Przegrzewający sie komp

Monx
Kontakt:

Post autor: Monx »

Gratuluję wyboru. Nie ma to jak topiący się arctic silver i cząsteczki srebra które powodują zwarcia ( nie piszcie że to bzdury, bo z własnego doświadczenia wiem ).

Themin mój P4 pracuje na 50% obciążeniu na obu wątkach w 37 - 40oC. Przy pełnym dochodzi do 50, nawet zakurzony. Lekkie OC ma. Nie, nie mam chłodzenia cieczą, nie stoi przy otwartym oknie, w pokoju mam ciepło i box'owe chłodzenie.

Sepholie spróbuj go obciążyć. Przy 70oC będzie parzył ostro po palcach radiator. Jak nie - czujniki i musisz wtedy się bawić. Ale przynajmniej wiesz co jest nie tak.

Tak btw - 120oC to trochę nierealna temperatura, szczególnie dla limiterów które wyłączają zasilanie... To nie stopnie Fahrenheita? Wtedy wychodzi około 50oC. ;)
Sepholie
Kontakt:

Post autor: Sepholie »

Kendrzej tak... bardzo dokładnie :) gadałem dzisiaj z kumplem który jest na trzecim roku studiów informatycznych , i powiedział że to na 99% czujniki :/ jutro go oddam może do naprawy :)

Monx to są stopnie Celcjusza , a to że sie wyłącza przy 120 stopniach jest spowodowane tym , że tak ustawiłem w biosie mając niemal pewność że to czujniki :)
ODPOWIEDZ