Hamulec Saint 2008
-
- Kontakt:
Hamulec Saint 2008
Witam, jestem posiadaczem tego oto hamulca. Ostatnio mam z nim kupę problemów. Najpierw ciekł mi olej, fakt zaniedbałem go troche, ale już jest ok, wymieniłem uszczelki, później nie umiałem go odpowietrzyć, ale to już mój problem, jakoś mi sie udało i to z bardzo zadowalającym efektem. Tzn. no właśnie nie do konca zadowalającym, bo nie chce hamować. klamkę wciskam w opór( nie dochodzi do kiery ) , a koło w ogóle się nie blokuje... klocki nie odchodzą... Jakieś porady ?
czyściłem tarczę i klocki, dalej to samo, próbowałem trochę odgiąć sprężynkę, nawet na chwilę nic się nie poprawiło. Ze starymi uszczelkami po tym jak go odpowietrzyłem był ten sam problem. Tłoki przed włożeniem posmarowałem lekko, weszły jak w masełko. Może znaczenie jakieś ma fakt ze na jednym tłoku zrobiło się parę rysek przez to ze go nieco zaniedbałem.. poza tym drugi pracowałby chociaż normalnie.
Jest jakiś sposób żeby bez ponownego wyciągania tłoków zreanimować hampel ?
Jeśli nie to trudno, rozbiorę go, ale pomóżcie mi, będę zobowiązany.
Mam nadzieję że nie będę musiał kupować nowego...
czyściłem tarczę i klocki, dalej to samo, próbowałem trochę odgiąć sprężynkę, nawet na chwilę nic się nie poprawiło. Ze starymi uszczelkami po tym jak go odpowietrzyłem był ten sam problem. Tłoki przed włożeniem posmarowałem lekko, weszły jak w masełko. Może znaczenie jakieś ma fakt ze na jednym tłoku zrobiło się parę rysek przez to ze go nieco zaniedbałem.. poza tym drugi pracowałby chociaż normalnie.
Jest jakiś sposób żeby bez ponownego wyciągania tłoków zreanimować hampel ?
Jeśli nie to trudno, rozbiorę go, ale pomóżcie mi, będę zobowiązany.
Mam nadzieję że nie będę musiał kupować nowego...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: