Akcja WAWEL a rower ??

snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Schodek pisze:snizy PiS ?? Pogadamy kolego o tym w Wiśle Twisted Evil
tak, tak... PiS.

na ostatnich wyborach głosowałem na PO - teraz tego bardzo żałuję i co ciekawe nie jestem odosobniony w poglądach... większość ludzi jakich poznaje/stykam się zawodowo (a uwierz są to wyjątkowo mocne ekonomiczne mózgi) z wstydem przyznają że dali się nabrać na szopkę PO.... o pro gospodarczym podejściu - wyborcze mrzonki na całej linii.

PO jest świetne tylko w jednym - manipulowaniu (sztab ludzie od PR - ijaru).

Zresztą możemy pogadać w Wiśle.

Co do WAWELU -> NIE (uważam to za przesadę i robienie niepotrzebnych negatywnych emocji z którymi rodzina zmarłego będzie musiała dalej żyć)
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

snizy spoko spoko każdy ma prawo decydować o sobie

PO wprowadziło spokój do polityki bo to co PIS proponował z "przystawkami" to woła o pomstę. Do dziś TVP czkawkę po nich ma i jest na skraju upadłości dzięki rozdaniom z rękawa ;) PO musi sporo posprzątać po poprzednikach więc nie ma co się dziwić że zmiany nie idą w takim tempie jak planowano. Wiesz doskonale że papier zniesie wszystko a praktyka udowodni co innego....nie bronię i nie atakuję bo mam to daleko od siebie ale zawsze są dwie strony medalu. ( znam też takich co głosowali na PiS a teraz tego żałują )

Wolę PR PO niż dziadków z wermachtu ;') Polityka to naczynia połączone i nie da się wszystkiego za jednym zamachem zmienić...wiesz to doskonale. Wymienia się dyrektor w kombinacie a kadra kierowników i tak sprawuje po swojemu władzę...

Do zobaczenia na szczycie :mrgreen:
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
GabryH
Kontakt:

Post autor: GabryH »

Właśnie dlatego nie bardzo mnie interesuje polityka. Takie dyskusje można prowadzić bez końca. Tak zawsze było i będzie z polityką. Bo ten zrobił tamto, a tamten siamto... Media mydlą nam oczy, mówią nam to, co chcemy usłyszeć. Nie znaliśmy tych osób osobiście, więc jak możemy oceniać je na podstawie tego, co usłyszeliśmy choćby w TV? Za jego życia dziennikarze przedstawiali Go od tej najgorszej strony, a teraz co? Każdy ma swoje wady i zalety, a powyższy przykład jest najlepszym na to, że media manipulują ludźmi jak chcą. Przykre jest to, że wiele 'bezmózgich istot' im ślepo wierzy, a potem głoszą jakieś 'herezje' i powstaje opinia publiczna - taka, jaka powstaje.
Może to niewiele zmienia, ale Lech Kaczyński umarł będąc prezydentem. Nie wiem jakby rządzili inni, ale musicie się liczyć z tym, że mieszkacie w POLSCE tj. kraju szczególnym/specjalnym. Nie dziwcie się wiec, ze rząd lata 20/30/40 letnim samolotem Dla mnie ważne jest to, że nie jest gorzej niż było.

Się rozpisałem :)
...Jakieś najazdy na mnie? :twisted:
Pozdrawiam

PS. Wg mnie dobry pomysł z tym pomnikiem.

Sorki za odejście od głownego tematu :wink:
Wjtk
Kontakt:

Post autor: Wjtk »

http://politbiuro.gazeta.pl/politbiuro/ ... obimy.html

Takie głupkowate teksty mogły doprowadzić do śmierci Kaczyńskiego i całej reszty pasażerów tyle w temacie.
[b] Monkeyman [/b]
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Schodek pisze:czy nie Wawel to już bez znaczenia ale pytanie moje jest następujące.

Czy w związku z zaistniałą sytuacją pozamykają wszystko w koło ?/ Stacje paliw,sklepy,hotele i wyciągi ??

czy jednak będzie działał jakiś segment ?/
W koło czego? Wawelu , Starego Miasta , Krakowa czy województwa?
Segment ?
Wybierasz sie do Krk czy poprostu przekszkadza Ci brak jatki, wokół tego tematu na DHz ?
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

snizy pisze:B.Z. należy się cieszyć, że młodzi się interesują polityką!
Na interesowanie się polityką jest lepszy czas niż ten teraz. Decyzja o pochówku tam a nie gdzie indziej już zapadła i jest nieodwołalna, gadanie nic nie zmieni. Roztrząsając ten temat tak naprawdę ośmieszamy się w oczach świata. Wydarzenie, przyjazd do Polski tylu przywódców państw, w tym największych mocarstw i prawie całej Europy to jest dla tego kraju wielki plus, oczy całego świata zwrócone są na Kraków. A co robią w tym momencie Polaczki? Wyłażą na ulicę i drą mordy. I nie chodzi mi wyłącznie o protest przeciwko pochówkowi - protest przeciwko protestowi jest dla mnie jednakowo żałosny, pokazuje że tak naprawdę oszołomy sa po obu stronach barykady i że żadna okazja nie jest zbyt poważna żeby bez względu na to co się myśli w tej sytuacji zwyczajnie zamknąć gębę i uszanować zmarłych. Świata to tak naprawdę nie obchodzi, świat tego nie rozumie. To jest tak naprawdę wewnętrzna sprawa polskiego Kościoła (bo katedra jest własnością KK, a nie jak niektórym się wydaje narodu Polskiego - czy się to komuś podoba czy nie) i w kwestiach kogo tam chować a kogo nie demokracja nie obowiązuje. Jak się komuś nie podoba KK może przejść na Judaizm albo nawet na Buddyzm, to wolny kraj. Fakt, że osoby które najgłośniej protestują przeciw temu wszystkiemu (środowisko Wyborczej) prawdopobobnie w ogóle nie są katolikami byłby megazabawny, gdyby nie okoliczności. Jak chcemy żeby KK nie wpieprzał się do polityki to niech się polityka nie wpieprza do KK, wywierając naciski na KK dajemy sami mandat do udzielania się kleru w życiu politycznym państwa.

Poza tym to jak rozwinął się ten wątek pokazuje właśnie to o czym pisałem. Od początku pachniało polityczną prowokacją no i skończyło się modelowo, czyli dyskusją co jest lepsze, PIS czy PO... To nie jest interesowanie się polityką tylko demonstracja własnych poglądów i wypadałoby się od tego przynajmniej na razie powstrzymać... Brak słów...
Poza tym temat jest w Offtopic.
Nie ważne gdzie jest. Co za różnica tak naprawdę? Ważne że jest a nie powinno być. Taki prawdziwy offtopic to się ma u siebie w domu i tam każdy może gadać co chce i kiedy chce.
pixo
Kontakt:

Post autor: pixo »

ravfr pisze:Wybierasz sie do Krk czy poprostu przekszkadza Ci brak jatki, wokół tego tematu na DHz ?

Mysle jednak ze chodzi o to czy poprostu zamkną wszystko w całej Polsce, sklepy, wyciągi, wszystko..
www.mudserwis.com
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

B.Z. mozesz przestac pobudzac dyskusje nt. polityczne tutaj? Bo ten temat rozpocznie wojne i nikt jatki nie zaczynał dopóki nie wszedles do tematu wiec niezaleznie od tego czy sie z toba zgadzam czy nie sugeruje ci sie opanowac.

Innych zajaranych polityka tez to sie tyczy - nie cenzurujemy polityki ale dobrze wiadomo co sie stanie jak wejdziemy na ten temat i troche głupio wątek zamykac ;)
B.Z.
Kontakt:

W którym miejscu niby ja coś pobudzam? Czytaj ze zrozumieniem... Ale spoko, nic więcej tutaj pisać nie zamierzam...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

B.Z. to ze eskalacje dyskusji o wawelu spowodowałes sam od swojego posta. Przed twoim dyskusji nie było...
Schodek
Kontakt:

ravfr jadę na południe i mnie zastanawia czy po drodze kupię kawę na stacji i zjem obiad w knajpie czy mam zabrać termos i kanapki...masz problem z tematem to po co się udzielasz w nim nic nie wnosząc...rozumiem gdybyś napisał że seks sesja działa lub nie ale tak to pusto z Twojej strony. Od prowokacji z dala bo mnie nie interesuje czy PiS czy Po czy LSD...zastanawia mnie tylko czy będzie paranoja i histeria czy racjonalne podejście do życia ?? Kumasz ?? mam taką nadzieje ;)

B.Z. w wolnym kraju żyję i mam prawo pisać w tematach istotnych dla mnie i innych. Jeśli Ty jesteś w żałobie bo ktoś z bliskich umarł to współczuje z serca bo wymiar ludzki tragedii jest wielki...bez znaczenia czy był to polityk,komandos czy dziennikarz...

pixo dziękuje bo dajesz wiarę że są jeszcze kumaci ;)

Pozdro i bez spiny...
B.Z.
Kontakt:

B.Z. to ze eskalacje dyskusji o wawelu spowodowałes sam od swojego posta. Przed twoim dyskusji nie było...
Niby w jaki sposób? Chcesz powiedzieć, że pozostali uczestnicy tej dyskusji nie maja swoich mózgów i pokierowali dyskusją tak jak ja to sobie zaplanowałem? No proszę cię...
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

B.Z. czy Ty zawsze musisz się z każdym o wszystko kłócić... ??

podaruj sobie czasem - często nie masz racji i Twoje długie elaboraty nie sprawią, że wszyscy będą mieli nagle zdanie tożsame z Twoim.
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Schodek Twója skłonność do prowokacji jest znana wszystkim, więc nie graj niewiniątka, sam sobie zasłużyłeś na takie traktowanie. Wybacz jednak, jeżeli tym razem okazałem lekka paranoję.
Schodek pisze:jadę na południe i mnie zastanawia czy po drodze kupię kawę na stacji i zjem obiad w knajpie
stacje i knajpy przy drogach pewnie będą działać , nie ma mowy o pchaniu się gdzieś blizej centrum. Wyciag w Myślenicach nie bedzie działał , Żar podobno ma pracować.
Schodek
Kontakt:

...wybaczam jak zawsze ;)

I jeszcze ta pyłu smuga na niebie dodała swoje w tej sytuacji
GabryH
Kontakt:

Post autor: GabryH »

O co chodzi z tą chmurą wulkaniczną, bo nie bardzo w temacie jestem? :mrgreen:
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

GabryH Jakiś wulkan w Irlandii gdzieś wybuchł chyba tyla wiem :D
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

MLYNoBIKER nie w Irlandii tylko Islandii :wink:
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

GabryH
Wystarczy wejść na dowolny portal informacyjny, żeby znaleźć odpowiedź na Twoje pytanie ;)
ODPOWIEDZ