Ile czasu może trwać docieranie się totema coil dh 2010 ?
Ile czasu może trwać docieranie się totema coil dh 2010 ?
Witam. Ile czasu może trwać docieranie się totema takiego jak w temacie ? Jak narazie ma on dosyć wolne dobicie. Fakt że jeździłem na nim może z 3 razy po godzince. Ile to może zająć godzinowo ? Czy wszystkie roczniki totema od nowości tak chodzą ?
Odbicie od początku powinno być ok. Z tego co wiem, w boxxerach nie było smaru na uszczelkach i chyba nie było nalane tyle oleju ile powinno, tak więc amortyzator wymagał serwisu zaraz po kupnie
Prosiłbym jakiegoś użytkownika rs 2010 o potwierdzenie tego, bo ja znam tylko kilka przypadków. Może totem ma podobnie jak box?

Tak, ma podobnie, bo w moim też nie było smaru na uszczelkach i prawie w ogóle oleju do smarowania. Ale już jest po serwisie także chodzi mega płynnie ale nie jest jeszcze tak szybki jak powinien. Na mtbr czytałem że po około 3 tygodniach jazdy kolesiowi zaczął przyspieszać i po miesiącu juz chodził jak należy. Ale czy wierzyc w to ?:D
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Mój Totem Solo Air 2010 miał uszczelki suche jak pustynia Gobi. O czym przekonałem się dopiero podczas serwisu... szczęśliwie dla mnie, bepłatnego, bo znajomy zrobił. Mam teraz smar na górnych uszczelkach i uzupełniony RedRum (nie wiem po co, ale potrzebny
)
Jutro pierwsza jazda w terenie po serwisie.
Tak po płaskim, to nadal trzeba dość dużo siły, by przełamać wstępny opór, ale potem chodzi miękko i gładko. Liczę na to, że się trochę ułoży (ślizgi) i na sezon będzie cacy
Mój poprzedni Totem poległ (ślizgi) podczas wypadu do Francji
kosztowna sprawa 

Jutro pierwsza jazda w terenie po serwisie.
Tak po płaskim, to nadal trzeba dość dużo siły, by przełamać wstępny opór, ale potem chodzi miękko i gładko. Liczę na to, że się trochę ułoży (ślizgi) i na sezon będzie cacy

Mój poprzedni Totem poległ (ślizgi) podczas wypadu do Francji

pozdro
frango
frango