Dźwignia Shimano SLX

i.
Kontakt:

Dźwignia Shimano SLX

Post autor: i. »

Witam, poszukuję samej dźwigni do klamki hamulca Shimano SLX BR-M665. Niestety moja wygląda teraz tak:

Obrazek

Nie udało się jej sensownie wyprostować.

Kontaktowałem się z Shimano i niestety nie prowadzą sprzedaży samych dźwigni. Obdzwoniłem kilka sklepów rowerowych i też klapa - jedynie kompletna klamka. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

Pomocą moze byc tylko i wylacznie nowa klamka (kompletna).
Tutaj raczej nikt Ci w tym nie pomoze. Lecz dowiedz sie ile taka kompletna klamka kosztuje. Shimano ma znacznie nizsze czesci niz inni producenci wiec cos takiego kosztuje zapewne ok. 100zl co majatkiem nie jest.
Mozesz tez oczywiscie prostowac- ja tak kiedys stary model Sainta prostwalem z 4 razy (byla klamka podobnie zalatwiona) i dzialalo.
Dodaj tez ogloszenia na gieldach przy forach, moze ktos odstapi uzywana klamke.
http://www.endura.pl
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Nie masz nic do stracenia, próbował bym prostować. Sam maiłem identycznie załatwione juicy5 i doprowadziłem go do tego, że odstawał może z 5mm. Dalej nie prostowałem, bo nie przeszkadzało aż tak bardzo..
i.
Kontakt:

ACextreme Nie zakładam tematu jak jakiś nagrzany nastolatek - to wszystko wiem ;), kompletna kosztuje ok. 100pln. "Stówa" piechotą nie chodzi. Szkoda kupować całość jeśli reszta korpusu jest w idealnym stanie. Próbowałem prostować i słabo to wyszło - jest skręcona - co trudno naprostować. Temat widnieje już na kilku większych forach - czekam na odzew.

Liczyłem bardziej na to, że komuś została ona po awarii reszty klamki w domu/serwisie etc.

Pozdrawiam
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

i. pisze:Nie zakładam tematu jak jakiś nagrzany nastolatek - to wszystko wiem
i. pisze:Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
Jednak jestes niewdzieczny :wink:

Powinienes wiec liczyc sie takze z tym, ze to dosc swiezy model shimano i jeszcze nie zaczynaja sie sypac az tak mocno. Zreszta jak widzisz zakladasz temat o zalozeniu: "czy ktos ma sprzedac klamke?" ...
http://www.endura.pl
i.
Kontakt:

Jestem bardzo wdzięczny ..., że nie wysłano mnie do wujka google albo do forumowej szukajki ... jeszcze ;).

Różne przypadki losowe mogą się zdarzyć niezależnie czy model ma rok, miesiąc czy tydzień. Nie da się ukryć trafności założenia, które poczyniłeś odnośnie tejże dźwigni.

Koniec offtopa.
Tadziuu
Kontakt:

Post autor: Tadziuu »

Kumpel pogiął klamkę w J7, to naprostował ją za pomocą palnika i kombinerek. :)
Spróbuj, zawsze coś.
http://tadziu-.pinkbike.com/album/2k12-Riding/
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

i. pisze:Próbowałem prostować i słabo to wyszło
Bez młota **** nie robota ;)

A tak na poważnie...
Tadziuu^ pisze:za pomocą palnika i kombinerek.
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

i. mysle ze jest szansa prostowania(z tego co widze na zdjeciu) poprostu dobre imadlo, deseczki, rureczka, klucz francuski i nawe z skreceniem sobie poradzisz(kluccz francuski regulujesz tak zeby dobrze chwicil ta szeroka czesc klamki, i ja "odkrecasz"), ewentualnie na odwrot, szeroka czesc klamki w imadlo a reszta kluczem francuskim(szeroka czesc, chodzi mi o ta na ktorej sa palce). Najtansze rozwiazanie, sprobuj jeszcze raz.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

A taka klamka potem nie pęknie w najmniej oczekiwanym momencie, tj. podczas mocnego hamowania?
i.
Kontakt:

ehh Panowie, już dwa razy pisałem, że nie udało się jej sensownie wyprostować, dlatego proszę o pominięcie kolejnych postów o prostowaniu.

Las3k_91 Ldz dlatego chcę ją zmienić, tym bardziej, że to przedni hamulec.

Vin_OSW Ja znam inne przysłowie: "Młotek to narzędzie debila" ;)

Z tego co widzę to chyba będę zmuszony do zakupu całej klamki. :?
ODPOWIEDZ