Jaki olej smarujacy??
Jaki olej smarujacy??
Mam problem poniewaz chce wymienic w swoim Totemie Solo Air olej smarujacy(ten ze srubek na dolnych lagach). No i pojawia sie problem jaki olej najlepiej tam wlac. Na stronie RS'a pisza zeby wlac olej 15W, a na dh zonie w szukajce znalazlem ludzi ktorzy pisza zeby wlac olej rzadszy niz 15W. Pomozcie i doradzcie jaki olej najlepiej tam wlac.
-
- Kontakt:
Nie mylcie oleju w tłumikach/tłumiku od tego w dolnych goleniach do smarowania. Na dół zalej jakieś 15w (za pierwszym serwisem swojego domain'a zalałem 5w a za drugim 15w nie ma to znaczenia jedynie jak masz uszczelki już troszkę pojeżdżone to lej gęstszy) Ten olej w tłumikach ma inne zadanie ma tłumić wiec leje się z reguły 5w. Pzdr.
...
-
- Kontakt:
Potrafisz czytać ?matin89 pisze:To wkoncu jaki mam olej tam wlac 15W czy mniej niz 15W?
Potrafisz pisać ?
Potrafisz korzystać z wyszukiwarki ?
Jeżeli na powyższe pytania odpowiesz 3x "tak" to znaczy że jesteś inteligentną formą życia i potrafisz znaleźć odpowiedź na swoje pytanie (tip: odpowiedź znajduje się kilka postów wyżej)
- na stronie producenta (patrz: technical manual)
- z papierowej instrukcji Totem Speed Lube Instructions dołączonej do amortyzatora lub pobranej ze strony producenta.
- itp...

Jeszcze przypomnę o jednej rzeczy nie mylcie lepkości z gęstością