marcinbieniasz na Allegro.pl Oszust Marcin B.

XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

Heh ten kraj i jego prawo sa posrane. Koles jawnie prawnie oszukuje ludzi na gruba kasiore i policja ani sady nic z tym nie zrobia, a jak juz go dorwia z X lat to onokaze "skruche" powie ze robil to bo nie mial pieniedzy i sad kaze mu splacac "dlugi" w ratach, jesli nie pracuje to moga np. osadzic ze bedzie splacal oszukanym po 50zl miesiecznie. I z co z tego ze 2.5tys mieli na amora jak on im ta kase zwroci za pare lat dopiero.
Posrane, ale co zrobic, trzeba go scigac az sie go zlapie i odbierze kase, powinien z nawiazka oddac.
Albo skrzyknac wszystkich oszukanych przez niego ludzi i wspolnie wytoczyc mu proces nie o zwrot kasy tylko o to zeby zalatwil taki sprzet w takich cenach jakie sprzedal na allegro, wtedy dopiero by w dupe dostal jakby musial kazdemu kupic FOXa 40 u polskiego dystybutora.
Ale to tylko gdybanie bo w naszym kraju sprawiedliwosci nigdy sie nie wywalczy.

powodzenia w odzyskiwaniu kasy.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

XXX pisze:Heh ten kraj i jego prawo sa posrane
co ma do tego kraj? fajnie mieszasz jedno z drugim
Pure Freeride
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

XXX z takim nastawieniem na pewno nie-czasem warto poswiecic troche czasu,zeby pewne osoby nauczyc paru rzeczy.Ja tocze prawna batalie w sadzie juz drugi rok i zaczynam widziec koniec.Sprawa podobna swoja droga.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

Driver a co moze fajnie mamy w kraju? koles okradnie cie na 2tys zl i policja zawsze jest bezradna a batalie o takie sprawy trwaja tak jak w przypadku piotrex 2lata i dluzej a czesto nie maja szczesliwego zakonczenia i kolesiowi uchodzi plazem oszustwo. a jak mu dasz za to w morde to cie wsadza z miejsca bo napadles na niego.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

XXX ziomus **********.Masz jakies doswiadczenie w tej materii czy tak "strzelasz"?
A jak komus dasz w morde to sie nie dziw ze beda mieli do Ciebie "ale".
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

XXX to moze wyprowadz sie do nigerii albo gdzies jak Ci to prawo nie pasuje
Pure Freeride
dawid1991
Kontakt:

Post autor: dawid1991 »

a to tak dla przypomnienia :) zeby nie bylo ze wymyslalem w moim poprzednim poscie w tym temacie 8)

http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... highlight=
TomcioFR
Kontakt:

Post autor: TomcioFR »

dawid1991 a tak dla przypomnienia to nie wnosisz nic do tematu, poprostu nie zabieraj glosu bo znów zadzwoni do mnie twój TATA i ze kkupiles cos na allegro i chcialbys to oddac :D jak chcesz sie wypowiedziec w temacie to pisz na temat ,bo tylko ZAŚMIECASZ FORUM, lub chcesz na nim zaistniec !?

P.S kase za amora odzyskales i byles bez strat a moglem olac sprawe bo wiedziales co kupujesz , no chyba ze mam cie publicznie przepraszac?? :mrgreen:

kazdy jak cos kupuje ode mnie i nie pasuje towar to mozna sie dogadac, dokonac zwotu pamietaj " Z ryjem nic nie zalatwisz" zycze ci zeby ciebie równiez ktoś zrobil w HuYa ,musisz trafic na takiego marcinabieniasz i musi cie poządnie wyrolować na DUŻĄ kase :twisted:

a tak co sie tyczy tego tematu kase stracilo ponad 7osób i nie zabieraj juz lepiej glosu w temacie

pozdROWER :)
http://tomciofr.pinkbike.com/
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

TomcioFR najlepsza obrona jest atak? :P

Co do sprawy, cos sie ruszylo?
TomcioFR
Kontakt:

BikerJG uwierz juz mi puszczaja nerwy przy tym człowieku.. sprawa zakończyla się bez problemu a dawid1991 robi juz 2gi rok afere

A co do sprawy to ruszyło sie coś ,policja dzwoniła do reszty oszukanych osób , na dniach powinienem dostac kwit z prokuratury...
Cza.Ha
Kontakt:

Post autor: Cza.Ha »

SLAWEK10007 pisze:czekałem na zwrot 900 zł, lecz w końcu mi się udało.
Jeśli można wiedzieć to jak udało Ci się wymusić na Marcinie B. zwrot? Domyślam się że wyłącznie dzięki interwencji odpowiednich organów scigania, mam racje?
dawid1991
Kontakt:

Post autor: dawid1991 »

TomcioFR gdybym nie zalatwil ekspertyzy z serwisu i twojego drugiego nr tel to bym do dzis nie odzyskal kasy ;] ja pierwszy do twojego ojca dzwonilem bo tylko ten nr mialem. hmm chyba niezly lincz ci ojciec sprawil ze do dzis cie tak to boli ze sie o tym dowiedzial.

hmm gdyby nie to ze zadarles ze mna to bym ci moze pomogl odzyskac kase bo jutro wybieram sie do krk. ;]

tak na koncu dodam.... nie robie smietnika poniewaz ten dzial jest tez do przestrzegania przed oszustami. ty przestrzegasz przed marcinem b. a ja przed tomaszem b.
Hemp
Kontakt:

Post autor: Hemp »

TomcioFR

Wreszcie poznales sytuacje kiedy ktos Ciebie oszukal i wylaczyl telefon. Czytalem sobie tak ten Twoj temat i zastanawialem sie jak cyniczny jestes. Sam mnie oszukales wylaczyes tel nie chciales oddac kasy za ten 66 ktore byly trafione. Oczywiscie zycze Tobie zebys odzyskal kase a ten typ odpowiedzial za swoje walki. Mam nadzieje ze to tez bedzie nauczka dla CIebie i nigdy ale to nigdy wiecej nikogo nie oszukasz. Do skoncz z tymi swoimi bezczelnymi tekstami typu : zawsze mozna oddca towar bo mi sie slabo robi.

P.S. ogladalem tego foxa na allegro i zastanawialem sie kto da sie zrobic w jaja no i jest odp :D
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

jedź do niego chłopie...
http://dhcyc.pinkbike.com
TomcioFR
Kontakt:

dawid1991 szczerze mam gdzies ta twoja pomoc... wgl. ty myslisz ze czlowiek caly dzien siedzi pod telefonem zeby tylko tel. od ciebie oderac ?, naucz sie na dodatek troche kultury i pisowni języka polskiego bo imiona,nazwiska nazwy wlasne pisze sie z wielkiej litery ! a ostrzegac to mozesz sobie w temacie sprzed rokunie tym... bo ten na calkiem inny temat i robisz ciagle BURDEL !

Hempzawsze jak ktos cos kupuje u mnie i towar nie pasuje jest mozliwosc odeslania bez wiekszych problemów tylko trzeba sie uprzednio dogadac..,a niestety nie jestem dzieckiem neo i nie spędzam 24h na PC oraz staram sie ograniczac czas spędzony na tym forum tylko isc na ROWER !

dhcyc pojade i rozbije sobie namiot u niego przed domem... :D

ale dodam ze w sprawie sie ruszyło udało mi sie uzyskać kontakt z samym Marcinem Bieniaszem :shock: jak i jego Żoną.... ale oczywiscie rozmowa nie na temat , Marcin wypieral sie ze nie jest oszustem grozil mi sadem itp... oraz na dniach wraz z resztą oszukanych zgłaszam sprawę do sadu....
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

TomcioFR a ty naucz sie ze nowe zdanie tez zaczynamy z duzej litery..

Poza tym co z reszta ludzi? Zlozcie pozew zbiorowy, sa szybciej rozpatrzane i tansze.

Pzdr
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

ja to wogóle nie rozumeim skąd sie biorą takie typki, myśli zę wyrżnie w kakao pare osób, a one nic nie robią, bo to w końcu tylko 2,5 koła na głowe... i jeszcze gość sądem grozi poszkodowanym hahaha
http://dhcyc.pinkbike.com
TomcioFR
Kontakt:

BikerJG Dobrze naucze się :D

dhcycPowiem ci ze z wiadomosci od osób które mi na nk po odpisywały to sa wśród nich równiez osoby od których Marcin B. pożyczył pieniądze a kontakt sie urwał.... Z mojej strony moge cię zapewnić że napewno mu nie popuszcze...
marcinBIENIASZ
Kontakt:

Post autor: marcinBIENIASZ »

[quote="TomcioFR"]Dziś otrzymałem sms`a od Marcina B. w którym odgraża się ze poniosę konsekwencje nazywania go oszustem , niestety jest to prawdą,nie wywiązuje sie z wczesniejszych ustaleń,sprzedaje przedmioty których nie posiada i obraca pieniędzmi wyłudzonymi od klientów.
[/quote

moje wiadomości wysyłane w sobotę i niedzielę w żadnym wypadku nie były grożeniem z mojej strony a jedynie poinformowaniem o skutkach prawnych związanych z wyrządzeniem szkód mojej rodzinie i bliskim, którzy nie są stronami w tej sprawie a jednak przez prymitywne i nieodpowiedzialne działania zostali narażeni na nerwy, obelgi, straty moralne i ataki co jest poważnym łamaniem prawa i świadczy o kompletnym braku rozsądku, oceny sytuacji i moralności ze strony atakujących.

Schowani gdzieś za monitorem odważnie i bez zastanowienia obrażają osoby i ich uczucia myśląc że to kolejna gra na konsoli ...

A ja poniosę wszelkie konsekwencje związane z moimi zaniedbaniami wobec wszystkich użytkowników roszczących należności.

tomcioFR ciesz się, że ludzie którzy kiedyś mieli roszczenia wobec Ciebie (o czym piszą tutaj i twierdzą że nieuczciwy jesteś) nie wysłali wiadomości na NK do znajomych Twoich rodziców i Twoich znajomych i że nie nasrali Ci w życie, albo przynajmniej nie obrażali ludzi na których Ci zależy.
ODPOWIEDZ