[Livigno vs Winterberg] Ankieta.
[Livigno vs Winterberg] Ankieta.
Wiec, wybieram sie na oboz i nadeszla pora wyboru miesjca.. taka mala ankieta, jezeli ktos byl to dlaczego mu sie podobalo a jezeli nie to dlaczego wolalby pojechac wlasnie tam ; ) Inne propozycje tez mile widziane. Napewno odpada Leogang.
Pozdrawiam. :wink:
Pozdrawiam. :wink:
klexuh to zalezy czego oczekujesz. W livigno jest teoretycznie trasa z byłego PŚ ale wg. opini ludzi trasy w parku nie sa az tak super i duzo lepsza miejscówka jest to na am ze wzgledu na swietne singletracki (ale czy was z obozem na nie puszcza to nie wiadomo).
W winterbergu byłem i ogólnie miejscówka jest super przygotowana i mysle, ze warto tam pojechac chociażby tylko po to zeby zobaczyc jak duzo da sie wycisnać z małej góry. Trasa dh jest raczej prosta i bedzie mniejszym wyzwaniem niz to co w livigno ale jest dopracowana, daje duzo funu i znajdziesz tam wszystko czego trzeba do treningu. Do tego jest na tyle szeroka, ze sam mozesz wybierac linie. Do tego reszta bikeparku, w tym gigantyczny tor 4x, freecros fun track i conti track (ten troche mniej jak masz duzy bike ) daja mnóstwo zabawy. Do tego super usypana slope areena. Zdecydowanie miejsce jak chcesz bawic sie w fr z dropami, nsami i bandami czy ew. slope i dirt, a jak dh to wybór znacznie trudniejszy.
Swoja droga fajnie ze bikecamp oferte rozszerzył.
W winterbergu byłem i ogólnie miejscówka jest super przygotowana i mysle, ze warto tam pojechac chociażby tylko po to zeby zobaczyc jak duzo da sie wycisnać z małej góry. Trasa dh jest raczej prosta i bedzie mniejszym wyzwaniem niz to co w livigno ale jest dopracowana, daje duzo funu i znajdziesz tam wszystko czego trzeba do treningu. Do tego jest na tyle szeroka, ze sam mozesz wybierac linie. Do tego reszta bikeparku, w tym gigantyczny tor 4x, freecros fun track i conti track (ten troche mniej jak masz duzy bike ) daja mnóstwo zabawy. Do tego super usypana slope areena. Zdecydowanie miejsce jak chcesz bawic sie w fr z dropami, nsami i bandami czy ew. slope i dirt, a jak dh to wybór znacznie trudniejszy.
Swoja droga fajnie ze bikecamp oferte rozszerzył.
bartol Livigno ci na filmie bedzie gorzej wygladac bo nikt singletracków i tras poza parkiem nie filmuje, do tego livi nie ma tak wielkich imprez i tak dobrej lokalizacji jak winter (blisko zagłebia ruhry). To czego filmy nie oddaja w winter i co jedyne moze pod koniec wyjazdu przeszkadzac to fakt, ze wszystko jest na górce wielkosci myślenickiego chełma zrobione (i raczej stoku od wyciagu 4ki). Livigno to troche skok na ślepo ale trasa dh pewnie mocniej da w kość 

Niestety nie jezdzilem w Winterbergu ale mialem okazje jezdzic w Leo i Livigno, obie miejscowki sa swietne. Jesli mowisz ze Leo odpada to naprawde polecam Livigno. Trasa DH z 2005 roku naprawde fajna i wymagajaca, poza tym wiele roznych alernatywnych tras, wszystkie zajebiscie oznaczone. Dodatkowo nie musisz jezdzic tylko na mottolino, po drugiej stronie doliny jest wyciag carosello 3000 i rowniez jest sporo fajnych szlakow.
klexuh jestem z Jaworzna wiec po sasiedzku, napisz do mnie na prv to przesle ci kilka fotek z livigno jak bedziesz chcial
klexuh jestem z Jaworzna wiec po sasiedzku, napisz do mnie na prv to przesle ci kilka fotek z livigno jak bedziesz chcial