Mam problem z praca linek w pancerzach a mianowicie chodzi o to że chodzą mulasto i bardzo ciężko co mogę zrobić żeby to naprawić ?
Wymiana w tej chwili nie wchodzi w grę bo dopiero co je kupiłem i myślę nad wpuszczeniem za pomocą strzykawki jakiegoś rozpuszczalnika a linkę bym po prostu wytarł spirytusem kilka razy żeby usunąć osad z tłuszczy i kurzu a na koniec można by ożyć jakiegoś gęstego smaru o dobrym ślizgu np. wazeliny technicznej lub towotu z dodatkiem teflonowym.
Pancerze i linki czyszczenie i konserwacja
-
- Kontakt:
Pancerze i linki czyszczenie i konserwacja
Gdzie kończy się szkolna fizyka zaczyna się FreeRide !
Możesz podać jaki to pancerz? Jak on wygląda w środku chociaż? Bo jeżeli ma ten wsad teflonowy to mam wrażenie, że rozpuszczalnik tłuszczów będzie złym pomysłem.
A jeżeli nie ma to możesz zrobić tak: Akrę K2, potem wypada przepłukać, czekasz aż wyschnie/suszysz jakoś, zatykasz dobrym smarem do łożysk kulkowych jeden koniec pancerza ( poprzez napchanie smaru do środka ), wlewasz odrobinę finish line'a z teflonem i zatykasz smarem drugi koniec, przez to przepuszczasz czystą linkę. Powinno być lepiej, parę pancerzy tak uratowałem, acz 35szł za komplet Clark's Pre Lube to nie jest dużo.
A jeżeli nie ma to możesz zrobić tak: Akrę K2, potem wypada przepłukać, czekasz aż wyschnie/suszysz jakoś, zatykasz dobrym smarem do łożysk kulkowych jeden koniec pancerza ( poprzez napchanie smaru do środka ), wlewasz odrobinę finish line'a z teflonem i zatykasz smarem drugi koniec, przez to przepuszczasz czystą linkę. Powinno być lepiej, parę pancerzy tak uratowałem, acz 35szł za komplet Clark's Pre Lube to nie jest dużo.
-
- Kontakt: