Jakie pedały platformowe w cenie ~200zł?

Pablo666
Kontakt:

Post autor: Pablo666 »

KONA Wah Wah vs vs HT AN01SS/AN02SS/AN06SS vs Dartmoor Fever vs Truvativ Holzefeller? To są moje 4 typy, i które będą najlepszym wyborem.? Bo raczej nic innego, nie wpadło mi w oko. Chyba że ktoś mnie czymś zadziwi :)

Mini platformę odpuszczę. Srać na wagę (ale bez przesady) :)
Rysiuuuuu
Kontakt:

Post autor: Rysiuuuuu »

Ja polecę Fever'y 2010. Kupiłem za 200zł; ładne, lekkie, dobrze wykonane. Na razie jeździłem na nich może 2 tygodnie, ale kumpel już z 3 miesiące ich używa i też nic się z nimi nie dzieje, jedynie anoda u kolegi (błękitna) się szybko dość wytarła w niektórych miejscach, ale ja mam grafitowe i są jak nówki - poza tym to są pedały ...
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

http://allegro.pl/item1035866087_ns_nor ... l_pro.html nie jest wcale taka mała ta platforma. Chociaż czemu na innych aukcjach podają 105mm x 109mm?
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

..za 90pln są Aeriale NSa w rozsądnej masie i wystarczającej trwałości aby co dwa sezony je zmienić jak potrzeba zajdzie..

z pedałami jak z lekkimi częściami,jeden po miesiącu marudzi a inny po latach chwali..a jak można kupić coś tanio a dobrze to po co przepłacać ??

Norbert - nie wielkość samej platformy ma znaczenie tylko Twoje umiejętności...czy masz SPD czy platformy to nogi raczej nie zdejmujesz...więc jeśli masz kłopoty ze wstawieniem stopy na platformę która trzyma pinami to jakie miałeś kłopoty aby wpiąć się w bloki 5 razy mniejsze ??

Dobre buty (510) i każda platforma z wkręcanymi pinami działa rewelacyjnie, czy ma tytanowe ośki czy plastikowe odblaski to guma skleja sie z pedałem jak trzeba...i nie ma sensu dorabiać do tego teorii...wystarczy że miliony sa zadowolone w praktyce :mrgreen:
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
kisiell
Kontakt:

Post autor: kisiell »

SuchyIHK pisze:Wellgo Mg-1 ! http://allegro.pl/item1035765105_wellgo ... _375g.html
zajebiste są te pedały jędze na nich już dwa sezony nieraz walnąłem mocno o kamień i nic się z nimi nie stało polecam na prawdę !
oo... widze że ktoś mi reklamuje aukcje : ) i bardzo dobrze.
Ale nie, na serio, wellgo mg-1 są naprawde dobrymi gejami, kupiłem ich kilka par na handel w tym jedną dla siebie i jestem bardzo zadowolony. W rzeszowie wiele dobrych riderow na nich jezdzi dosyć długo i kazdy sobie chwali.
( http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=4494053 )
http://kisiell.pinkbike.com/
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

http://img180.imageshack.us/i/zdjcie0790.jpg/ Jak byś był jeszcze zainteresowany takimi prodigy Tinkie Winkie to kolega ma je do sprzedania, nowiutkie. W razie czego pisz do mnie na priv, podam jego gg.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Schodek nigdy ci na kamieniu nogi nie zrzuciło z pedałow? Nie zdejmujesz jej czasem? Wieksza platforma = wieksze mozliwosci ułozenia nogi i latwiej trafic. Nie po to z spd rezygnuje zeby miec zero zysku z tego i same wady ;)

Swoja droga z twoim zwalaniem, ze skoro tobie cos uchodzi, a innym nie to tylko kwestia umiejetnosci to bajka. Michał - ludzie maja rózne preferencje. Zrozum to albo przesiądz sie na składaka bo pocwiczysz troche skilla i bedziesz ogarniac jak prosi na downhillowej maszynie ;)
Schodek
Kontakt:

Spaced męczysz się strasznie bo nie kumasz bazy stary. Wczytaj sie w to co napisałem i nie szukaj zwady...daleki jestem od tego...zapraszam Cię od dawna w góry na wspólne rowerowanie więc sobie pogadamy na wyciągu jak się w końcu zdecydujesz...

...jeśli zdejmujesz nogę z SPD to z platformy też ją zdejmiesz,zrozum to w końcu a będziesz czytał moje wypowiedzi bez ataku w swoją stronę Norbert...

SPD ułatwia kontrolę nad rowerem ale nie powoduje tego że jedziesz czyściej technicznie, jeśli ktoś ma braki w technice to na platformie i na SPD będzie zdejmował nogi..

Spaced pisze:Wieksza platforma = wieksze mozliwosci ułozenia nogi i latwiej trafic.
w 510 nawet jak piętę postawisz to trzyma bardzo dobrze..taka zaleta platformy i tych butów do systemu PSD gdzie jak sie nie wepniesz to nie masz komfortu na wertepach...może jak pośmigasz trochę na platformach to to zrozumiesz i będziesz mniej się spinał w rozmowie ze mną Norbercie ;)

Spaced pisze:Schodek nigdy ci na kamieniu nogi nie zrzuciło z pedałow? Nie zdejmujesz jej czasem?
kamienie staram sie omijac a nie walić w nie korbami to raz,jak mam zły dzień to sie czasem zdejmie nogę ale robię wszystko aby tego nie robić...chyba że są zakręty w których to się przydaje do szybszego ich pokonania..

Zdejmując nogi tracisz balans i czas..cały myk aby śmigać tak aby nie zdejmować nóg...

510 trzymają tak dobrze że jak na starcie zle postawisz stopę to możesz tak dojechać do mety..bo są kłopoty z przestawieniem buta na platformie i nie gubisz pedałów na wertepach a w locie masz pełną kontrolę..

Spaced pisze:Zrozum to albo przesiądz sie na składaka bo pocwiczysz troche skilla i bedziesz ogarniac jak prosi na downhillowej maszynie
...czy ja ćwiczę ? panie kierowniku, w górach jestem więc ćwiczę cały czas... :mrgreen:

wpadnij w końcu to poćwiczymy razem w lesie
Spaced
moderator
Kontakt:

Schodek nie widze w tym ataku tylko upór ze skoro tobie cos pasuje to bedzie pasowac całemu swiatu(a jesli nie to znaczy, ze im skilla brakuje), a nóg w spd nie zdejmowałem, po to na flaty przesiadam sie zeby czasem miec na to okazje bo czasem sie przydaje.

Schodek pisze:w 510 nawet jak piętę postawisz to trzyma bardzo dobrze..taka zaleta platformy i tych butów do systemu PSD gdzie jak sie nie wepniesz to nie masz komfortu na wertepach...może jak pośmigasz trochę na platformach to to zrozumiesz i będziesz mniej się spinał w rozmowie ze mną Norbercie
I niezaleznie jak postawisz noge jest ci zawsze wygodnie? Bo mi jednak nie ;)
Schodek pisze:kamienie staram sie omijac a nie walić w nie korbami to raz,jak mam zły dzień to sie czasem zdejmie nogę ale robię wszystko aby tego nie robić...chyba że są zakręty w których to się przydaje do szybszego ich pokonania..

Zdejmując nogi tracisz balans i czas..cały myk aby śmigać tak aby nie zdejmować nóg...

510 trzymają tak dobrze że jak na starcie zle postawisz stopę to możesz tak dojechać do mety..bo są kłopoty z przestawieniem buta na platformie i nie gubisz pedałów na wertepach a w locie masz pełną kontrolę..
No wlasnie trudno przestawic noge - na małej platformie latwiej jest ja dobrze połozyc i masz problem ;) A co do omijania korzeni i kamieni - to nie zawsze jest najszybsza linia ;)

Schodek pisze:czy ja ćwiczę ? panie kierowniku, w górach jestem więc ćwiczę cały czas...
No to ja czekam az cie na skladaku zobacze :P
Schodek
Kontakt:

Spaced pisze:No to ja czekam az cie na skladaku zobacze :P

kilka lat temu spotkaliśmy się na Szymoszkowej i byłem tam na "składaku" 26/24 z vką na tyle i plastikową oponą a Ty na fullu już wtedy atakowałeś...i pamiętam jak sobie radziłeś w terenie więc możemy się sprawdzić ponownie Norbercik jak chcesz tyle że teraz już na trudniejszych odcinkach proponuję bo jednak trochę Wisły popłynęło od tamtej pory a i sprzętem lepszym obaj dysponujemy ;)

Więc zapraszam serdecznie na relaks w lesie z widokiem na szczyty...

Spaced pisze:A co do omijania korzeni i kamieni - to nie zawsze jest najszybsza linia Wink
...znowu nie załapałeś :0 omijam kamienie pedałami aby nie walić w nie i wybieram szybkie ale płynne linie a nie na "szmacie" z walką o życie... :twisted:

...bez odbioru
Spaced
moderator
Kontakt:

Schodek pisze:kilka lat temu spotkaliśmy się na Szymoszkowej i byłem tam na "składaku" 26/24 z vką na tyle i plastikową oponą a Ty na fullu już wtedy atakowałeś...i pamiętam jak sobie radziłeś w terenie więc możemy się sprawdzić ponownie Norbercik jak chcesz tyle że teraz już na trudniejszych odcinkach proponuję bo jednak trochę Wisły popłynęło od tamtej pory a i sprzętem lepszym obaj dysponujemy
Tak 1 mój sezon powaznej jazdy, zreszta ja nie twierdze od tego czasu, ze chęc posiadania lepszego sprzetu wynika z niskiego skilla, i ze jak ma sie skilla lepszego to powinno sie jezdzic na sprzecie mniej wybaczajacym błedy. To twoja opinia ;)

Schodek pisze:znowu nie załapałeś :0 omijam kamienie pedałami aby nie walić w nie i wybieram szybkie ale płynne linie a nie na "szmacie" z walką o życie...

...bez odbioru
I nigdy pedałem nie haczysz? Magik normalnie, magik!
Schodek
Kontakt:

...czasem się trafi kamienia ale to i tak faktu nie zmienia że mając nowe 510 i piny zgubienie nogi jest bardzo trudne...i nie ma znaczenia czy platforma ma 3mm więcej czy mniej a mając normalną stopę np nr 10 to i tak masz lotniskowca pod butem...
Pablo666
Kontakt:

Post autor: Pablo666 »

Chłopaki. Spokojnie. Umówcie się na zgrzewkę Finlandii i omówcie wszystko :)
Bo widzę, że temat o pedałach dąży do kłótni i sporów :)

A tak poza tym, jeżeli brałbym jakieś pedały. 2 modele jedne z tytan osią a drugie ze stalową. To na które się skusić.? Za tytanem przemawia waga a jak z wytrzymałością? ;)
Schodek
Kontakt:

Pablo666..tytan lekki i sakramencko mocny, jak masz kasę to wybieraj ;)

..jak masz coś rozwalić to i tak polegnie
niewidzilny
Kontakt:

Post autor: niewidzilny »

Ej a cos wiecej o SARS-ach powiecie ?? Jak z wytrzymaloscia bo waze tyle co plastikowe pedalki :D I jak myslicie dobe bd pod stope 8 3/4 ?
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

Mam 2 miesiące i nic nie pokojącego sie nie dzieje , w waze ponad 70 :)
niewidzilny
Kontakt:

Post autor: niewidzilny »

aha to spoko :D Jakos w wakacje sobie je zakupie Waga miazdzy :D A nie sa za male?? W czym jezdzisz ?? W Dh bo jak tam dobrze 3maja to o street dirt nie musze sie martwic
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

Dają rade , wiesz to ze mniejsza platforma nie oznacza ze trzymaja lepiej niż te z wieksza , ułożenie pinów itp . Jak dla mnie na te wielkosc sa bardzo ok .
ODPOWIEDZ