Problem ! Mostek zintegrowany i 888
Problem ! Mostek zintegrowany i 888
Kupilem sobie 888 i mostek zintegrowany z sunline. Otóż mam problem.
Sterówka w 888 jest krótka i przechodzi przez głóke do górnej półki, ale nie wystaje wyżej. Jest na równi z górną półką. Przykręciłem zintegrowany do półki i złapałem go "grzybkiem". Sterówka nie wchodzi nawet 1mm w otwór w mostku. Jak myślicie... wystarczą te dwie śruby i grzybek czy powinienem dospawać sterówke?
Sterówka w 888 jest krótka i przechodzi przez głóke do górnej półki, ale nie wystaje wyżej. Jest na równi z górną półką. Przykręciłem zintegrowany do półki i złapałem go "grzybkiem". Sterówka nie wchodzi nawet 1mm w otwór w mostku. Jak myślicie... wystarczą te dwie śruby i grzybek czy powinienem dospawać sterówke?
Laskabb takich rzeczy jak sterowka nie powinno sie spawac.
Pozatym zeby to bylo dobrze zrobione musialbys naprawde idealnie rowno dospawac ten fragment paru mm sterowki bo inaczej nie bylyby w osi i ciezko byloby zalozyc polke z mostkiem. Sadze ze duzo lepszym rozwiazaniem bedzie wymiana polki ze sterowka, jakie masz polki w tych 888?? jak wysokie to moge cie poratowac bo mam dolna wysoka polke jak plaskie to przeszperaj allegro i gieldy.
Pozatym zeby to bylo dobrze zrobione musialbys naprawde idealnie rowno dospawac ten fragment paru mm sterowki bo inaczej nie bylyby w osi i ciezko byloby zalozyc polke z mostkiem. Sadze ze duzo lepszym rozwiazaniem bedzie wymiana polki ze sterowka, jakie masz polki w tych 888?? jak wysokie to moge cie poratowac bo mam dolna wysoka polke jak plaskie to przeszperaj allegro i gieldy.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
-
- Kontakt:
mozesz tez po prostu przebic sterowke na dluzsza. sam tak zrobilem jak kupilem swoje 888, bo mialem dokladnie ten sam problem co Ty. fakt, ze sterowke z alu zastapila ciezsza stalowa, ale siedzialo bez problemu i bez stekania. z reszta z tego co wiem, to w marcokach mozna jeden raz przebijac sterowke (chodzi o to by nie bylo ubytku "miesa" w ktore wciska sie sterowke). caly ten zabieg wyjdzie Cie na bank mniej niz kupno nowej dolnej polki z dluzsza sterowka. od siebie polecam!