Ustawienie kierownicy

sasquatch
Kontakt:

Ustawienie kierownicy

Post autor: sasquatch »

Tak mnie zaciekawilo jak ustawiacie swoje kiery, tzn niektorzy maja kiere ustawiona tak jak jest kat amora a inni pionowo (tzn ze linia wzniosu kiery jest pionowo, chyba rozumiecie ocb ;p ). Jakies roznice takich ustawien odczuwacie? Czy moze jak kto lubi tak ma? :) no i jak sie to ma do danych podawanych przez producentow tzn kąty kierownic sa podawane jako ustawienie tak jak amor czy do normalnego pionu?
Kramon
Kontakt:

Post autor: Kramon »

Jasne że jest różnica. Po pierwsza sposób w jaki energia jest przekazywana na sztyce i całego amora, główke. Jak dlamnie kiera powina byc ustawiona pod tym samym katem co amor. Bowiem wtedy energia jest przekazywana liniowo.
avg
Kontakt:

Post autor: avg »

Kramon Sztyce??!! Dlaczego trzeba Ciebie poprawiać w każdym temacie itp? Dlaczego! :roll:
CompHaker
Kontakt:

Post autor: CompHaker »

Kramon LOL

Ja mam Atlasa ustawionego w pion. Rower jest bardziej czuly jak dla mnie. Poza tym lepiej mi sie ukladaja rece do giecia kiery :P
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

sasquatch przeciez producenci podaja backsweep i upsweep czyli raczej chca zeby wygiecie było w 2 płaszczyznach ;) Napisem do przodu z reguły producenci kiere chca jak sie nic przy malowaniu nie walnie ;)
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Kwestia indywidualna, tak samo jak ustawienie klamek na kierownicy. W moim rowerze kierownica jest cofnięta troszkę do tyłu, po coś w końcu ma się te gięcia, jak to już napisał Spaced.
ODPOWIEDZ