Manitou travis triple - którego wybrać??
-
- Kontakt:
Manitou travis triple - którego wybrać??
siema będe kupował travisa mam do wyboru:
triple instrict Ti 06 203mm na czarnej anodzie
triple instrict Ti 07 203mm na złotej anodzie
słyszałem że anoda złota jest dużo lepsza i wytrzymalsza.
prosze o opinie osoby które mialy stycznosć z TRAVISEM
a nie innymi maniciakami
obie używki
triple instrict Ti 06 203mm na czarnej anodzie
triple instrict Ti 07 203mm na złotej anodzie
słyszałem że anoda złota jest dużo lepsza i wytrzymalsza.
prosze o opinie osoby które mialy stycznosć z TRAVISEM
a nie innymi maniciakami
obie używki
lepiej 2007, w 2006 była seria travisów z wadliwymi tłumikami, które padały, Już w 2006 zostało to poprawione. Poza tym widelec rok młodszy. Chyba że ten z 2006 jest w znacznie lepszym stanie, bo tak też może być, a skoro jeździ do tej pory to pewnie ma już poprawiony tłumik:)
Co do wyższości jednej anody nad drugą to raczej wymysły forumowych teoretyków.
Co do wyższości jednej anody nad drugą to raczej wymysły forumowych teoretyków.
http://mawet.pinkbike.com/album/2010/
-
- Kontakt:
kiedyś na forum była cała rozprawa nad tym że golenie nie są pokrywane żadnym teflonem, a właśnie anodą. Ogólnie teflon to mit- podobno. TO po pierwsze, po drugie miałem travisa 2006 i jakoś anoda się nie wycierała, mam teraz travisa 2008 i ma on przebarwienia na lagach. Nie widzę natomiast żadnej różnicy poza kolorem. Więc powodzenia w dywagacjach na temat wyższości lag złotych nad czarnymi.
Widać że papka serwowana wam przez producentów działa
Widać że papka serwowana wam przez producentów działa

http://mawet.pinkbike.com/album/2010/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja mam travisa triple 180 intrinsic rok 2006. Jeżdże na nim od nowości, serwisuje go systematycznie co 3-4 miesiące. Nie ma mowy o żadnych przebarwieniach na czarnej anodzie. Jeżeli travis ma już przetartą tą anode i ktoś pisze, że każdy manitou tak ma to na pewno nie był serwisowany jak na manitou przystało, a właściciel nie ma pojęcia o serwisie, bądź nie przykładał się do samego serwisu. Dużą rolę odgrywa też semi bath motorexa. Nie ma zamiennika tak jak masełko do RSów. Olej silnikowy, bądź zwykłe mieszaniny oleju do tłumików.. Nic nie daje takiej płynności jak semi bath. Wiem, testowałem!
Nie trzeba też długo szukać boxxów z przetartymi lagami. Kolega w 66 2008 już ma przetarte ale to pewnie przez ten luz fabryczny.
Jak dbasz, tak masz
Nie trzeba też długo szukać boxxów z przetartymi lagami. Kolega w 66 2008 już ma przetarte ale to pewnie przez ten luz fabryczny.
Jak dbasz, tak masz