[Dziki] Merida UMF Kick Fr + Spinner Ammo 178

dziqu
Kontakt:

[Dziki] Merida UMF Kick Fr + Spinner Ammo 178

Post autor: dziqu »

Rama: Merida Kick FR ( Size M )
Widelec: Spinner Ammo 178 Tl
Damper: Dcannon Dx 50 (200/50)
Kierownica: Bop Heavy Duty
Mostek: Zoom
Gripy: Octane One
Stery: Cane Creek

Siodło: MC Selle
Sztyca: Zoom
Zacisk: Zoom

Korby: Truvativ Hussefelt 170mm
Support: Truvativ Team
Zębatka: Truvativ
Łańcuch: Shimano/Sram
Pedały: Crank Brothers Smarty

Napinacz: Project X
Przerzutka: Sun Run
Manetki: Alivio
Kaseta: Shimano

Koło przód:
Obręcz: Darmoor Raider, 36H, 26"
Szprychy: No Name
Piasta: Bop 20mm, 36H
Opona: Schwalbe Space 2.35
Dętka: Schwalbe

Koło tył:
Obręcz: Sun Rims MTX 39, 36H, 26"
Szprychy: No Name
Piasta: Novatec, (2 maszyny), 36H
Opona: Vee Rubber Ninja DH 2.35
Dętka: Rubber

Hamulec przód: klamka: Shimano + tarcza Avid bb5 +zacisk Avid bb5
Hamulec tył, klamka: Shimano + tarcza Tektro +zacisk Avid bb5

Modyfikacje:
-dorobiony blotnik do wahacza
-poszezona kierownica

W planach:
- Sztyca
- Gripy

Waga: Miedzy 19 a 20 kg (Bez rocklink’u)

Foto w szczegolach nie aktualne.
Załączniki
p4pb4737861.jpg
p4pb4737861.jpg (205.31 KiB) Przejrzano 2905 razy
p4pb4737907.jpg
p4pb4737907.jpg (208.83 KiB) Przejrzano 2905 razy
Stopek2
Kontakt:

Post autor: Stopek2 »

Widze, że Spinner Ammo 178 ostatnio dość popularny sie zrobił :D Jak Ci się spisuje ten amor?
Rower zacny ;) btw. ile ta rama z tym damperem ma skoku?
http://stops.pinkbike.com/
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

192 jest w tym chyba standard.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
casperosensei
Kontakt:

Post autor: casperosensei »

a mnie interesuje co to za pucharki tam masz? ;)
GG 381005
dziadek_dzidek
Kontakt:

Post autor: dziadek_dzidek »

maso pisze:Rower zacny Wink btw. ile ta rama z tym damperem ma skoku?
michalnz pisze:192 jest w tym chyba standard.
Tylko co po tych rzekomych 192mm skoku, skoro rama się rozwala po każdym twardszym lądowaniu, wahacz się luzuje i jeździ na boki, miałem niestety kiedyś tą ramę z metelem przez kilka miesięcy, w końcu pękła na wahaczu, nawet już tego nie spawałem tylko wyrzuciłem ją w przepaść aby jak najszybciej o niej zapomnieć... Spróbuj dozbierać chociaż do Signa FR ( może nawet za 350zł kupisz ) , te dwie ramy to jak niebo i ziemia, będzie duża różnica na + .
dziqu
Kontakt:

Widze, że Spinner Ammo 178 ostatnio dość popularny sie zrobił smile Jak Ci się spisuje ten amor?
Rower zacny Wink btw. ile ta rama z tym damperem ma skoku?
Spinner zaczyna u mnie juz 2-gi sezon. Nie moge na niego narzekac, chodzi dobrze przy -17 dalej dzialal, Tani amor o sporym skuku przyciezkawy ale daje rady :)

Rama z tym damperem ma 153mm skoku.

a mnie interesuje co to za pucharki tam masz? Wink
Pucharki to nabytki Taty.

dziadek_dzidek pisze:Tylko co po tych rzekomych 192mm skoku, skoro rama się rozwala po każdym twardszym lądowaniu, wahacz się luzuje i jeździ na boki, miałem niestety kiedyś tą ramę z metelem przez kilka miesięcy, w końcu pękła na wahaczu, nawet już tego nie spawałem tylko wyrzuciłem ją w przepaść aby jak najszybciej o niej zapomnieć... Spróbuj dozbierać chociaż do Signa FR ( może nawet za 350zł kupisz ) , te dwie ramy to jak niebo i ziemia, będzie duża różnica na + .

Co do wahacza to racja ale da sie to zrobic zeby nie odplywal, az tak szybko to ona nie peka... Sign jakos do mnie nie przemawia swoim wygladem, jak juz by miala byc zmiana to na cos lepszego co tak nie targa lancucha bo zarobic na haki graniczy z cudem...
casperosensei
Kontakt:

Post autor: casperosensei »

sign wymiata, hak ze stali i nic sie nie dzieje, ale z jakiej dyscypliny Twój ojciec taki uzdolniony? może jakiś fajter jebaka? 8)
GG 381005
dziadek_dzidek
Kontakt:

dziqu pisze:Co do wahacza to racja ale da sie to zrobic zeby nie odplywal, az tak szybko to ona nie peka... Sign jakos do mnie nie przemawia swoim wygladem, jak juz by miala byc zmiana to na cos lepszego co tak nie targa lancucha bo zarobic na haki graniczy z cudem
Nie myśl sobie, że wyżywam się na Tobie i chcę po Tobie pojechać, że masz kiepską ramę, bo nie chcę. Po prostu tego co sam przeszedłem, ile nerwów straciłem podczas używania tej ramy nie da się opisać. Napisałeś, że da się tak zrobić żeby wahacz nie odpływał- po zdjęciach roweru nie widzę, żebyś ingerował w mocowanie wahacza tak aby je poprawić, pamiętam że rama miała taką charakterystykę, że działała w systemie zero jedynkowym- czyli albo w ogóle się nie uginała albo uginała się tylko przy mega strzałach, co powodowało zresztą odkręcanie się wahacza i konieczność zejścia z roweru co 5 minut jazdy w celu dokręcenia śruby która trzyma tuleje, inaczej groziło to tym że wahacz w zakręcie odjedzie nam 5cm w bok i rama zwyczajnie pęknie na pół ( ta rama nie ma łożysk, zwyczajne tuleje ). Nie radzę Ci źle- kup signa, a łamiące się haki można rozwiązać kupując zwyczajnie hak od dragstara/cocainy, który jest dużo lepiej wykonany od fabrycznego. Hak taki mam w swoim signie i przetrwał nawet dropy po 5-6 metrów z naprawdę twardym lądowaniem. Pozdro
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

Ja mam signa ze stalowym hakiem - zapomniałem, że hak istnieje.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
dziqu
Kontakt:

dziadek_dzidek pisze:Nie myśl sobie, że wyżywam się na Tobie i chcę po Tobie pojechać, że masz kiepską ramę, bo nie chcę. Po prostu tego co sam przeszedłem, ile nerwów straciłem podczas używania tej ramy nie da się opisać. Napisałeś, że da się tak zrobić żeby wahacz nie odpływał- po zdjęciach roweru nie widzę, żebyś ingerował w mocowanie wahacza tak aby je poprawić, pamiętam że rama miała taką charakterystykę, że działała w systemie zero jedynkowym- czyli albo w ogóle się nie uginała albo uginała się tylko przy mega strzałach, co powodowało zresztą odkręcanie się wahacza i konieczność zejścia z roweru co 5 minut jazdy w celu dokręcenia śruby która trzyma tuleje, inaczej groziło to tym że wahacz w zakręcie odjedzie nam 5cm w bok i rama zwyczajnie pęknie na pół ( ta rama nie ma łożysk, zwyczajne tuleje ). Nie radzę Ci źle- kup signa, a łamiące się haki można rozwiązać kupując zwyczajnie hak od dragstara/cocainy, który jest dużo lepiej wykonany od fabrycznego. Hak taki mam w swoim signie i przetrwał nawet dropy po 5-6 metrów z naprawdę twardym lądowaniem. Pozdro
Nawet tak nie pomyslalem, poczatkowo tez bardzo mnie to irytowalo ale od jakiegos pol roku jest spokoj z ta tuleja. Na dole tych obejm z wahacza co lapia tuleje sa dziury nagwintowane wystarczylo wkrecic 2 sruby na imbus 5 i tuleja sie nie rozkreca jedyne luzy jakie dostaje to jak wytrza sie te slizgi z tworzywa ale to sa minimalne luzy nieodczuwalne w trakcie jazdyi latwe do usuniecia.Dzialanie w systemie 0-1 to raczej przy mojej wadze i twardosci sprezyny ( 40% skoku to SAG) to ona poprostu musi caly czas dzialac ( sprezyna tu jest 400 jak dobrze pamietam ) Co do haka to wlasnie jest juz kolejny od dragstara/cocaine, wydaje mi sie ze jest to tez wina przerzutek za 5zl, ale strach dac cos lepszego skoro moze zostac zmielone w takim tepie jak to aktualnie sie odbywa.
michalnz pisze:
Gdzie pytac o zrobienie takiego haka i ile to moze kosztowac ?
Mervis
Kontakt:

Post autor: Mervis »

Fajny bajk, zmień tylko te tarcze bo oryginalne od bb5 to niewypał, a co do ramy, jak nie sing ds to może giant ac ?niewiele droższa od singa, no może trochę więcej, ale będziesz zadowolony bo ta rama to nie jest jakiś demon pracy
A tak btw nawet fajnie wygląda ten spiner z naklejkami fox'a
dziadek_dzidek
Kontakt:

dziqu pisze: michalnz napisał:

Gdzie pytac o zrobienie takiego haka i ile to moze kosztowac ?
Nie musisz się nawet bawić w robienie haków ze stali, taki jak z aukcji będzie się spokojnie trzymać
http://allegro.pl/item958918674_hak_prz ... _sign.html
Dodam, że pokrzywiłem SORĘ na kamieniu a na haku nie ma śladu- 0 skrzywienia czy pęknięcia.
dziqu
Kontakt:

Mervis pisze:
Fajny bajk, zmień tylko te tarcze bo oryginalne od bb5 to niewypał, a co do ramy, jak nie sing ds to może giant ac ?niewiele droższa od singa, no może trochę więcej, ale będziesz zadowolony bo ta rama to nie jest jakiś demon pracy
Tarcza jest jaka jest i zmieniac jej nie zamierzam.Rama by byla inna ale merida trafila sie po okazjyjnej cenie. Te foxy na spinnerze to nie naklejki tylko lakier.

dziadek_dzidek pisze:Nie musisz się nawet bawić w robienie haków ze stali, taki jak z aukcji będzie się spokojnie trzymać
http://allegro.pl/item958918674_hak_prz ... _sign.html
Dodam, że pokrzywiłem SORĘ na kamieniu a na haku nie ma śladu- 0 skrzywienia czy pęknięcia.
Wydaje sie ze moj jednak sie trocha roznil od tego z linku ale szczegolami w dolnej czesci gdzie laczy sie z przerzutka.
dziadek_dzidek
Kontakt:

dziqu pisze:dziadek_dzidek napisał:

Tarcza jest jaka jest i zmieniac jej nie zamierzam.Rama by byla inna ale merida trafila sie po okazjyjnej cenie. Te foxy na spinnerze to nie naklejki tylko lakier.
Popraw post proszę, bo coś Ci się pomieszało, Ja nie napisałem tego co zacytowałeś....
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

dziqu pisze:Gdzie pytac o zrobienie takiego haka i ile to moze kosztowac ?
Pisz na PW :)

Co do roweru to bardzo znajomy :D
dziqu
Kontakt:

Post juz poprawiony :)
ODPOWIEDZ