Problem z wyborem ramki DH/FR
Problem z wyborem ramki DH/FR
Witam
Poszukuję ramki ,nie musi być nowa może być używka do kwoty 5000-6000 pln z damperem ,ramka do DH czyli polskie zawody ,oraz polatać jakieś dropy ,gapy takie max 5-6 metrów wysokości oczywiście nie na płasko ;] trzeba też brać pod uwagę jakieś spore niedoloty na dużym piecu itp. Przyda się jakaś regulacja skoku ,geometrii żeby przestawić DH/FR ,macie jakieś realne propozycje ?
Poszukuję ramki ,nie musi być nowa może być używka do kwoty 5000-6000 pln z damperem ,ramka do DH czyli polskie zawody ,oraz polatać jakieś dropy ,gapy takie max 5-6 metrów wysokości oczywiście nie na płasko ;] trzeba też brać pod uwagę jakieś spore niedoloty na dużym piecu itp. Przyda się jakaś regulacja skoku ,geometrii żeby przestawić DH/FR ,macie jakieś realne propozycje ?
-
- Kontakt:
Oczko zadna z tych 2 ram to nie jest rama do katowania. Disco nowe to lekka rama. Scott gambler wydaje sie twoje wymagania spełniac troche - masywna rama + duzo regulacji ale o samej jezdzie trudno sie wypowiadac. Demo tez by ci sporo zniosło ale modele 2010 wychodza chyba troche wiecej. Mówie ci przekop giełdy u brytoli i niemców i zobacz co jest do kupienia bo moze sie okazac, ze bedzie okazja na cos bardzie ciekawego.
http://www.realcycles.com/products.php? ... b0s26p1934 wyprzedaz wcs
bardzo duzy rabat
wytrzymala , regulowana i dobra gwarancja
no i oczywscie napinacz , sztyca i piasta w zestawie
bardzo duzy rabat
wytrzymala , regulowana i dobra gwarancja
no i oczywscie napinacz , sztyca i piasta w zestawie
-
- Kontakt:
Banshee Scythe 2010- cudeńko, które powinno spełnić wszystkie twoje oczekiwania. Nowa za 3500 bez dampera.
http://www.rowerowy.com/czesci/ramy/scythe
http://www.bansheebikes.com/scythe.html
http://www.rowerowy.com/czesci/ramy/scythe
http://www.bansheebikes.com/scythe.html
Oczko southerndownhill.co.uk i descent-world.co.uk . Niemców nie znam. Moze downhill rangers maja jakas giełde ale tu pewien nie jestem.
Ten WCS polecany przez Smola to wbrew pozorom niezły pomysł. Scythe bym nie brał tak bardzo jak lubie ramy banshee mysle, ze ta jedna nie jest az tak bardzo godna uwagi.
Ten WCS polecany przez Smola to wbrew pozorom niezły pomysł. Scythe bym nie brał tak bardzo jak lubie ramy banshee mysle, ze ta jedna nie jest az tak bardzo godna uwagi.
-
- Kontakt:
Krzycho6600 z nią są ogólne problemy, tak samo uważam ze to niewypal od banshee, pierwsze się łamały, potem łożyska, nowe modele nie lepiej, w tej cenie nie ma sensu.
Glory masywna i powinna sprostać wymagania, disco ja polecę! Super produkt! Wtrzymala, z masa regulacji, gwara polska, na prawdę godna polecenia.
Glory masywna i powinna sprostać wymagania, disco ja polecę! Super produkt! Wtrzymala, z masa regulacji, gwara polska, na prawdę godna polecenia.
Karpiel i Duncon to moje zycie
-
- Kontakt:
war23Stara Glory też mi się bardzo podoba
wytrzymałość ogromna no i system zawieszenia to chyba dwa największe atuty tej ramki. Kilku moich znajomych ją ma i nikt nie miał z nią nigdy problemów. Co do nowej Glorki to jeszcze ładniejsza od starszej ale waga mnie odstrasza, nie jestem maniakiem odchudzania :P Wybrałbym starszą ze względu na wytrzymałość bo nie jestem prosem
Disco mi się nie podoba ale dobra na pewno jest 

Krzycho6600 war troche przesadza bo nowsze podobno juz bez problemów ale to jest ramka do parków i fr. Zawieszenie x geometria przystosowane do innej jazdy niz dh pełną gęba. Powinni zrobic takiego rune 170mm skoku, 65 głowka, 13.9'' support z lyriciem dh coil, a nie zawieszenie ala wildcard, i ogólnie pare innych dziwnych rzeczy.
Krzycho6600 stara glory nie jest zla ale jak masz budzet prawie na nowe ramki to nie wiem po co, juz nawet ww commencal lepszy, zwłaszcza ze duzo gratów z nim idzie.
war23 zloz to swoje disco zanim polecisz bo ja chce zobaczyc jak te regulacje w praktyce na zawieszenie wpływaja.
Krzycho6600 stara glory nie jest zla ale jak masz budzet prawie na nowe ramki to nie wiem po co, juz nawet ww commencal lepszy, zwłaszcza ze duzo gratów z nim idzie.
war23 zloz to swoje disco zanim polecisz bo ja chce zobaczyc jak te regulacje w praktyce na zawieszenie wpływaja.

-
- Kontakt:
Miałem disco, regulacje działają... w senise że zmienia sie progresywnosć, ale nie w jakis porażajacy sposób od mega liniowej do super progresywnej, rama fajna lekka, dobrze skreca, ważne jest zeby miec w niej dobry damper bo poczatkowo miałem roco wc i średnio było, potem wstawiłem dhxa i o niebo lepiej było, rozejżyj sie za evilem revolt, jesli w budrzecie cos znajdziesz(może byc cieżko) to bierz, jestem szcześliwym posidaczem takowej, rama naprawde sie świetnie spisuje, bardzo fajnie i łatwo moża sobie zmienic geometrie, praca zawieszenia jest też absolutnie bez zarzutu, świetna rama!
[s]avid elixir R komplet igła 500pln+[b]FOX 40rc2 nowy 3000pln[/b]