W maju wybieram się w okolice szczyrku, niestety nie mam za dużego doświadczenia i jestem po dosyć mocnej kontuzji i zastanawiam się gdzie są w tych okolicach najprostsze trasy żeby się rozjeździć. Chodzi o trasy zjazdowe.
w okolicy jest jeszcze trasa w wiśle na stożku bardziej techniczna i w międzybrodziu żywieckim na żarze trasa łatwa,szybka z tych tras to najłatwiejszy jest żar.
A w szczyrku to najłatwiejsza trasa to chyba z memoriału później zielony szlak ;p
Żar dobry na początek
Szczyrk duża różnorodność tras Chyba najłatwiejsza w Szczyrku jest ta pod wyciagiem tzw. stary Contest (jeśli się myle to mnie poprawcie).
Trasa z ostatniego Contestu (a własciwie jej druga część) byla mega wymagająca jak dla Hardtailowca
fuby, stożek dla początkującego, świeżo po kontuzji? Ja bym odradzał
Zdecydowanie Szczyrk - stara contestówka, ondraszek i kilka innych linii się znajdzie. Ew. Żar - trasa bardziej kondycyjna niż techniczna.
fizik wpadnij do Wisły na Stożek. Sporo zmian ubiegłej jesieni powstało więc spokojnie możesz zacząć wracać do sportu w tym rejonie. Wszystko niby znane ale z bliska pokazuje ile się pozmieniało w lesie...
2 oficjalne i kilka dzikich gwarantuje dobry poziom relaksu.
pozdro i zdrowia
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!