Dhx 3.0 mały problem + sprężyna dobór
Dhx 3.0 mały problem + sprężyna dobór
mam problem z damperem.. jeździłem wcześniej na spręzynie 550. potem damper przeszedł serwis i wsadziłem mu spręzyne 400. ważę 72kg, po serwisie chodził normalnie jeszcze dośc twardo, ale po 4 dniach jazdy zrobił się o wiele miększy i skoczyłem dupą na siodło w miejscu i najśmieszniejsze, że dobiłem.. mam rozumiec, że to wina spręzyny ? 550 była stanowczo za twarda.. a znowu ta 400 ugina się dobrze, nie za miękko, ale nie wiem czemu dobija. wcześniej od razu po serwisie nie było czegoś takiego.
jeżeli jest to wina sprężyny, może mi ktoś powiedziec która będzie najlepsza pod moją wagę?
jeszcze jedno: zanim amor zaczął dobijąc, zauważyłem ślady oleju na podkładce na dole dampera. nie były to ogromne ilości, nie spływało to też po ramie. wytarłem to i jutro zaobserwuję po jeździe, czy dalej to leci. czy może to byc z powodu zbyt dużej ilości oleju?
jeżeli jest to wina sprężyny, może mi ktoś powiedziec która będzie najlepsza pod moją wagę?
jeszcze jedno: zanim amor zaczął dobijąc, zauważyłem ślady oleju na podkładce na dole dampera. nie były to ogromne ilości, nie spływało to też po ramie. wytarłem to i jutro zaobserwuję po jeździe, czy dalej to leci. czy może to byc z powodu zbyt dużej ilości oleju?
-
- Kontakt: