Tragedia Narodowa
MAGIK_KRK_PL:
Prawdopodobnie dlatego, że jesteś nic nie wartą gnidą. Apeluję do moderatora Piotrka aby natychmiast usunął wątek!!! Na Boga!!!
Grondag:
F-16 lata od 40 i nadal używane jest przez siłe zbrojne kilkudziesięciu państw.
Prawdopodobnie dlatego, że jesteś nic nie wartą gnidą. Apeluję do moderatora Piotrka aby natychmiast usunął wątek!!! Na Boga!!!
Grondag:
F-16 lata od 40 i nadal używane jest przez siłe zbrojne kilkudziesięciu państw.
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
MAGIK_KRK_PL nic jeszcze nie usuwalem.
Tadziuu^ prawdopodobny bieg wydarzen jest taki,ze pilot zorientowal sie ze nie jest nad pasem,poderwal maszyne,ale lecial za wolno i bylo juz za pozno zeby wyciagnac samolot ponad drzewa.
Na TVP chyba wlasnie wypowiada sie jakis ekspert lotniczy,posluchajcie.
samolot przeszedl w zeszlym roku generalny remont,mial zamontowane super przyrzady nawigacyjne-co z tego skoro lotnisko nie ogarnialo?
temat zostanie,dopoki bedzie panowal porzadek.
Tadziuu^ prawdopodobny bieg wydarzen jest taki,ze pilot zorientowal sie ze nie jest nad pasem,poderwal maszyne,ale lecial za wolno i bylo juz za pozno zeby wyciagnac samolot ponad drzewa.
Na TVP chyba wlasnie wypowiada sie jakis ekspert lotniczy,posluchajcie.
samolot przeszedl w zeszlym roku generalny remont,mial zamontowane super przyrzady nawigacyjne-co z tego skoro lotnisko nie ogarnialo?
temat zostanie,dopoki bedzie panowal porzadek.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
"Ja mysle tak, jesli ktos maczal w tym palce to nigdy sie o tym nie dowiemy, ale nawet jesli tak nie bylo powstanie 10000 teorii na ten temat."
W stu procentach się zgadzam. Wątpię żeby powiedzieli nam, szaraczkom, co oni sami o tym sądzą i do czego dojdą podczas śledztwa.
W stu procentach się zgadzam. Wątpię żeby powiedzieli nam, szaraczkom, co oni sami o tym sądzą i do czego dojdą podczas śledztwa.
http://tadziu-.pinkbike.com/album/2k12-Riding/
bodzio2k
ja nie mowie tutaj że sie ciesze z tego jak sie stalo, nie obrazam go bo mi osobiscie nic nie zrobil, ale rowniez nie wiele zrobil wg mnie dla tego kraju. jak dla mnie to po prostu stalo sie, jest tragedia, ale rozpaczac z tego powodu na pewno nie bede, dla mnie jakby nic sie nie stalo, oczywiscie czesc ludzi ktorzy zgineli zrobili bardzo wiele dla kraju
ja nie mowie tutaj że sie ciesze z tego jak sie stalo, nie obrazam go bo mi osobiscie nic nie zrobil, ale rowniez nie wiele zrobil wg mnie dla tego kraju. jak dla mnie to po prostu stalo sie, jest tragedia, ale rozpaczac z tego powodu na pewno nie bede, dla mnie jakby nic sie nie stalo, oczywiscie czesc ludzi ktorzy zgineli zrobili bardzo wiele dla kraju
MAGIK_KRK_PL jeb*** sie w glowe czlowieku, ciekawe co by bylo gdyby jakis twoj bliski tam lecial, logiczne jest ze ktos kto pelni tak wazne funkcje polityczne opinie ma poszargane...
Poza tym lecailo tak duzo osob o dobrym sercu, ksieza (jeden z nich bardzo zasluzony, moja mama znala go osobiscie).. itd
Szkoda mi takich jak ty
Poza tym lecailo tak duzo osob o dobrym sercu, ksieza (jeden z nich bardzo zasluzony, moja mama znala go osobiscie).. itd
Szkoda mi takich jak ty
MAGIK_KRK_PL Co za krótkowzroczne myślenie... człowieku tam było ponad 100 osób. Patrzysz przez pryzmat kilku osób z którymi pewnie się nie zgadzałeś a nie sądzę że np przedstawiciele wojska, ludzie którzy walczyli o to żebyśmy w ogóle mogli wiedzieć o katyniu byli w tym "korycie". Ja też zawsze byłem przeciwny prezydentowi, PiSowi itd ale w tej sytuacji jest to najmniej ważne.
Podane wczesniej 500 metrów widoczności to cholernie mało. Pół godziny wcześniej zakazano lądować innej maszynie i skierowano na inne lotnisko.
Polski samolot też dostał propozycje lądowania na innych lotniskach. Czemu wojskowy pilot z takim doświadczeniem postanowił lądować mimo wszystko ?
"Nowe kulisy misji Lecha Kaczyńskiego w Gruzji: okazuje się, że prezydent
przywołał do porządku nie tylko Rosjan i Radosława Sikorskiego, ale i pilota
swojego samolotu, który zdecydował o lądowaniu w Azerbejdżanie. Lech Kaczyński
ocenił podczas lotu, że kapitan "powinien być mniej lękliwy" i zapowiedział, że
"po powrocie do kraju wprowadzimy porządek w tej sprawie". Pilota broni MON."
Mam nadzieję, że w tym przypadku tak nie było.
Szkoda tych ludzi, bardzo szkoda.
Polski samolot też dostał propozycje lądowania na innych lotniskach. Czemu wojskowy pilot z takim doświadczeniem postanowił lądować mimo wszystko ?
"Nowe kulisy misji Lecha Kaczyńskiego w Gruzji: okazuje się, że prezydent
przywołał do porządku nie tylko Rosjan i Radosława Sikorskiego, ale i pilota
swojego samolotu, który zdecydował o lądowaniu w Azerbejdżanie. Lech Kaczyński
ocenił podczas lotu, że kapitan "powinien być mniej lękliwy" i zapowiedział, że
"po powrocie do kraju wprowadzimy porządek w tej sprawie". Pilota broni MON."
Mam nadzieję, że w tym przypadku tak nie było.
Szkoda tych ludzi, bardzo szkoda.
MAGIK_KRK_PL Wg moich poglądów nie, ale znajdą się osoby, wg których tak. Nie wiem dlaczego porównujesz śp. Lecha Kaczyńskiego do Hitlera czy Stalina. Wiem, że każdy ma swoje poglądy i każdy jest inny więc nie mam tutaj pretensji jeśli ktoś sądzi inaczej niż ja. Temat o katastrofie a nie o naszych poglądach więc do rzeczy 
Cała tragedia odbiję się na naszym narodzie ale miejmy nadzieję, że żadne państwo nie wykorzysta naszej słabej sytuacji.
Możemy mówić o starym samolocie, o pogodzie, pilotach ale jak na razie to tylko spekulacje. Moim zdaniem nawet gdy by samolot był sprawny i przed każdym wylotem byłby robiony przegląd to i tak powinni wymienić te 30letnie maszyny na coś nowszego ponieważ wszyscy wiemy, że wszystkiego nie da się sprawdzić i po tylu latach jakieś usterki mogły (o ile nie musiały) się pojawić. Stan samolotu mógł w jakimś stopniu przyczynić się do wypadku a swoją drogą lotnisko było nie lepsze. Osoby tak znaczące w państwie i dodatkowa ich ilość w jednym samolocie były brakiem odpowiedzialności.
edit. minimalna długość pasu startowego dla tego samolotu powinna wynosić co najmniej 2km a faktycznie wynosiła 1.5km. Nie wiem tak jak można nie wiedzieć kto dokładnie znajdował się na pokładzie. Nie wiem czy w państwie jest ktoś ważniejszy niż prezydent.

Cała tragedia odbiję się na naszym narodzie ale miejmy nadzieję, że żadne państwo nie wykorzysta naszej słabej sytuacji.
Możemy mówić o starym samolocie, o pogodzie, pilotach ale jak na razie to tylko spekulacje. Moim zdaniem nawet gdy by samolot był sprawny i przed każdym wylotem byłby robiony przegląd to i tak powinni wymienić te 30letnie maszyny na coś nowszego ponieważ wszyscy wiemy, że wszystkiego nie da się sprawdzić i po tylu latach jakieś usterki mogły (o ile nie musiały) się pojawić. Stan samolotu mógł w jakimś stopniu przyczynić się do wypadku a swoją drogą lotnisko było nie lepsze. Osoby tak znaczące w państwie i dodatkowa ich ilość w jednym samolocie były brakiem odpowiedzialności.
edit. minimalna długość pasu startowego dla tego samolotu powinna wynosić co najmniej 2km a faktycznie wynosiła 1.5km. Nie wiem tak jak można nie wiedzieć kto dokładnie znajdował się na pokładzie. Nie wiem czy w państwie jest ktoś ważniejszy niż prezydent.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
MAGIK_KRK_PL napisał
ja powiem ze dla mnie to nie jest tragedia, a tym bardziej nie narodowa, oni dorwali sie do koryta, kasy mieli jak lodu i nic z tym krajem nie robili, czemu wiec żałować takich ludzi ? jak dla mnie spotkala ich po prostu kara za to co narobili i tyle, polowa z tych ludzi w sejmie robi na boku jak sie da, i dupe podciera banknotam
Jesli to nie jest obraza tych osób to przepraszam że Cię obraziłem
ja powiem ze dla mnie to nie jest tragedia, a tym bardziej nie narodowa, oni dorwali sie do koryta, kasy mieli jak lodu i nic z tym krajem nie robili, czemu wiec żałować takich ludzi ? jak dla mnie spotkala ich po prostu kara za to co narobili i tyle, polowa z tych ludzi w sejmie robi na boku jak sie da, i dupe podciera banknotam
Jesli to nie jest obraza tych osób to przepraszam że Cię obraziłem
A ja będę kontrowersyjny i od tego jest forum aby się wypowiadać i przedstawiać swoje poglądy i punkt widzenia i tak widocznie jestem tą gnidą i jestem niegodny i powiem własne zdanie ale większość nie tylko z was ale i z większości PL nagle wielcy patrioci się zrobili a za rok dwa czy cztery to wydarzenie będzie kartką w kalendarzu tak samo jak śmierć papieża gdyby nie TV to 3/4 olałoby taka jest polaczkowość bo prawdziwymi patriotami to jest 1/4 Pollandu.
Poza tym tylko w Polsce lata się ponad 30 letnimi złomami (konstrukcja lat 60) z ZSRR w USA choćby Air Force One ma kilka lat, tak samo w innych państwach lata się nowymi samolotami może zamiast kupować ileś tam BMW 750 może warto kupić jeden dobry samolot ?.
Media już robią z tego drugi Katyń i nie wiadomo co spiski sriki teorie a taka prawda, że prawdę w pewnym kawałku pokaże nam czarna skrzynka (która o dziwo jest żółta BTW) ale ludzie kto wsadza dużo ważnych osób w jedną puszkę aluminium ? POWIEM WAM, ŻE JEST PRZEPIS KTÓRY ZAKAZUJE TAKICH LOTÓW GDZIE W JEDNYM SAMOLOCIE JEST PREMIER PREZYDENT MARSZAŁEK Największą 'szkodą' jest strata ludzi z wojskowej sfery Polski ale mamy rząd może funkcjonować dalej jak ktoś już wspomniał jedyne pytanie czy powstanie konflikt międzypaństwowy.
A moim prywatnym zdaniem to szczerze mało mnie to boli nie przepadałem teraz płakać nie będę. Wybiorą kolejnego prezydenta, szefa NBP i marszałka sejmu. Jedynie naprawdę mi szkoda i zał mi tych dzieci które straciły rodziców i męża czy żonę to jest naprawdę bolesne.
P.S. To są ważne osoby dla Polski.......
EN. BRONI BRONISŁAW KWIATKOWSKI (Dowódca Sił Operacyjnych)
GEN. ANDRZEJ BŁASIK (Dowódca Sił Powietrznych )
GEN. TADEUSZ BUK (Dowódca Sił Lądowych)
GEN. WOJCIECH POTASIŃSKI (Dowódca Sił Specjalnych)
WICEADMIRAŁ ANDRZEJ KARWETA (Dowódca Marynarki Wojennej)
GEN. KAZIMIERZ GILARSKI (Dowódca Garnizonu Warszawa)
Poza tym tylko w Polsce lata się ponad 30 letnimi złomami (konstrukcja lat 60) z ZSRR w USA choćby Air Force One ma kilka lat, tak samo w innych państwach lata się nowymi samolotami może zamiast kupować ileś tam BMW 750 może warto kupić jeden dobry samolot ?.
Media już robią z tego drugi Katyń i nie wiadomo co spiski sriki teorie a taka prawda, że prawdę w pewnym kawałku pokaże nam czarna skrzynka (która o dziwo jest żółta BTW) ale ludzie kto wsadza dużo ważnych osób w jedną puszkę aluminium ? POWIEM WAM, ŻE JEST PRZEPIS KTÓRY ZAKAZUJE TAKICH LOTÓW GDZIE W JEDNYM SAMOLOCIE JEST PREMIER PREZYDENT MARSZAŁEK Największą 'szkodą' jest strata ludzi z wojskowej sfery Polski ale mamy rząd może funkcjonować dalej jak ktoś już wspomniał jedyne pytanie czy powstanie konflikt międzypaństwowy.
A moim prywatnym zdaniem to szczerze mało mnie to boli nie przepadałem teraz płakać nie będę. Wybiorą kolejnego prezydenta, szefa NBP i marszałka sejmu. Jedynie naprawdę mi szkoda i zał mi tych dzieci które straciły rodziców i męża czy żonę to jest naprawdę bolesne.
P.S. To są ważne osoby dla Polski.......
EN. BRONI BRONISŁAW KWIATKOWSKI (Dowódca Sił Operacyjnych)
GEN. ANDRZEJ BŁASIK (Dowódca Sił Powietrznych )
GEN. TADEUSZ BUK (Dowódca Sił Lądowych)
GEN. WOJCIECH POTASIŃSKI (Dowódca Sił Specjalnych)
WICEADMIRAŁ ANDRZEJ KARWETA (Dowódca Marynarki Wojennej)
GEN. KAZIMIERZ GILARSKI (Dowódca Garnizonu Warszawa)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
GG:1560098