Boxxer - objechana śruby od półki

Metru
Kontakt:

Boxxer - objechana śruby od półki

Post autor: Metru »

Siema,

Mam do was pytanie, oraz prośbę abyście mi coś doradzili :roll:
Otóż, chodzi o to że w moim boxxerze WC 09' dolna półka jest za bardzo obniżona. Wychodzi mi około 192mm skoku licząc od uszczelki ale mniejsza o to.

Mam obrobione 2 śruby. 1 z jednej strony i drugą z drugiej. Są one ogromnie miękkie więc technika WBIJ TROXA odpada bo i tak poleci reszta materiału na śrubie. Wiercić ? boję się, że ktoś albo ja poprostu coś zwalę np. pojade po półce albo nie daj Boże po ladze xD

Słyszałem o technice, wlej kropelkę w otwór. Mogę spróbować jeśli kompletnie nic mi już nie zostanie, ew. zostaje przyspawanie czegoś migomatem ale nie wiem czy ktoś się u mnie w mieście tego podejmie. PROSZĘ O JAKIEŚ PODPOWIEDZI ! Dzięki z góry.
8)
http://metru.pinkbike.com/
Born 2 Ride.
mat13por
Kontakt:

Post autor: mat13por »

Może kup spróbuj poxipolem bądź innym mocniejszy klejem i poprostu wklej tego imbusa/torxa? Tą śrubę wyżej przykręć delikatnie mocniej, żeby odciążyć tą niżej i powinno się udać.
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

Metru kropelka słaba jest na metal. kup jakis klej - cement, nie wiem dokladnie jak to sie nazywa, takie cos jak na rury itp
Jaśko
Kontakt:

Post autor: Jaśko »

Metru Miałem podobny problem, tez w boxxerze - rozwierć lekko śrubę, wkręcaj odpowiednio mały wykrętak i samo się pięknie wykręci. Potrzebujesz tylko dobrych narzędzi, a potem sobie nową śrube dopasujesz.
ODPOWIEDZ