Zaczynam powoli myśleć nad zmianą kół pod DH/FR. Obecnie z przodu mam jakiś no name a z tyłu EXCALIBUR DH + pista QUANDO KT DISC BRAKE. Pisty chciałbym dostać w kolorze niebieska anoda (będę chciał za jakiś czas zrobić w takim samym kolorze obręcze). Tutaj moje pytanie. Jakie są opinie o piastach dartmoora. Ma on kilka piast w kolorze jaki mnie interesuje ale przydałyby się opinie użytkowników. Set o jakim myślałem to..
Przód:
Piasta:
Dartmoor - DEE-FORCE
Obręcz:
Mavic - Obręcz EX325 [26"]
Szprychy:
DT - Champion BLACK
Tył:
Piasta:
Dartmoor - Free Force
Obręcz:
Mavic - Obręcz EX325 [26"]
Szprychy:
DT - Champion BLACK
Myślałem jeszcze nad droższą 729 od Mavica lecz to już wyższe koszta. Co do piast jeszcze jedno pytanie. Dałem tutaj przód na QR20 lecz na razie nie mam amorka pod QR tylko zwykłe 9mm (więc kupno przedniego setu na razie odkładam dopóki amorka nie zmienię). Słyszałem coś o redukcjach które można kupić ale nie widziałem nigdzie czegoś takiego. Jakie są koszta i jak z dostępnością w PL.
Takie jeszcze offtopowe pytanko o anodowanie obręczy

widziałem ostatnio pięknego sundaya tutaj na forum (nie pamiętam czyj był) i miał właśnie obręcze w takim kolorze o jaki mi chodzi (dam fotkę poniżej). Jakby się orientował ktoś jakie są koszta anodowania na taki kolor obręczy i mógłby dać jakieś info byłbym wdzięczny.