Szwy na twarzy i możliwość jazdy rowerem...
-
- Kontakt:
Szwy na twarzy i możliwość jazdy rowerem...
Witam. Niestety wczoraj miałem wypadek i poturbowałem sobie buzie... Założono mi dwa szwy na górną wargę ( ponieważ rozciąłem ją sobie na długość ok 1,5 cm ) . Chciałbym się upewnić, czy nie ma żadnych przeciwwskazań odnośnie jazdy po takim wypadku? Wiem, że na pewno nie mogę dopuścić do powtórnego lądowania na zębach a szczególnie w okresie najbliższych dwóch tygodni, zanim się wszystko ładnie nie zrośnie. Lekarz nie mówił nic o tym że nie mogę dalej jeździć, ale chce się upewnić. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdro
Pffff... miałem ich ze 34 łącznie. Szyte wargi, dziąsła, nie licząc śruby w czaszce i jeżdżę dalej a na brak kobiet w życiu też nie narzekam ;Ddziadek_dzidek pisze:Założono mi dwa szwy na górną wargę
No ale wiadomo trochę musisz odczekać aż się wszystko mocno pozrasta. Polecam się też zaopatrzyć w maści zapobiegające blizną i pomagające w leczeniu na tego typu sprawy. Lekarz czy w aptece powinni coś doradzić.
Kumpel też po nieszczęśliwym upadku ma dodatkowy uśmiech od brody do ucha prawie a śmiga dalej. Bardziej przy takich wypadkach cierpi chyba psychika nich ciało więc z tym też musisz sobie poradzić bo my akurat z kumplem byliśmy naprawdę mocno na twarzy poturbowani.
mam 2 kolczyki w wardze i gojenie to nie jest takie hop siup jak się wydaje, jeden przebijałem tydzień temu, gojenie jak gojenie, nie jest to rozcięcie ale podobnie, gojenie i powrót wargi do stanu "normalnego" o ile będzie dobrze wyleczone, bez podrażniania, i smarowane maściami na blizny będzie trwało jakieś 2 miechy, miesiąc na wygojenie tak aby nie było zmian w strukturze skóry/mięsa i następny na gojenie blizny, unikaj ciepłej wody na ranę
tyle ode mnie 

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Banan- Mam full face'a i to całkiem niezłego, ale raz że ciężko w tym jeździć przez trzy-cztery godziny na skatepark'u , bo fullface jest dosyć ciężki i męczy kark, ponad to w dużym stopniu ogranicza widoczność, więc zakładam orzecha TSG. Wiadomo- orzech nie zapewnia 100% ochrony głowy, czego jestem dobrym przykładem, ale jeżeli nie daj Boże sytuacja się powtórzy- to zakupię fullface typu bmx ( poziom ochrony pomiędzy klasycznym fullem i orzechem, mniejsza waga i lepsza widoczność niż w fullu ). Pozdrawiam
...gojenie się wargi to kilka dni do stanu zasklepienia się rany, po 10 dniach można zdjąć szwy więc nie wiem jakie 2 miesiące ??
Nigdy nie ma 100% ochrony,zawsze możesz być uszkodzony..aaa sora jest, jak się nic nie robi
Nigdy nie ma 100% ochrony,zawsze możesz być uszkodzony..aaa sora jest, jak się nic nie robi

http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
-
- Kontakt:
A mam pytanie- miejsce, które było szyte jest zajebiście opuchnięte ( tzn. nie specjalnie boli ani nic z tych rzeczy, jest po prostu grubsze, coś jak opuchlizna wewnętrznej, spodniej strony wargi) , czy jest szansa, że to zgrubienie z czasem samo zaniknie? Może jest to spowodowane zastrzykiem ze znieczuleniem?
-
- Kontakt:
agressor chyba sie przez sciany ze ślepym macałeś.... teraz ubezpieczalnie są takie ze wszystko ci znajdą by jak najmniej ci wypłacić....
( wiem z autopsji bo miałem 6 czy 8 szwów nie pamiętam ,i 4 zęby na wylocie ale fajna dentystkę miałem
ale niestety 2 tygodnie żarcie przez słomkę . Dzięki temu mam jeszcze zęby )
A poza tym gdzie ZIELONI ??? DO OT Z TYM !! ( chyba ze sa tak zieloni ze....)
( wiem z autopsji bo miałem 6 czy 8 szwów nie pamiętam ,i 4 zęby na wylocie ale fajna dentystkę miałem

A poza tym gdzie ZIELONI ??? DO OT Z TYM !! ( chyba ze sa tak zieloni ze....)
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)