kontakt:

FixXxeR
Kontakt:

Post autor: FixXxeR »

wspolczucia..... ale i tak lepiej ze to teraz a nie na poczatku wakacji.....
3maj sie i wracaj do zdrowia
brak podpisu ;P
MaciekM
Kontakt:

no dokladnie, ciezko by bylo jakby to poczatek wakacji byl.. :| a tu teraz szkola, odpocznie sie niestety od bike'a ,ale trudno, widocznie tak musialo byc :)
MaciekM
Kontakt:

dobra, zdjeli mi gips, noga chuda jak nie wiem co, kostka troche spuchnieta a stopa sina, za jakis czas na komisje po ubezpeiczenie, pomozcie mi wymyslec jakas scieme bo nie wiem co mam powiedziec na tej komisji...
zjeżdżacz
Kontakt:

Post autor: zjeżdżacz »

ze sciemami to troche tak niebardzo...
ja nic nie musiełem wymyślać a ubezpieczenia dostałem jakieś 7 miesięcy po złamaniu (ręki )
POWODZENIA
:P
ps. nieźle śmierdzi co??
ODPOWIEDZ