Boxxer Race 2006, cieknąca regulacja

KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Boxxer Race 2006, cieknąca regulacja

Post autor: KaKTuSSS »

Czołem! Nabyłem ostatnio budżetowego boxxa race'a z 2006 roku. Wszystko z nim ładnie pięknie, ale natknąłem się na taki problem, że gdy postawię rower do pionu (ew. obrócę go do góry nogami) to z regulacji kompresji wycieka olej. Miałem kiedyś race'a 2007 i pike'a i jeden i drugi w takiej pozycji się pocił. Tyle że to było pocenie się, a nie wyciek. Tu podczas rundy windą w bloku wycieka kilka konkretnych kropel, a to już sporo. Spotkał się ktoś z takim problemem? Może uszkodzona jest jakaś uszczelka na górze tłumika? Nie rozbierałem widelca jeszcze (może powinienem od tego zacząć), ale chciałbym się wcześniej dowiedzieć czy to może jakiś standard i ew. zaopatrzyć się w jakieś zapasowe uszczelki przed serwisem. Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
ultrafranek
Kontakt:

Post autor: ultrafranek »

Odnośnie tematu wybierz się do szeroko pojętego "sklepu z uszczelkami" wraz z ww. oringiem i tam coś dobierzesz.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

po 1: budżetowy, bo przy cenach nowszych, wyższych modeli ten wypada dość tanio.
po 2: po to założyłem ten temat aby dowiedzieć się czy moje domniemania odnośnie uszczelek są zasadne, a także żeby dowiedzieć się jaka to jest uszczelka, ew. gdzie ją dostać, więc swoje złote myśli pozostaw dla siebie.
kubabike
Kontakt:

Post autor: kubabike »

KaKTuSSS do dzieła. Rozkrec kompresję i wymien te uszczelki co sa od góry.

http://www.pinkbike.com/photo/3207376/

koszt znikomy.. kilkadziesiąt groszy + Twoja robocizna
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Rozumiem, że uszczelki dostępne są w każdym sklepie z podobnym asortymentem? Nie są jakieś nietypowe?
ODPOWIEDZ