Carbonowe v10 juz jest - plotki sie potwierdziły.
... rozumiem że w xc nie latają kamienie na trasie ??BikerJG pisze:nie zeby dlatego ze mam starsza, ale wg mnie obrzydliwa, poza tym z carbonu? Nie chodzi o wytrzymalosc sama z siebie, ale komus kamyczek z pod opony strzeli w zlym kierunku i mamy po ramie.
karbon za chwilę ( kilka sezonów ) obejmie prowadzenie w peletonie

http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
-
- Kontakt:
Dawać tylny trójkąt z 'węgla'! a nie, 50/50 ; ) : )
Mnie, choć w sumie to nie odbiega jakoś wielce od przedniego trójkąta, ale nie pasuje ten tył... pewnie przez to całość jako rama/rower dziwnie trochę wygląda.
Ale co jak co, 'węgiel' to jednak przyszłość : ) no i estetycznie wygląda to po prostu super! bez żadnych brzydkich 'spawów' ; )
Mnie, choć w sumie to nie odbiega jakoś wielce od przedniego trójkąta, ale nie pasuje ten tył... pewnie przez to całość jako rama/rower dziwnie trochę wygląda.
Ale co jak co, 'węgiel' to jednak przyszłość : ) no i estetycznie wygląda to po prostu super! bez żadnych brzydkich 'spawów' ; )

"To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 90 znaków!"
-
- Kontakt:
naze77 mogę Cie prosić żebyś rozwinął myślnaze77 pisze:i kto kupi urzywaną karbonową ramę ? :P

Chodzi Ci o zmęczenie materiału, czy może masz jakieś inne przeciwskazania

A kto Ci kupi aluminiowego sundaya z 4 letnim przebiegiem?? Materiał musi być zmęczony, nie wiadomo po jakich użytkownikach taki sprzęt, a mimo tego sundaye z allegro schodzą moment
BTW, mam nadzieję że chodziło Ci o ramę używaną

Sell: Rower - Intense M9
Dobrze, ze santa weszła na rynek oprócz gt bo moze rama ponizej ceny fury bedzie. Ludzie w koncu przestana pleść bzdury o wytrzymałosci carbonu jak santa dobrze rame złoży. Problemy z materiałem kiedys wynikały z technologicznego niedopracowania. To jak kiedys robiono sprzet carbonowy na prawde nie było wiele powyzej poziomu domorosłego konstruktora ale sytuacja sie zmienia. Bawi mnie to pieprzenie o materiale - gt zrobilo fury z carbonu by miec MOCNIEJSZA rame, syndicate przesiada sie na edge by miec MOCNIEJSZE koła, a wszyscy martwia sie, ze zmiana materiału osłabi wytrzymałosc. Rzeczywiscie lepiej wylajtowany alu rower jak session 88 w roczniku 09 bo alu wytrzymalsze... Jezu przestancie plotek podwórkowych słuchać bo jestem przekonany, ze spora czesc tego forum nie bedzie w stanie tej ramy zajechac.
A co do wytrzymałosci glory - a na co komu taka? Znam przypadki pekajacych glorek i przy takich nadmiarach materiału to juz nie ma sensu bo ramy nawet o mniejszej wadze ida juz w wyjatkowych sytuacjach.
A co do wytrzymałosci glory - a na co komu taka? Znam przypadki pekajacych glorek i przy takich nadmiarach materiału to juz nie ma sensu bo ramy nawet o mniejszej wadze ida juz w wyjatkowych sytuacjach.
Spaced co do wytrzymalosci to w 99% ludziom chodzi o wytrzymalosc na uszkodzenia, np aluminiwa rama z 1 cm wgniotem praktycznei niw traci nic na wytrzymalosci, a co jesli rama carbanowa uderzy sie o taka sama skale i przetnie wlukna? mysel ze ma sie wtedy problem 
Edit: z tego co slyszalem od ibis to ciezko jest tak uszkodzic rame, ponoc fury tez ciezko uszkodzic kamieniami, no ale ludzie nie maja z tym doswiadcenia i sie martwia, swoja droga to nie ma co im wierzyc na slowo

Edit: z tego co slyszalem od ibis to ciezko jest tak uszkodzic rame, ponoc fury tez ciezko uszkodzic kamieniami, no ale ludzie nie maja z tym doswiadcenia i sie martwia, swoja droga to nie ma co im wierzyc na slowo

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844