Carbonowe v10 juz jest - plotki sie potwierdziły.

Wito
Kontakt:

Post autor: Wito »

Forumowicz tył alu ,z tego co czytałem to przód ma coć karbonu ,ale tylko wersja teamowa
http://www.pinkbike.com/photo/2126625/
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Kurde pukla nie ma. Cholernie mi się nie podoba :wink:
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

BikerJG pisze:nie zeby dlatego ze mam starsza, ale wg mnie obrzydliwa, poza tym z carbonu? Nie chodzi o wytrzymalosc sama z siebie, ale komus kamyczek z pod opony strzeli w zlym kierunku i mamy po ramie.
... rozumiem że w xc nie latają kamienie na trasie ??

karbon za chwilę ( kilka sezonów ) obejmie prowadzenie w peletonie :mrgreen:
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
podnietek
Kontakt:

Post autor: podnietek »

Eeee, hola hola!! Garb w Nomadzie tez dobrze wyglada :wink:
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Forumowicz »

Dawać tylny trójkąt z 'węgla'! a nie, 50/50 ; ) : )

Mnie, choć w sumie to nie odbiega jakoś wielce od przedniego trójkąta, ale nie pasuje ten tył... pewnie przez to całość jako rama/rower dziwnie trochę wygląda.

Ale co jak co, 'węgiel' to jednak przyszłość : ) no i estetycznie wygląda to po prostu super! bez żadnych brzydkich 'spawów' ; ) :twisted:
"To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 90 znaków!"
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Cudo! przygarnąłbym:D
naze77
Kontakt:

Post autor: naze77 »

Jak dla mnie enduro padaczka.... Ciekawe ile będzie kosztować i kto kupi urzywaną karbonową ramę ? :P
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Forumowicz »

naze77, urzywanej na pewno nikt nie kupi... :roll:

Nowe zdjęcia:

Santa Cruz Carbon V10.4 Part 2
"To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 90 znaków!"
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Mi też się podoba, bardzo :)
Z tego co czytałem to schudła o 900g, tylko jakoś nie doczytałem czy tylko dzięki użyciu włókna w przednim trójkącie, czy również za strawą zastosowania Vivida Air.
pozdro

frango
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

Bolid F1 w zjezdzie :) co do uszkodzen to wystarczy dac jakas gumowa oslone od spodu i powinno byc ok :)[/list]
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
speedy
Kontakt:

Post autor: speedy »

W czerwcu ja sobie zamówię!!! :D :lol: :twisted:
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

speedy pisze:
W czerwcu ja sobie zamówię!!!
Chyba plakat :D :P
.proXof
Kontakt:

Post autor: .proXof »

Mi to się kojarzy z jakąś ramą xc, starsza wersja z garbem była ładniejsza. lecz muszę przyznać, że odwalili kawał dobrej roboty :D
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Zobaczymy jak będzie z progresją skoku, czy dalej będą tendencje do topienia się.
I znowu ABCDEFG wheel-path? ;)
AlanCK
Kontakt:

Post autor: AlanCK »

naze77 pisze:i kto kupi urzywaną karbonową ramę ? :P
naze77 mogę Cie prosić żebyś rozwinął myśl :wink:
Chodzi Ci o zmęczenie materiału, czy może masz jakieś inne przeciwskazania :?:

A kto Ci kupi aluminiowego sundaya z 4 letnim przebiegiem?? Materiał musi być zmęczony, nie wiadomo po jakich użytkownikach taki sprzęt, a mimo tego sundaye z allegro schodzą moment

BTW, mam nadzieję że chodziło Ci o ramę używaną :wink: :)
Sell: Rower - Intense M9
kuwer
Kontakt:

Post autor: kuwer »

mi osobiście się bardzo podoba. Jednak na pewno nie będzie to rama pancerna jak glory. Za parę lat zobaczymy jak z wytrzymałością. trzeba się po prostu przyzwyczaić do nowych rozwiązań.

btw. jakbym miał pieniądze to raczej bym nie ryzykował kupna od razu jak wyjdzie na rynek, bo może być rożnie
adu
Kontakt:

Post autor: adu »

naze77 napisał:
i kto kupi urzywaną karbonową ramę ? :P

naze77 mogę Cie prosić żebyś rozwinął myśl Wink
Chodzi Ci o zmęczenie materiału, czy może masz jakieś inne przeciwskazania Question

Sądzę, że naze77 miał na myśli, że piszemy uŻywaną, a nie uRZywaną. :D
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Dobrze, ze santa weszła na rynek oprócz gt bo moze rama ponizej ceny fury bedzie. Ludzie w koncu przestana pleść bzdury o wytrzymałosci carbonu jak santa dobrze rame złoży. Problemy z materiałem kiedys wynikały z technologicznego niedopracowania. To jak kiedys robiono sprzet carbonowy na prawde nie było wiele powyzej poziomu domorosłego konstruktora ale sytuacja sie zmienia. Bawi mnie to pieprzenie o materiale - gt zrobilo fury z carbonu by miec MOCNIEJSZA rame, syndicate przesiada sie na edge by miec MOCNIEJSZE koła, a wszyscy martwia sie, ze zmiana materiału osłabi wytrzymałosc. Rzeczywiscie lepiej wylajtowany alu rower jak session 88 w roczniku 09 bo alu wytrzymalsze... Jezu przestancie plotek podwórkowych słuchać bo jestem przekonany, ze spora czesc tego forum nie bedzie w stanie tej ramy zajechac.

A co do wytrzymałosci glory - a na co komu taka? Znam przypadki pekajacych glorek i przy takich nadmiarach materiału to juz nie ma sensu bo ramy nawet o mniejszej wadze ida juz w wyjatkowych sytuacjach.
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

Spaced co do wytrzymalosci to w 99% ludziom chodzi o wytrzymalosc na uszkodzenia, np aluminiwa rama z 1 cm wgniotem praktycznei niw traci nic na wytrzymalosci, a co jesli rama carbanowa uderzy sie o taka sama skale i przetnie wlukna? mysel ze ma sie wtedy problem :)

Edit: z tego co slyszalem od ibis to ciezko jest tak uszkodzic rame, ponoc fury tez ciezko uszkodzic kamieniami, no ale ludzie nie maja z tym doswiadcenia i sie martwia, swoja droga to nie ma co im wierzyc na slowo :)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
ODPOWIEDZ