Problem z przednim kołem

SEC
Kontakt:

Problem z przednim kołem

Post autor: SEC »

Witam wszystkich
Mam od niedawna rower do DH/DJ, po ostatnim treningu zaczeła mi strasznie głośno chodzić piasta piasta jest firmy "kstv" niestety tyle wiem na jej temat [taka jest na niej naklejka, a rower dostałem i nie wiem do końca jakie są w nim części]
i moje kolejne pytanko może mi ktos wyjaśnić jak wyjmuje sie przednie koło z amortyzatora RS BOXXER [amorek jest starszy bez żadnych regulacji]
z góry dziękuje i przepraszam za moje pytania ale jestem jak narazie zielony wte klocki :oops:
niewidzilny
Kontakt:

Post autor: niewidzilny »

Jak masz zamontowane przednie kolo na osce to tam na koncu masz sruby na imbus. Odkrec je
Pablo666
Kontakt:

Post autor: Pablo666 »

Dh i Dj.? Czy mi się wydaje, czy Boxxy to amorki dwu półkowe.?! ; DD Niezłe połączenie dyscyplin..
Używaj znaków interpunkcyjnych ;]
SEC
Kontakt:

Post autor: SEC »

tak odkręciłem te śruby i koło dalej sie trzyma i nie wiem jak je wyjąć, i moje pytanie co zrobić z piastą żeby przestała ta trzaskać ?
Pablo666
Kontakt:

Post autor: Pablo666 »

No chyba trzeba wyjąć ośkę, czyż nie.?
A odkręciłeś 2x imbus na każdej ladze?

Po wyjęciu rozkręcić i zrobić jej serwis.
.proXof
Kontakt:

Post autor: .proXof »

Pogadaj z chłopakami z twojej miejscowości, bo z tego co pamiętam to ktoś tam jeździ i się zapewne zna i by ci pomógł, bo tak na sucho to wiesz różnie bywa z tym tłumaczeniem. :)
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

idź do serwisu bo sam jeszcze coś za przeproszeniem spi**dolisz :)
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

SEC Zagadaj do kogoś z gravity pszczyna
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

Czesc,
Ja dam Ci najwspanialsza rade z mozliwych- Bierz rower i smigaj do sklepu Yamak (to ten obok Kauflandu), powiedz z czym masz problem.
Za free powinni Ci wytlumaczyc jak wyjac kolo i tak samo za free dowiesz sie co dzieje sie z Twoja piasta.

Rada druga- dopoki nie znasz swego roweru, podstaw serwisowania i jestes "zielony", zaprzyjaznij sie z ktoryms z serwisow (moze byc i Yamak, lecz Bikers na Hallera tez nie jest zly) na stale- bedziesz na chlopakow serwisantow skazany, a to i dobrze bo mniej kasy stracisz. Na prawde na poczatku zabawy bardzo latwo jest zepsuc cos co duzo kosztuje :?

Mozesz jutro podjechac na Bazanta (zapewne wiesz gdzie to), beda tam chlopaki lokalesi to z pewnoscia pokaza Ci bardzo fajne trasy na poczatek- to powinien byc Twoj plac zabaw od tej chwili, ktory powinienes czesto odwiedzac jesli chcesz nauczyc sie jezdzic.

Zycze sukcesow
http://www.endura.pl
Birwus
Kontakt:

Post autor: Birwus »

Hej a opisz dokładnie to :)
ODPOWIEDZ