Hej Na wstępie chciałem zawiadomić że to mój pierwszy post, a czytam to forum już od dłuższego czasu. Co do tematu, szukałem informacji na temat tego jakie są różnice w rozmiarach kół 26" i 24" prócz średnicy ale niestety nic nie znalazłem. Możliwe że nie szukałem wystarczająco dlatego piszę tutaj żeby nie zaśmiecać list ważniejszych tematów w innych działach. Jeżeli był taki temat to przepraszam, a jeżeli nie, prosiłbym o kilka informacji (:
A jak się ma konfiguracja tył i przód 26" w 4X? Mój problem dotyczy tego że mam obręcz Dartmoor Voodoo 26" i chciałbym ją zostawić (składam nowy rower), tylko nie wiem czy dać ją na przód i mieć 26/24 czy kupić inną 26" i mieć 26/26 heh
Highwind pisze:A jak się ma konfiguracja tył i przód 26" w 4X?
tak się ma że to jest standard...
Co do voodoo się nie wypowiem czy w ogóle się nadaje do czegoś bo nie miałem dartmoora nigdy. Ale generalnie potrzebujesz drugiej 26, sztywnej ale dość lekkiej - ale o obręczach było 1000 tematów to poszukaj sam;)
ja mam fortressy 24' co prawda to nie ta sama obrecz, ale tez dartmoor... i na tyle wygina sie jak maslo od nic nie robienia ;] a co do wielkosci kol to przede wszystkim musisz wiedziec jaką konkretnie rame chcesz kupic.
Spokojnie, mam w planach wzmocnienie przy główce bo za dużo się o tym miejscu naczytałem :p Problem w tym, że nie wiem kto w okolicach Katowic robi takie rzeczy. Gdyby ktoś znał jakieś namiary prosiłbym o podanie
quilong a wiesz może jaka długość amortyzatora jest do niej przeznaczona? Szukałem w necie ale ludzie zamiast coś napisać jadą po tej ramie i na tym się kończy :/
jak już masz pointa to sprawdzaj regularnie spawy przy główce, sam miałem tą ramę i zgubiłem główkę, po tym sporo ludzi na mieście sprawdziło stan ram i większość była pęknięta... ale to nic nowego i usłyszysz o tym od każdego, kumpel wzmocnił ramę przy główce ale i tak poszła , a co do kół w 4x to kto zna raidera śmigającego "profesjonalnie" na kołach 24 ?
Kramon W ramie do DH pod koło 26 wejdzie też 24" :] Ogólnie na 24" dość trudna dostępność opon i czym mniejsze koło tym więcej rzeczy czujesz (wertepy,kamienie...)
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.