Prezentacje power point związane z kolarstwem grawitacyjnym

Damian3203
Kontakt:

Prezentacje power point związane z kolarstwem grawitacyjnym

Post autor: Damian3203 »

Witam!
Musze przygotować do szkoły prezentacje w PP, chciałem w niej umieścić tematykę związaną z moim zainteresowaniem, ale nie mam pojęcia co w niej umieścić i jak wizualnie skonstruować, Jeżeli macie jakieś przykładowe prace wykonywane przez was, byłbym wdzięczny za ich wypożyczenie, w celu zaczerpnięcia informacji do stworzenia własnej.
Prześlijcie je na maila damian3203@wp.pl
Z góry wielkie dzięki ;))
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Jesteś pewny że jest to twoje zainteresowanie? Powinieneś wiedzieć co tam umieścić... Szczególnie że nie robisz jakiejś profesjonalnej prezentacji.

Co do wizualnego układu... Ja polecam jedno rozjaśnione zdjęcie na tło. Trochę tekstu(większość we łbie) i może parę zdjęć...

Co umieścić możesz? Setki rzeczy... jakbym miał robić takie gówno(robiłem dzisiaj nawet, na angielski ale w innej konwencji więc ci nie przypasuje) to bym wsadził jakieś ogólniki... Początki kolarstwa, kolarstwo grawitacyjne, sprzęt, jeźdźcy... Stary cokolwiek. Chyba że to musi być na 50 slajdów i **** wie co w środku... Tak to ci nie mogę pomóc bo jestem koniem...
maro_donald
Kontakt:

Post autor: maro_donald »

Temat niestety musisz sam opracować. Nie powinno być trudno. Przykładem może być rozwój sprzętu w kolarstwie ekstremalnym, może być o zawodnikach albo o dupie Maryny. Myślę, że masz wystarczająco pod kopułą, żeby coś wymyślić.

Co do prezentacji najlepiej będzie wyglądać taka co ma jakieś neutralne tło, obrazek wspomagający dany temat (np. obrazek shivera w slajdzie o HSCV) I bardzo krótkie opisy, a wręcz tylko nagłówki. Na początek dałbym jakiś bajer, który przykuwa uwagę, tj. zdjęcie backflipa z dużego dropa (również zależy od tematu). Jeśli zaintrygujesz publiczność (jeśli to tak można nazwać) to łatwiej ci będzie przedstawić temat i prezentacja będzie ciekawsza w jej oczach. Na końcu przyda się podsumowanie i możesz nawet użyć zmodyfikowanego pierwszego slajdu.

Informacje powinieneś mieć w głowie i ewentualnie na małych karteczkach w ręku (nie A4!) . Co do sposobu mówienia to mów przekonywająco i staraj się utrzymywać kontakt wzrokowy z publiką, a nie np. czytać.

Jaki to przedmiot? Jak angielski, to sprzęt będzie dobrym tematem, bo sporo terminologii, tylko że będziesz musiał tłumaczyć co jest co.

Co do prac to wątpię, żeby ludzie ci po prostu oddali swoje prace, więc pracuj!
http://www.pinkbike.com/photo/6610569/
http://www.flickr.com/photos/marekufnal/
Damian3203
Kontakt:

Głównie zależało mi na poradach technicznych, mniej wiecej wiem jakie informacje umieścić, tylko chciałem zaczerpnąć wiedzy o sposobie umieszczenia tekstu, zdjęć i dopracowaniu wizulanym
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Damian3203 Ile masz lat? Kilka miesięcy temu robiłem coś takiego na matematykę (trochę pomieszałem z pytaniami) ale ogólnie wyszło git. Aż trudno nie umieć umieszczać zdjęć, tła, tekstu diagramów, tabeli etc. bo tam przecież wszystko jest napisane. Kto szuka nie błądzi a zadania nikt Ci tutaj nie zrobi :) Ewentualnie jak odkopię swoją to gdzieś wsadzę. Tytuł "Rola kolarstwa w kreowaniu zdrowego stylu życia" i chodziło głownie o dane statystyczne (ile osób co wybiera-rower,piłka nożna..., coś z chorobami). Na końcu dałem zdjęcia downhill,freeride,dirt,street i trail :) oczywiście większość to były jakieś POD-y z pinka :) i jeszcze różne rekordy ustanowione na rowerze.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
Damian3203
Kontakt:

Czy wszyscy na tym forum muszą być tak zajebiście dokładni i wszystko wiedzący ? Kurwa grzecznie poprosiłem o rady i sposób stworzenia pracy aby była "Wyjątkowa" umiem wstawiać zdjęcia i pisać w Wordzie ...lol.. Ale chciałem zaczerpnąć wiedzy o głębszych tajemnikach tego programu.. Temat do zamknięcia, dzięki
szymon102
Kontakt:

Damian3203 pisze:chciałem zaczerpnąć wiedzy o sposobie umieszczenia tekstu, zdjęć i dopracowaniu wizulanym
:]
maro_donald
Kontakt:

Post autor: maro_donald »

Damian3203 Podałem tobie przykładowe tematy, opisałem tobie sposób w jaki możesz przedstawić swoją prezentację, podzieliłem się opinią, więc proszę nie rzucaj się bo nic tym nie wskórasz.

Jeśli chciałeś porady na temat obsługi Microsoft Power Point to mogłeś się zapytać o to właśnie od początku i zadać odpowiednie pytanie w temacie. Jeśli ciebie nie satysfakcjonują odpowiedzi to możesz przynajmniej kulturalnie nam o tym powiedzieć. Ba! Powiedziałeś nawet, że:

"chciałem zaczerpnąć wiedzy o sposobie umieszczenia tekstu, zdjęć i dopracowaniu wizulanym"

...co sugeruje, że po prostu nie potrafisz obsługiwać power point, abstrahując od tego, że tekst piszesz w Wordzie zamiast po prostu w power poincie. Bardzo chętnie byśmy pomogli, tylko że nie piszesz o jakie "tajniki" tobie chodzi i zachowujesz się jak dzieciak. Zmień postawę i wtedy zobaczysz, że zmieni się podejście względem ciebie.

Jak na razie temat jest w stylu "chcę amora (sic!)" nie podając szczegółów tj. do czego, za ile itp. Powiedz nam o co dokładnie chodzi (np. Jak się animuje obrazki w PP?). W końcu to nie jest forum wróżek z Kambodży.

Jak na razie mam wrażenie, że czekałeś na gotowca.

szymon102 Pytanie o wiek nie jest za bardzo na miejscu, bo niby jaką to różnicę robi? Jestem pewny, że jest wiele osób starszych od ciebie, które nie potrafią obsługiwać PP, ale za to są o wiele lepsze w innych dyscyplinach. Okaż trochę empatii dla drugiego człowieka.

Pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/6610569/
http://www.flickr.com/photos/marekufnal/
szymon102
Kontakt:

maro_donald Pytając go o wiek nie chciałem z niego zakpić. Nie znam się dobrze na komputerze ale co do PP to naprawdę wszystko tam jest napisane i z łatwością można do tego dojść. Pytanie u umieszczanie tekstu było dziwne i dlatego zapytałem o wiek.
Damian3203 Napisz dokładny temat tej prezentacji, zacznij robić sam a jak czegoś nie będziesz wiedział to pisz śmiało. Zaraz wyśle Ci moją prezentację.
Damian3203
Kontakt:

maro_donald Moje zdenerwowanie odwołuje sie do postu szymon102 . Nie mam nic do twojej wypowiedzi, wręcz przeciwnie, a mam pytanie do użytkownika szymon102, te diagramy które umieściłeś w prezentacji są poparte autentycznymi sondażami ? Jeśli tak to podaj mi źródło z ktrórego je zaczerpnąłeś ;)
szymon102
Kontakt:

Damian3203 Tak, oparte są na różnych ankietach z dh-zonu:
http://www.ankietka.pl/wyniki-badania/2 ... zycia.html
Korzystałem jeszcze z innej ale nie potrafię jej już znajdź. Możesz też podpatrzeć na stronę główną (myślę że Nikom się nie obrazi : ) oraz poszperać w necie. Kilka pytan wymyśliłem sam a odpowiedzi nie były sprawdzane więc coś wymyśliłem :)
powodzenia
ODPOWIEDZ