Rama: Cannondale Prophet 2 Large 2009
Widelec: RS Pike 2009 140mm
Damper: FOX Float R 2009, 200/50
Kierownica: Sunline V2 711 / 25mm
Mostek: Truvativ XR 60mml
Gripy: Specialized, przykręcane
Stery: FSA Orbit Z 1 1/8
Siodło: Specialized Phenom SL, Ti (dostałem od szwagra :) )
Sztyca: Cannondale C4
Zacisk: Noname, skręcany
Korby: Shimano LX, Hollowtech 2
Support: Hollowtech 2
Zębatka: Shimano 22/34 + Rockring Race Face
Łańcuch: Sram PC-971
Pedały: Time Z
Napinacz: Shaman Racing FR
Przerzutki: P: Shimano SLX, T: Sram X9 SGS
Manetki: Sram X7
Kaseta: Sram PG-990, 11-34
Koło przód:
Obręcz: Mach 1 Sub Zero, 32, 26"
Szprychy: DT Swiss Champion 32
Piasta: Formula DC91
Opona: Hutchinson Toro. 26x2.35
Dętka: Ajawim
Koło tył:
Obręcz: Mach 1 Sub Zero, 32, 26"
Szprychy: DT Swiss Champion 32
Piasta: Formula DC58
Opona: Hutchinson Toro. 26x2.35
Dętka: Ajawim
Hamulec przód, klamka: Avid Juicy 5, 2006, 203mm
Hamulec tył, klamka: Avid Juicy 7, 2009, 160mm
Punkty dodatkowe, nieobowiązkowe
Modyfikacje: zmiana sztycy na lżejszą. Zebatka 36.
Waga: 14,4 -14,5kg
[Kubabike] Cannondale Prophet L + RS Pike 409
[Kubabike] Cannondale Prophet L + RS Pike 409
- Załączniki
-
- Kopia DSC07452.jpg (395.3 KiB) Przejrzano 894 razy
-
- Kopia DSC07453.jpg (386.13 KiB) Przejrzano 894 razy
6casey6 mam równe 180. Do wyboru miałem tylko L ale jezdziłem na Mce kumpla, który ma tyle samo wzrostu. Jest długi ale nie przesadnie. Początkowo sie obawiałem ale nieslusznie. Rower chce uzywac glw jako enduro. Mka jest sporo krotsza, pozycja na niej jest bardziej pionowa. Kumpel ja zlozyl na 66 i roco tst takze wyszedl mu rower fr. Tobie bym polecił zastanowić się czy wolisz bardzej rower do pewdłowania czy raczej do zabawy. Ja wybrałem to piewrsze także długośc mi nie przeszkadza. Teraz jestem po testach na naszych traskach dh (lajtowych) i jezdzi sie fajnie. Mega stabilnie.
Niestety nasz wzrost jest na pograniczu rozmiarów. Miej na uwadze ze jesli bedziesz chcial podniesc siodło to koniecznośc zakupu sztycy 400. Kumpel na Mce ma dodatkowo odsunieto siodlo na max do tyłu. To byl tez argument za L.
Co do przezutki to kupilem cały rower wiec nie było jakis problemów. Wiecej miałem z napinaczem. Musiałem doszlifować, tak aby pasował do obejmy przezutki. Mam taki układ od strony suportu: napinacz, podkładka, obejma przezutki i miska. Wszuystko gra... ale trzeba ciut porzeźbić. Jak chcesz to pisz na PM.. cykne fotke okolic suportu
Niestety nasz wzrost jest na pograniczu rozmiarów. Miej na uwadze ze jesli bedziesz chcial podniesc siodło to koniecznośc zakupu sztycy 400. Kumpel na Mce ma dodatkowo odsunieto siodlo na max do tyłu. To byl tez argument za L.
Co do przezutki to kupilem cały rower wiec nie było jakis problemów. Wiecej miałem z napinaczem. Musiałem doszlifować, tak aby pasował do obejmy przezutki. Mam taki układ od strony suportu: napinacz, podkładka, obejma przezutki i miska. Wszuystko gra... ale trzeba ciut porzeźbić. Jak chcesz to pisz na PM.. cykne fotke okolic suportu