Niebieskie anodowane piasty

alzajac
Kontakt:

Niebieskie anodowane piasty

Post autor: alzajac »

Zaczynam powoli myśleć nad zmianą kół pod DH/FR. Obecnie z przodu mam jakiś no name a z tyłu EXCALIBUR DH + pista QUANDO KT DISC BRAKE. Pisty chciałbym dostać w kolorze niebieska anoda (będę chciał za jakiś czas zrobić w takim samym kolorze obręcze). Tutaj moje pytanie. Jakie są opinie o piastach dartmoora. Ma on kilka piast w kolorze jaki mnie interesuje ale przydałyby się opinie użytkowników. Set o jakim myślałem to..

Przód:

Piasta: Dartmoor - DEE-FORCE
Obręcz: Mavic - Obręcz EX325 [26"]
Szprychy: DT - Champion BLACK

Tył:

Piasta: Dartmoor - Free Force
Obręcz: Mavic - Obręcz EX325 [26"]
Szprychy: DT - Champion BLACK

Myślałem jeszcze nad droższą 729 od Mavica lecz to już wyższe koszta. Co do piast jeszcze jedno pytanie. Dałem tutaj przód na QR20 lecz na razie nie mam amorka pod QR tylko zwykłe 9mm (więc kupno przedniego setu na razie odkładam dopóki amorka nie zmienię). Słyszałem coś o redukcjach które można kupić ale nie widziałem nigdzie czegoś takiego. Jakie są koszta i jak z dostępnością w PL.

Takie jeszcze offtopowe pytanko o anodowanie obręczy ;) widziałem ostatnio pięknego sundaya tutaj na forum (nie pamiętam czyj był) i miał właśnie obręcze w takim kolorze o jaki mi chodzi (dam fotkę poniżej). Jakby się orientował ktoś jakie są koszta anodowania na taki kolor obręczy i mógłby dać jakieś info byłbym wdzięczny.

Obrazek
Chabs
Kontakt:

Post autor: Chabs »

Te obrecze to sa pobrecze od Gianta Glory DH, one mialy w takim wlasnie kolorze. Ja bym Ci polecil jeszcze obrecz Mavica ale model ex 721, troche tanszy ale w cholere wytrzymaly, jezdze na nim juz prawie trzeci sezon i ma tylko dwa male wgnioty (pol trasy na Stozku jechalem na panie wcale nie oszczedzajac roweru).
modevil
Kontakt:

Post autor: modevil »

alzajac Co do niebieskich piast to zobacz te:
http://www.yt-industries.com/shop/index ... orie&cat=7

Firma zbiera dobre recenzje, wyglada to na solidny sprzet i moze by sie dalo cos z ceny urwac.
alzajac
Kontakt:

wyglądają bardzo ciekawie ale po przeliczeniu po dzisiejszym kursie to kosz tylnej piasty to 270 zł co raczej nie jest w moim zasięgu...
wujekeman
Kontakt:

Post autor: wujekeman »

modevil
Gdzie to kupić w naszym smutnym kraju? Piasta wagowo zajebi.sta....
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
modevil
Kontakt:

Post autor: modevil »

wujekeman Ta firma nie sprzedaje poprzez sklepy tylko bezposrednio przez ich stronke. Tlumacza to tym, ze moga utrzymac nizsza ceny bo bez marzy dla sklepow (popatrz ma ich maszyne do DH/FR: Tues)
alzajac
Kontakt:

kupienie u nich na stronie to nie problem. problemem jest budżet bo obecnie jest cienki ;]. Ale nie odbiegając od tematu przydałby się jakieś opinie o tych dartmoorach.
Blonek
Kontakt:

Post autor: Blonek »

Co do inny piast polecam jeszcze spawdzone i chwalone piasty a2z.
http://bicyklon.pl/index.php?page=shop. ... t&Itemid=1
Posiadają redukcje na 9 mm w zestawie kupując przednią piaste.
Co do jakości chyba nie trzeba przekonywac skoro używa je team RMF FM Pepsi Max
ODPOWIEDZ