Problem ! Mostek zintegrowany i 888

Laskabb
Kontakt:

Problem ! Mostek zintegrowany i 888

Post autor: Laskabb »

Kupilem sobie 888 i mostek zintegrowany z sunline. Otóż mam problem.
Sterówka w 888 jest krótka i przechodzi przez głóke do górnej półki, ale nie wystaje wyżej. Jest na równi z górną półką. Przykręciłem zintegrowany do półki i złapałem go "grzybkiem". Sterówka nie wchodzi nawet 1mm w otwór w mostku. Jak myślicie... wystarczą te dwie śruby i grzybek czy powinienem dospawać sterówke?
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

Laskabb mozesz albo dospawac sterowke - chociaz to najgorsza opcja.
Najlepiej kup jakies turbo niskie stery to sterowka wejdzie Ci chociaz troche w mostek, albo zmien dolna polke ze sterowka. Mysle ze opcja ze sterami bedzie najlepsza i wmiare rozsadna cenowo.
Laskabb
Kontakt:

Nie ma opcji zeby sterówka zachaczyła o mostek :) A jaśli zrobiłbym spaw na sterówce to osłabiło by ją to w jakiś sposób?
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

Laskabb takich rzeczy jak sterowka nie powinno sie spawac.
Pozatym zeby to bylo dobrze zrobione musialbys naprawde idealnie rowno dospawac ten fragment paru mm sterowki bo inaczej nie bylyby w osi i ciezko byloby zalozyc polke z mostkiem. Sadze ze duzo lepszym rozwiazaniem bedzie wymiana polki ze sterowka, jakie masz polki w tych 888?? jak wysokie to moge cie poratowac bo mam dolna wysoka polke jak plaskie to przeszperaj allegro i gieldy.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
Laskabb
Kontakt:

Mam płaską. A co myślicie o takich przedłózkach do sterówek? Lepiej przedłóżke czy zajebi...e równy spaw?
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

Lepiej alu tuleja wyfrezowana i wbita na wcisk okolo 5cm w sterowke.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

mozesz tez po prostu przebic sterowke na dluzsza. sam tak zrobilem jak kupilem swoje 888, bo mialem dokladnie ten sam problem co Ty. fakt, ze sterowke z alu zastapila ciezsza stalowa, ale siedzialo bez problemu i bez stekania. z reszta z tego co wiem, to w marcokach mozna jeden raz przebijac sterowke (chodzi o to by nie bylo ubytku "miesa" w ktore wciska sie sterowke). caly ten zabieg wyjdzie Cie na bank mniej niz kupno nowej dolnej polki z dluzsza sterowka. od siebie polecam!
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

mialem podobny problem w boxxerze. Skonczylo sie na tym ze kupilem stery CB optium C i jest idealnie :P
ODPOWIEDZ