Rs Psylo U-turn - opada skok
Rs Psylo U-turn - opada skok
siema
otóż mam taki problem, w moim rs psylo u-turn qr20mm opada skok tzn. rano ustawię skok na 115mm a gdy pojeżdżę kilka godzin to wieczorem jest juz 85mm.... opada powoli i płynnie. Jak zrobic aby skok był cały czas taki sam? jak to naprawić??
Z góry dzięki i Pozdrawiam
otóż mam taki problem, w moim rs psylo u-turn qr20mm opada skok tzn. rano ustawię skok na 115mm a gdy pojeżdżę kilka godzin to wieczorem jest juz 85mm.... opada powoli i płynnie. Jak zrobic aby skok był cały czas taki sam? jak to naprawić??
Z góry dzięki i Pozdrawiam
aa i zapomniałem dodać, ze nie mam pokrętła do regulacji skoku i obecnie reguluje kombinerkami.... pokrętło kosztuje 50zł ale ja sobie je dorobię, i mam pytanie czy miedzy pokrętłem a korkiem muszą być jakieś kuleczki? bo widzę że są dziurki wokół korka, w rst space jump takie miałem i tam była kuleczka jedna.
-
- Kontakt:
kamsaldh jeśli skok sam opada w trakcie jazdy to znaczy że masz pękniętego ślimaka(tą część w którą wkręca się sprężyna zmniejszając skok) miałem ten problem w piku.Ja to załatwiłem tak że pod pokrętło owinąłem gumkę i nie używałem tego pokrętła bo mi z resztą i tak trzeba było 140mm.Proponuję ci zrobić to samo.

Tak muszą być kuleczki malutkie które podtrzymują sprężynki pod kuleczką.Wydaje mi sie że można to zastąpić kulkami od łożysk i sprężynkami od długopisówkamsaldh pisze:korkiem muszą być jakieś kuleczki? bo widzę że są dziurki wokół korka, w rst space jump takie miałem i tam była kuleczka jedna.

ano widzisz skoro nie masz pokretla od regulacji skoku to tu masz odpowiedz dlaczego Ci sie zmniejsza skok. zaloz to pokretlo, jak chcesz koniecznie miec wszystkie kulki to najpierw wchodza trzy sprezynki i na nie kulki no a potem juz samo pokretlo. kulki ustawiasz tak zeby byla jedna dziurka luzu. Ja u siebie w Pikeu mam wsadzone chyba dwie i tez sie skok nie zmniejsza;)