Fox Dhx 3.0 problem!

downhill7
Kontakt:

Fox Dhx 3.0 problem!

Post autor: downhill7 »

Jak w temacie mam problem z damperem.. Otoz podczas dluzszej jazdy odkreca mi sie element zaznaczony na zdjeciu i wycieka olej, za pierwszym razem myslalem ze moze po prostu byl niedokrecony. Wrocilem do domu zalalem olejem i zakrecilem mocno,wydawalo sie byc wszytko OK. Przy nastepnym wyjezdzie dojechalem lasu,znow sie odkrecilo, i ta sytuacja powtorzyla sie jeszcze okolo 2 razy za kazdym razem postepowalem jak napisalem wczesniej,zawsze po samoistnym odkreceniu sie wystawal kawalek uszczelki. Co moze byc przyczyna tego ? Czy to chodzi o uszczelke ? Nie mam pojecia,wiec prosze o pomoc. Po okolo 10km jazdy zaczyna wyciekac olej i tlok jest odkrecony. PROSZE O POMOC! Pozdrawiam :)
Załączniki
DHX
DHX
fox_dhx_3_coil_2008_shock.jpg (36.87 KiB) Przejrzano 426 razy
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Loktajt nie pomoże w tej sytuacji? Ewentualnie sprawdź stan zwojów gwintu i w ostateczności użyj teflonowej taśmy do uszczelniania.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

w ostateczności jak nie masz locklite, to dość dobrym sprawdzonym domowym sposobem jest lakier do paznokci ;)
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

w przypadku tych damperow sprawdza sie tez hydrauliczna taśma teflonowa. Gwint sie nie zapiecze ale sam sie tez nie odkreci
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

groochas czyli tak jak napisałem wyżej :)
ODPOWIEDZ