otoz wczoraj kupilem sobie specjalnie na wyjazd do Wisly nowe hample... no i dzis poszedlem je wyprobowac... cos mnie tchnelo zeby sprawdzic czy dziala ta blokada klamki do transportu hamulcow...
zablokowalem przednia i tylna klamke, przednia sie normalnie odblokowala, natomiast tylnia wcisnela sie jak gdyby nigdy nic... tzn klamka jest caly czas odgieta jakby byla zablokowana, hamulec hamuje normalnie tyle ze nie ma tego klikniecia przy odblokowywaniu i jest przez to bardzo duzy skok klamki...
Krotko mowiac nie da sie zablokowac ani odblokowac klamki.
Czy to da sie jakos zrobic w domu czy oddac na gwarancje?
Druga kwestia, czy takie rzeczy naprawia mi na miejscu czy raczej beda wysylac do harfy?
Jak w harfie wyglada sprawa z terminem napraw? bo 21 wyjezdzam do Wisly...
No i ostatnia kwestia, czy jesli bede jezdzil na takiej klamce, to moze cos sie bardziej rozpieprzyc?
Pozdro
Avid CODE 5 - Problem
Avid CODE 5 - Problem
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3959489
BLESS YA!
BLESS YA!
jasne, da rade ustawic klamke w identycznej pozycji... tyle ze musze prawie cala srube wykrecic... kiedy w drugiej klamce sruba jest prawie calkiem wkrecona...
wydaje mi sie ze po prostu cos tam w srodku musialo peknac ale sprawa jest conajmniej dziwna bo juz mialem juicy 5, 7 i elixiry i wiem ze ta blokade trzeba wciskac delikatnie... takze napewno za mocno klamki nie odgialem...
aha no i oczywiscie zadnej gleby nie mialem
wydaje mi sie ze po prostu cos tam w srodku musialo peknac ale sprawa jest conajmniej dziwna bo juz mialem juicy 5, 7 i elixiry i wiem ze ta blokade trzeba wciskac delikatnie... takze napewno za mocno klamki nie odgialem...
aha no i oczywiscie zadnej gleby nie mialem
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3959489
BLESS YA!
BLESS YA!
Cóż, ja mam taki sam problem w swoim Code 5. Jeden serwisant mi powiedział, że najprawdopodobniej nieco rozwaliła mi się uszczelka w klamce, ile w tym jest prawdy niestety nie mogę Ci powiedzieć. Jako, że jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza, jeżdżę z taką klamką, a hebel hamuje całkiem normalnie (przynajmniej tak mi się wydaje
) Jeśli większy skok klamki Ci nie wadzi i nie odczuwasz różnicy hamowaniu, to myślę że spokojnie możesz z tym jeździć. Pozdro.