tak wiem ze to podobno banalnie proste ale jednak meczylem sie z tym i nie moge sobie poradzic.Wiec jak to zrobic.Linka mi sie urwala przy przerzutce wiec kawalek starej jeszcze linki jest w manetce.
kodzia Wejdź na manuala. SIS adjustment. Punkt 2. Tam masz pokazana linkę (Inner cable) i śrubkę plastikową którą masz odkręcić i tam masz przepchać linkę (Inner hole cover).
Bocznych śrubek jest trochę... ehh.
Chyba Ci nie pomogę.. 3/4 Manetki to plastik. Masz manuala a jak ten nie wystarcza to znajdź inne. Pokazane masz gdzie linka ma wyjść więc kurde nie wiem w czym problem.. A nawet jak masz odkręconą pokrywę od manetki to tym bardziej widzisz co jest w środku i można to wyjąć. Na odległość to Ci pan bóg nie pomoże..
Albo pokaż o które miejsce Ci chodzi..
No to albo będziesz pchał od dołu. Albo odkręcisz górną pokrywę potem następną i zobaczysz cały mechanizm i łepek linki i wtedy sobie wyjmiesz. Post wyżej dałem Ci kolejnego maunala na którym wszystko super widać więc nie ma możliwości by nie dać sobie rady.
Przecież żadnej z bocznych śrubek nie trzeba odkręcać, linkę da się wymienić bez ściągania manetki z kierownicy. Wystarczy odkręcić ten plastikowy dekielek i wypchać linkę, ale uprzednio należy wrzucić najniższy bieg (1 przód, 8 tył)żeby linka wyszła .