Gdzie w PL da się już pojeździć?Gdzie są najlepsze warunki?

Qbalo
Kontakt:

Post autor: Qbalo »

Dzisiaj cały dzień spędziłem na Skrzycznym :)
Pogoda mistrz, samo błoto, jedna plama śniegu na ścianie przed transferem(memoriałówka). więc od jaworzyny da się śmigać na całego, powyżej śnieg zalega...
Mała uwaga: Obsługa wyciągu jest wyjątkowo nieprzyjemna(przynajmniej dzisiaj tak było) więc bez gadania proponuję od razu mieć ze sobą worki na śmieci :)
[url]http://cubaces.pinkbike.com/[/url]
zolty
Kontakt:

Post autor: zolty »

wie ktoś może jak tam warunki na Harendzie w Zakopanem ? da się już pojeździć ? leży śnieg ?
KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

Qbalo Odrazu się worki zakłada jeżeli się ma dupsko upieprzone :roll:
Masz worka- jest luz :mrgreen:
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Qbalo pisze:Obsługa wyciągu jest wyjątkowo nieprzyjemna
to nic wyjątkowego , taki jest Szczyrk...
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Qbalo napisał:
Obsługa wyciągu jest wyjątkowo nieprzyjemna

to nic wyjątkowego , taki jest Szczyrk...
nie rozumiem tego głupiego narzekania, z wyciągu korzystają głównie osoby cywilne (70 - 90% taka prawda), jakby moja żona usiadła w weekendowej kreacji na takim zabłoconym krzesełku to bym głowę urwał obsłudze wyciągu... więc pomyśl następnym razem za nim ocenisz obsługę wyciągu... dbają o klientów w Szczyrku a tymi są głównie niedzielni turyści i zorganizowane wycieczki!! którzy sobie nie życzą ujebanych błotem krzesełek

My jesteśmy obecnie tylko GOŚĆMI!!

Co za problem założyć pelerynkę (5 zł) a na górze ja schować do plecaka, ale nie rowerzyści są COOL i TRENDY i nie muszą... tak mentalność z każdego wyciągu Nas wcześniej czy później wykluczy - nawet za granicą, byłem widziałem i nikt mi nie wmówi, że w Niemczech czy Francji jest inaczej na klasycznych krzesełkach.

Czytałem temat na forum ArturaGrenna... w Kasinie też o folię prosił... nie rozumiem czemu buraki rowerowe przed folią na tyłku się tylko w Szczyrku buntują.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Wie ktoś ja ustroń/wisła? :)
Z gówna bata nie ukręcisz.
KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

snizy Racja!

Jedynym miejscem, w jakim rowerzysta jest jak król, że nawet w ********* od błota stroju wita się go z otwartymi rękoma na wyciągu; to Jasna! Tam rowerzysta ma rozłożoną "płachte" na jednym miejscu siedzącym, a reszta miejsc w krześle jest normalna , gdzie siada reszta ludu
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
Nogger
Kontakt:

Post autor: Nogger »

snizy - tu chyba nie chodzi o to że położenie folii pod dupsko jest problemem tylko o sposób w jaki obsługa o tym informuje... Co do zagranicy to we francji ani razu nikt nie zwrócił mi uwagi że wsiadam ubłocony na wyciąg, na górnej stacji stała osoba że szmatą lub wężem i wycierała/myła krzesło.
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

..zapraszamy w sezonie do Wisły- Stożek gdzie szybki komfortowy wyciąg z karnetem bez limitu będzie czekał na każdego ;) nawet bez worka...bo co drugie krzesło dla nas a reszta dla mas :mrgreen:

Pozdrawiam i udanego sezonu
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Nogger pisze:tu chyba nie chodzi o to że położenie folii pod dupsko jest problemem tylko o sposób w jaki obsługa o tym informuje...
problem jest w Nas... dużo jeździłem do Szczyrku i się nasłuchałem rowerowego buractwa - które się tam masowo zjeżdża... przyjeżdża taki wylansowany szczyl na sztywniaku z łysymi Kineticksami, przed jazdą wypije 2-3 puszki piwa - bo jak to bez dopalania, poziom jazdy gorszy niż mojej żony - non stop hebel... jeździ to głownie po szlakach pieszych, bo trasy za trudne i wstyd jak Cie ciągle ktoś mija piecem rowerem i słychać na prawo i lewo: "spie*dalać gdzie idziesz stara babo", "wypie*dalaj z tym bahorem"... "co ku*wa jaka folia... może pampersa mam sobie założyć" ... jak Nas widzą tak Nas traktują.
Jakoś dla narciarzy i dla pieszych turystów co wjeżdżają kolejką ta sama obsługa jest bardzo miła... ciekawe czemu.
Schodek
Kontakt:

..dokładnie tak jak pisze snizy małoletnie bydło robi nam koło ogona. Nie tylko w Szczyrku ale na ulicy,parku,dirtach,wyciągach....regularne Ku..r...a,Ch....j i Sp.....laj to podstawa młodego bikera !!

Czasem człowiek ma ochotę podejść urwać głowę takiemu ale z drugiej strony karać kogoś za to że go rodzice nie wychowali to nic nie da.
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Ja to nie wiem, kiedy to "małoletnie bydło" tak szaleje w tym Szczyrku, bo byłem tak kilka razy i jakoś go nie widziałem...
Kolesie z wyciągu to klika, buraki, itd. Im po prostu nie chce się pracować i już.
Byłem we Francji 4 razy i nikt, na żadnym z 21 wyciągów nigdy nie powiedział złego słowa na upieprzone spodnie czy rowery. A tam karnet na 2tyg kosztuje 90eur, co daje ok. 25pln/dzień! Więc nie można powiedzieć "no ale tam wyciągi więcej kosztują, więc mają pieniądze na sprzątanie krzesełek".
Prawda jest taka, że jeśli kierownictwo i obsługa wyciągów w Polsce nie zmieni nastawienia, to nigdy nie zaczną wyciągi zarabiać na siebie latem.
Liczę na to, że w Wiśle i Ustrzykach będzie tak, jak chłopaki zapowiadają :)
pozdro

frango
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

no to jezeli mowimy o zagranicznych wypadach to zapytajcie chodzby Schodek o jakikolwiek problem w Kanadzie z wyciagami ... brak slow ...
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
frango
Kontakt:

No ale Kanada to wielki świat, "haj-lajf" ;)
pozdro

frango
HWR
Kontakt:

Post autor: HWR »

Schodek , mam pytanie. Będzie się dało pojeździć w wielkanoc na stożku? Jak wygladaja warunki? Na kamerkach widze, że troche śniegu jeszcze zalega. Jak z lasami? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam!

Ps. Orientuje sie ktoś jak wygladają traski w ustroniu w pobliżu tego źródła św karola?
Schodek
Kontakt:

frango zapewniam Cie że młode cielaczki są wszędzie i o każdej porze... :mrgreen:

HWR pisze:Schodek , mam pytanie. Będzie się dało pojeździć w wielkanoc na stożku?
HWR śniegu w lesie praktycznie nie ma, zalega jeszcze dobrą warstwą na nartostradzie i nadaje się do śmigania na nartach/deskach ale jest mały kłopot. Zepsuło się coś w wyciągu i obecnie ekipa serwisowa walczy dzielnie aby przygotować na święta kolejkę.

Jak tylko naprawimy kolej podam info ale już wiem że w święta będzie promocyjna cena na karnet !!

Pozdro i do zobaczenia na szczycie ;)
lukasz_g
Kontakt:

Post autor: lukasz_g »

Schodek

jak jesteś na miejscu może miałoby sens odgarnie lub przegrabienie śniegu w lesie, na trasie?

pozdro
Rockets Crew! [url]http://www.facebook.com/rockets.crw[/url]
Schodek
Kontakt:

...sens ma na bank,tyle że mnie nie ma jeszcze w Wiśle :roll:
frango
Kontakt:

Schodek pisze:zapewniam Cie że młode cielaczki są wszędzie i o każdej porze... Mr. Green
Ale jak to?! Coś mnie ominęło? :D
pozdro

frango
ODPOWIEDZ