Tak...
kilka metrów kątownika stalowego, spawarka, szlifierka kątowa. + pomysł w głowie.
Ale skoro pytasz, to pewnie pomysłu nie masz, jak i materiałów i narzędzi też nie, więc radzę...odpuść sobie.
Skoro masz to naoglądaj się fotek stojaka, idź do sklepu obejrzyj dokładnie jak działa i zrób kopie... czy w dzisiejszych czasach ludzie to mózg zgubili czy zero inwencji własnej ? Trochę SAMODZIELNOŚCI
A nie wiecie może czy można gdzieś na necie dostać plan takiego czegoś ?
Ja spawać nie umiem (tata by mi to robił) no a on nie będzie zemną po sklepach latał :/
Stary...
Weź kartkę papieru, rozrysuj to sobie wraz z wymiarami.Sama podstawa , czyli sam stojak to pikuś.
Jak już zrobisz podstawę, dospawaj pręt, rozmiarem odpowiadający osi w twoim kole.(no chyba ze masz QR20 )Później go nagwintuj , dodaj nakrętki i masz gotowy uchwyt na koło.Nie wiem jak wygląda mocowanie tyłu roweru, nie znalazłem żadnego dość dużego zdjęcia żeby sobie to obejrzeć:(
Ale zakładam, ze dzięki mocowaniu przodu na oś, która jest trwale przymocowana do stojaka, rower jest stabilny.Najprostszym sposobem jest jakaś opaska zakładana tak, żeby objęła statyw i koło.Żeby rower nie zsunął się ze stojaka.
I tyle.
wieszasz za siodelko i kierownice do sufitu albo jakiejs belki i pasuje do kazdego roweru takie wieszaki maja byc chyba teraz w lidlu cos kolo 20zl regulujesz se wysokasc bez problemu