5th element problem
-
- Kontakt:
5th element problem
Mam problem z moim piątym. Działał normalnie zostawiłem go na 1.5 godziny podcza wsiadania na rower poczułęm coś dziwnego. Damper działa jakby na samej sprężynie wogule nie tłumi, próbowałem regulować i nic z tego. Olej też sie nie wylał bo byłaby widoczna plama, proszę o pomoc najlepiej szybko. Z góry dziękuję.
FRuwaj !!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Iron_Horse_KRK miałem podobnie ze swoim 5them z tym że czasami było tłumienie a czasami wcale nie było- był zapowietrzony.
Jeśli masz kilka kluczy to możesz sam go prze serwisować, jest to bardzo bardzo proste. Na forum jest gdzieś opis jak to samemu wykonać, robiłem wg tego opisu i nie ma problemów z niczym. Koszt- olej i ewentualnie piwko na rozluźnienie:)
Jeśli masz kilka kluczy to możesz sam go prze serwisować, jest to bardzo bardzo proste. Na forum jest gdzieś opis jak to samemu wykonać, robiłem wg tego opisu i nie ma problemów z niczym. Koszt- olej i ewentualnie piwko na rozluźnienie:)
Iron_Horse_KRK musial byc zle odpowietrzony i teraz powietrze dostalo sie pod zawor spv i kupa... na allegro ktos sprzedawal Shimmy do 5th elementow po 30 zeta takze warto w to zainwestowac bo zawieszenie pracuje potem duzo plynniej a wymiane oleju z odpowietrzeniem i zmiana komory spv na shimmy moge ci zrobic za 30 zeta
(swojego 5th elementa serwisje sam co roku i kumplowi tez i nigdy nie zdazylo sie zeby cos bylo zle
)