music hh
music hh
ostatnio poszerzam swoje horyzonty myslowe dotycace muzyki, no i tak sie wzialem za sluchanie hip hopu ;] i takie zapytanie mam do was : jakie zespoly sa fajne?
zarowno pl jak i inny :D bylbym wdzieczne za kazde info. troche tego juz mam ale czekam na wasze propozycje =]
--
tak tak jestem metalem, nie wnikajcie co to sie ze mna stalo :]
zarowno pl jak i inny :D bylbym wdzieczne za kazde info. troche tego juz mam ale czekam na wasze propozycje =]
--
tak tak jestem metalem, nie wnikajcie co to sie ze mna stalo :]
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
-
- Kontakt:
hm... death widac, nie sluchasz pl hh w ogole... ale sie za to madrzysz... Cszyvy jak naprawde chcesz posluchac dobrego pl hh to sie odezwij do mnie na gg... a jesli wolisz sluchac tych ludzi co maja wiedze na temat hh tak niklo jak ja na temat muzyki rockowej itp. to lepiej skoncz na ogladaniiu mtv...
albo inaczej:> olac gg:)
sprawdz sobie jesli naprawde ci zalezy...
dobry zespol -> grammatik
dobzi wykonawcy -> pezet, ostr... <- naprawde dobzi na legalu
z nielegalnych zespolow ( musialbys sie bardziej wsluchac, a nie tylko bawic sie do muzyki, ale mozesz sprawdzic sobie)
->> wocc (wiesz o co chodzi) <<- zespol lepszy od wiekszosci pl zespolow co wydali na legalu...
a jesli lubisz sentymentalne kawalki to sobie posluchaj plyty fenomenu...
albo inaczej:> olac gg:)
sprawdz sobie jesli naprawde ci zalezy...
dobry zespol -> grammatik
dobzi wykonawcy -> pezet, ostr... <- naprawde dobzi na legalu
z nielegalnych zespolow ( musialbys sie bardziej wsluchac, a nie tylko bawic sie do muzyki, ale mozesz sprawdzic sobie)
->> wocc (wiesz o co chodzi) <<- zespol lepszy od wiekszosci pl zespolow co wydali na legalu...
a jesli lubisz sentymentalne kawalki to sobie posluchaj plyty fenomenu...
http://allegro.pl/show_item.php?item=40319121 licytować;) 1000$ ma być:D
ja hh slucham juz od dosyc dawna wiec mi sie troche tego nazbieralo :D:D:D jak bys szukal jakiegos konkretnego albumu to wal do mnie moze bede mial ale ostrzegam mam neo z wysylaniem 64kb/s czy jakos tak! :(:(:( ale zawsze jakos tam pojdzie :P:P:P
Xx WWW.BIKEWOLOMIN.PRV.PL xXx WWW.FORUMBTW.PRV.PL xX
Z polskiego to nie zawiele. Porobily sie Meza i inne pizdziajastwa, dlatego przezucilem sie na amerykanski. Dla mnie rzadzi Cypress Hill od lightowych kawalkow po ostre np. Trouble luc Can't Get Of My Head. Teksty fajne ma Eldo, ale freestyl'u nie polecam bo brecha jest. A tak to kolasyka PFK, K44. Dla mnie najlepszy kawalek z rapu to Mobb Deep feat. Nas - It's Mine a drugi to M.O.P. - Cold As Ice, Jakby co to 1383215
KLIKNIJCIE,prosze !!!
http://www2.TheCrims.com/?rid=2465010
http://www2.TheCrims.com/?rid=2465010
-
- Kontakt:
[]/\[].[]/\[].(())) !!!! Firma . Fenomen , Molesta , Hemp Gru Zip Sqad , Zipera , Grammatik , PiH , Fu , WNB , Jeden Siedem , TW , Killaz Group , O.S.T.R !!! YeZ YeZ YO , a Z zagranicznych do polecam Soundkaila i ruską Kaste !!! :]
Pozdro i jak kcesz słuchać HH to słuchaj HH a nie HipHopolo mam na mysli (Mezo , Lajnery i inne frajery typu peja czy Tede)
[]\[]//-\\R[]<//\\
Pozdro i jak kcesz słuchać HH to słuchaj HH a nie HipHopolo mam na mysli (Mezo , Lajnery i inne frajery typu peja czy Tede)
[]\[]//-\\R[]<//\\
[]\/[]onGooSe C[]-[]ardLuc[]<
kurwa zewro tolerancji my co chluchamy hip hopy nie dopierdalamy sie ze metalem maja wszy we wlosach chodza w galanach w lecie itd
a to ze katos wyraza w ten sposob swoje uczucia to jegio sprawa
chlopak zapytal sie o hip hop to nie pierdolcie o technie tylko masz cos do powiedzenia na ten temat to wez to powiedz
a z hip hopu polskiego polecam
-eldo- eternia cala plyta
-tede-notes
-wwo- kodex2
-acetoholix all
-gramatik
-kaliber 44
-abradab
-fenomen
-zipera
a to ze katos wyraza w ten sposob swoje uczucia to jegio sprawa
chlopak zapytal sie o hip hop to nie pierdolcie o technie tylko masz cos do powiedzenia na ten temat to wez to powiedz
a z hip hopu polskiego polecam
-eldo- eternia cala plyta
-tede-notes
-wwo- kodex2
-acetoholix all
-gramatik
-kaliber 44
-abradab
-fenomen
-zipera
Polece Ci konkretne płytki:
-Afu-Ra "Body Of The Life Force"
-Beasty Boys "hello nasty"
-Cypress Hill "Templess of Boom" (musisz to ściągnąć!!! ich najlepsza płyta)
-Delinquent Habits - " Delinquent Habits"
-Dr Dre "DR DRE 2001"
-Eminem "Slim Shady LP"
-z francuskiego hiphopu IAM ich wszystkie płyty polecam sam ściągam dyskografie właśnie z Osła :P
-Quasimoto "The Unseen"
-Wu-Tang Clan "Enter The Wu-Tang 36 Chambers" zajebiste!!!!!! ściągaj pierwsze
-Wu-Tang Clan "The W"
-Gravediggaz "Six Feet Deep"
-Raekwon "only built for cuban linx" też jedna z najlepszych a utwór "Ice cream" po prostu miodzio :]
No a z polskiego to polecam wszystkie płyty Fisza poza ostatnią, oraz:
- Ego "nibylandia"
-Wszytko Kalibra 44
- OSTR-a :P
-Emade "album producencki"
-płyty Łony
Nie przepadam za polskim HH więc to chyba wszystko :P
-Afu-Ra "Body Of The Life Force"
-Beasty Boys "hello nasty"
-Cypress Hill "Templess of Boom" (musisz to ściągnąć!!! ich najlepsza płyta)
-Delinquent Habits - " Delinquent Habits"
-Dr Dre "DR DRE 2001"
-Eminem "Slim Shady LP"
-z francuskiego hiphopu IAM ich wszystkie płyty polecam sam ściągam dyskografie właśnie z Osła :P
-Quasimoto "The Unseen"
-Wu-Tang Clan "Enter The Wu-Tang 36 Chambers" zajebiste!!!!!! ściągaj pierwsze
-Wu-Tang Clan "The W"
-Gravediggaz "Six Feet Deep"
-Raekwon "only built for cuban linx" też jedna z najlepszych a utwór "Ice cream" po prostu miodzio :]
No a z polskiego to polecam wszystkie płyty Fisza poza ostatnią, oraz:
- Ego "nibylandia"
-Wszytko Kalibra 44
- OSTR-a :P
-Emade "album producencki"
-płyty Łony
Nie przepadam za polskim HH więc to chyba wszystko :P
-
- Kontakt:
No to nic lepszego niz kaliber nie znajdziesz, a co inne to omijaj. A sluchales calej Ksiegi? Czytales cale Dziady cz3? A masz swira na punkcie 44? Czy 44 jest we wszystkich twoich haslach w necie i nie tylko? Czy chodzisz do 44WrWDH?(Nie, bo ja tak ;p) Czy teskniles na obozie na ktorym nie bylo muzy za Ksiega Tajemnicza bardziej niz za dziewczyna? Bo ja tak.......
A terazniejsza tworczosc Kalibra 44 pod postacia dAb'a, CNE&WSZ, Gutka i reszty tez jest fajne. No i oczywiscie nic nie stracilo ze starych idealow (zeby je odkryc to trza troszku posluchac) :-))).
A jak musisz sie przerzucac z metalu to moze rege? Tez lubie
A terazniejsza tworczosc Kalibra 44 pod postacia dAb'a, CNE&WSZ, Gutka i reszty tez jest fajne. No i oczywiscie nic nie stracilo ze starych idealow (zeby je odkryc to trza troszku posluchac) :-))).
A jak musisz sie przerzucac z metalu to moze rege? Tez lubie
Z matki obcej; krew jego dawne bohatery,
A imię jego będzie czterdzieści i cztery.
A imię jego będzie czterdzieści i cztery.
-
- Kontakt:
esencja gowna jakim jest polski hop siup: http://www.emuzyka.pl/tekstypiosenek/910/8.php
jak juz ktos slusznie zauwazyl slucha tego margines... hip hopa nie mozna szanowac ani uznac za jakakolwiek nawet okolice sztuki, bo jest odtworczy i wtorny. Do tego ma prosta do bolu powtarzajaca sie warstwe muzyczna i do niczego nie prowadzace , kretynskie teksty. To by bylo na tyle. Yo
jak juz ktos slusznie zauwazyl slucha tego margines... hip hopa nie mozna szanowac ani uznac za jakakolwiek nawet okolice sztuki, bo jest odtworczy i wtorny. Do tego ma prosta do bolu powtarzajaca sie warstwe muzyczna i do niczego nie prowadzace , kretynskie teksty. To by bylo na tyle. Yo
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.