Mocna rama do FR - full
Mocna rama do FR - full
Szukam ramy dla siebie i wlasnie zdalem sobie sprawe z tego, ze niemal zadna z dostepnych ram nie spelnia moich oczekiwan - jesli chodzi o fulle, to najpierw mamy lekkie, male maszynki do dirtu/4x/sls, potem fulle do enduro (i niskobudzetowki), ktore nijak by sie dla mnie nie nadaly, a dopiero pozniej mocne maszyny do DH o duzym skoku. Ja szukam czegos BARDZO mocnego, do ogolnie pojetego FR (duze gapy i hopy, stairgapy, dropow raczej malo). Musi po prostu wytrzymac konkretne katowanie. Moje wymagania sa nastepujace:
- Skok od 140 do 160 mm (to glowny problem - wiekszosc ram, ktore spelniaja moje oczekiwania ma po 180-200 mm).
- Dobra geometria z amortyzatorem 160 mm (Domain albo starsze 66 150 mm)
- Duza wytrzymalosc (nie obchodzi mnie zbytnio waga, dopoki nie przekracza, powiedzmy, 5 kg z damperem - zrzuce ja na mniej narazonych na uszkodzenie czesciach) - generalnie rama ma wytrzymac wszystko co mi przyjdzie do glowy, a sporo tego ;).
- Duza sztywnosc wahacza - zdarza mi sie latac hipy itp. na ktorych laduje sie praktycznie po 90 stopni w stosunku do wybicia - rama musi to wytrzymywac.
- Praca nie jest tak wazna - ma wybierac konkretne walniecia i odciazac moj uszkodzony kregoslup.
- Cena.. Milo by bylo jakbym sie zamknal w ok. 3000 za uzywana rame (bo na nowke niestety nie bardzo mnie stac).
Myslalem o Transition Bottlerocket, ale nie wiem czy to dobry pomysl. Podrzuccie jakies inne, bo szczerze mowiac - nic nie przychodzi mi do glowy.
- Skok od 140 do 160 mm (to glowny problem - wiekszosc ram, ktore spelniaja moje oczekiwania ma po 180-200 mm).
- Dobra geometria z amortyzatorem 160 mm (Domain albo starsze 66 150 mm)
- Duza wytrzymalosc (nie obchodzi mnie zbytnio waga, dopoki nie przekracza, powiedzmy, 5 kg z damperem - zrzuce ja na mniej narazonych na uszkodzenie czesciach) - generalnie rama ma wytrzymac wszystko co mi przyjdzie do glowy, a sporo tego ;).
- Duza sztywnosc wahacza - zdarza mi sie latac hipy itp. na ktorych laduje sie praktycznie po 90 stopni w stosunku do wybicia - rama musi to wytrzymywac.
- Praca nie jest tak wazna - ma wybierac konkretne walniecia i odciazac moj uszkodzony kregoslup.
- Cena.. Milo by bylo jakbym sie zamknal w ok. 3000 za uzywana rame (bo na nowke niestety nie bardzo mnie stac).
Myslalem o Transition Bottlerocket, ale nie wiem czy to dobry pomysl. Podrzuccie jakies inne, bo szczerze mowiac - nic nie przychodzi mi do glowy.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
http://allegro.pl/item993662115_rama_ba ... na_ti.html
Trochę przekracza budżet, ale wydaje mi się ze dla DHX 5 +Ti warto dołożyć
Trochę przekracza budżet, ale wydaje mi się ze dla DHX 5 +Ti warto dołożyć
Kumpel ma na sellLas3k_91 Ldz pisze:Banshee Chaparral

http://allegro.pl/item992145433_banshee ... giant.html
A kasy jeszcze zostanie na monstera skoro Cię interesuje konkretne FR

Vin_OSW, Banshee Chaparall odpada - kiepska geometria, w sumie geometria nie rozni sie niemal od Screama, a nie bardzo mi sie to widzi. Poza tym - Monstera juz mialem. Jezdzilo sie swietnie, teraz chce cos troche lzejszego, bo mialem dwa razy polamany kregoslup i nie chce go zbytnio obciazac. Poza tym - pozniej zmienilem na Boxxera Team, latalem wieksze rzeczy niz na Monsterze i tez bylem zadowolony
.
Vermin, Cannibal i Lunetti to stare trupy, ani to mocne, ani fajnie nie pracuje, lekkie tez nie jest, kiedys moze byly fajne, teraz to zabytki.
maciej177, Dirtbag troszke za duzy, myslalem o nim, ale wolalbym cos o skoku bardziej zblizonym do tej mojej dolnej granicy, czyli 140 mm. SX... W sumie fajny, aczkolwiek przy moich pomyslach balbym sie o wahacz, ktory potrafil pekac (a moje pomysly to np. 360 na Konie Stinky, na niemalej hopie, nie zawsze udane
). Szukam czegos naprawde pancernego - nie mam techniki prosa
. Wildcard - bardzo, bardzo chetnie, aczkolwiek ciezko go wyrwac w tych pieniadzach..
Impus, no wlasnie - ciezko go wyrwac w tych pieniadzach, nie mam mozliwosci dac wiecej niz lekko ponizej 3000 (najchetniej jeszcze mniej... pomarzyc mozna
) za uzywana rame.. A szkoda, bo ramka marzenie.
Chyba bede celowal w Bottlerocketa, ale czekam jeszcze na jakies ciekawe propozycje..

Vermin, Cannibal i Lunetti to stare trupy, ani to mocne, ani fajnie nie pracuje, lekkie tez nie jest, kiedys moze byly fajne, teraz to zabytki.
maciej177, Dirtbag troszke za duzy, myslalem o nim, ale wolalbym cos o skoku bardziej zblizonym do tej mojej dolnej granicy, czyli 140 mm. SX... W sumie fajny, aczkolwiek przy moich pomyslach balbym sie o wahacz, ktory potrafil pekac (a moje pomysly to np. 360 na Konie Stinky, na niemalej hopie, nie zawsze udane

Impus, no wlasnie - ciezko go wyrwac w tych pieniadzach, nie mam mozliwosci dac wiecej niz lekko ponizej 3000 (najchetniej jeszcze mniej... pomarzyc mozna

Chyba bede celowal w Bottlerocketa, ale czekam jeszcze na jakies ciekawe propozycje..
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
-
- Kontakt: