Big Hit FSRII 09 vs Voltage Fr 20
Big Hit FSRII 09 vs Voltage Fr 20
Hej, szybkie pytanko, mam możliwość zakupu testowego (znaczy stojącego w sklepie) Big Hit`a FSRII 2009 za 6500zł i nowego Voltage Fr 20 za 5999zł. Serce mówi Specialized, a co wy o tym sądzicie ?
Forumowe newbie :twisted:
BH to też jest niewiele mniej świeży model niż Voltage FR, aktualny model wszedł jakoś też niedawno. To, że nazywa się tak samo jak poprzedni model to jeszcze nie dowodzi, że jest jego kontynuacją. O trwałość Scotta to bym się nie bał. Co bym wybrał? Zależy do czego. Oba rowery IMO są nieporównywalne, zupełnie inne zawieszenia, inne geo. Trzeba samemu wiedzieć czego się oczekuje, a nie kupować na zasadzie "bo to spec" albo "bo to BH"...
w17chm4n jeśli interesuje cie głownie DH, to proponuje Big Hita. Bardzo dobrze działające, sprawdzone zawieszenie FSR, przyzwoita waga, sztywność boczna. Kąt glowki 65.5 stopnia, moze nie jakoś mega racingowo, ale dokładnie tyle ile Glory DH. Na polskie warunki mysle, ze to bardzo dobra rama. Standardowa mufa i tylna piasta, mozna go nieźle wylajtować nie wydając przy tym majątku. Ogolnie widać ze poprawiono drobne wady z poprzedniego modelu, jeśli będzie równie wytrzymała to bedzie DUŻY HIT!
Na tą chwilę ciężko powiedzieć bo dosłownie dwa razy udało mi się na nim gdzieś wypaść i pośmigać. W sumie to tak, rower waży 18.5 kg (ważone), hamulce się nadal docierają, domain z przodu daje rade, sag na poziomie 29% więc jest w sam raz. Cóż mogę dodać, miło się lata
A.. i co raz bardziej nabieram przekonania, że dokonałem dobrego wyboru 

Forumowe newbie :twisted:
-
- Kontakt:
w17chm4n byś wziął Scotta i byś mówił pewnie to samo 

https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów