PIWO! - jakie lubicie?

GrzesiekDH
Kontakt:

Post autor: GrzesiekDH »

1.WOJAK!!! najlepsze piwo na świecie! żadne mi tak nie smakuje, jeżeli nie próbowaliście nigdy to czas najwyższy, puszka 2,09zł butelka mniej xD
2.Tatra pils
3.Heineken
ogólnie to ciężko mi przedstawic kolejność, bo pije tylko Wojaki od 2 lat ;)
http://www.pinkbike.com/u/grzesiekdh/
Slopstyler
Kontakt:

Post autor: Slopstyler »

1. Desperados - Dlaczego to w.g. Ciebie Magik nie piwo?
2. Zimny Lech
3. Tyskie
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
BiałyMadball
Kontakt:

Post autor: BiałyMadball »

Slopstyler pisze:1. Desperados - Dlaczego to w.g. Ciebie Magik nie piwo?
Desperados nie jest godny tego by zaliczać go do piwa, mimo tego, że w smaku jest całkiem niezły ;)
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
siwy140782
Kontakt:

Post autor: siwy140782 »

na moje to ostatnio carlzberg nr 1 ale stary leszek i tysiak tez daja rade
ja wlasnie przy leszku siedze zimne i PYSZNE
żyć szybko i mocno
owczar
Kontakt:

Post autor: owczar »

Ludzie ogarnijcie się trochę - Żurb najlepszym piwem na świecie? Harnaś, Tyskie? Gów*a wam telewizja nakładła więc gó*no pijeta HEJ...

Numer 1 to Kozel Cerny z nalewaka w Czechach - fakt można tego i 16 sztuk wypić(0.5) litra bo mocy mało ale za to smakowe...

O innych ciemnych piwach ciemnej masie pisał nie będę - i nie chodzi o siki zwane porterami dostępne w markecie typu okocim czy żywiec porter bo tego ma gęba nie zniesie.. Zresztą porter szwedzki - ponoć jeden z mocniejszych porterów smakowo nijak się ma co do Portera łódzkiego niestety już z upadłego browaru. Z innych zacnych ciemnych: Ciechan Stout, Irish Beer, Grand porter, oraz mało znany Cork :)

Z browarów angielskich typu ALE numer 1 to Hen`s tooth ALE, ale to zależy kto co lubi - pewnie i są lepsze ale dostępność tego w Polsce raczej średnia...

Z Polskich zacnych trunków - browary Czarnków, browary Ciechan, browary Kormoran oraz Browary Łaskie jeśli chodzi o piwa korzenne... Do tego piwa Żywe, Świeże itd...Reszta chwilowo nie odkryta, ale trzeba świat poznawać :)

Ogólnie to pijcie wódkę bo na piwie naprawdę gó*** się znacie - równie dobrze dać wam siki pomieszane ze spirytusem i wodą gazowaną a będziecie mlaskać ze szczęścia jakie to dobre - kwestia zachowania proporcji co do stężenia sików i wody gazowanej :twisted:
XkrisX
Kontakt:

Post autor: XkrisX »

nie wazne jakie! wazne zeby było ZIMNE i smakowało!!!!
bo:
zimne piwo i ciepla kobieta:D to jest To!
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

snizy pisze:Cytat:

snizy to samo co napisałeś w pkt. 1 mówią ludzie z Żywca (zwiedzający, pracownicy, "elyta" itd.) Smile

Twierdzisz, ze niby jest lepsze piwo jest w firmowej kanciapie w Żywcu??
Swoją drogą bardzo ładna kanciapa:)

Zwiedzałem i degustowałem kilkakrotnie - to Cię rozczaruję bo w browarze Żywieckim nie ma tzw. unique beer, pijesz to samo co w dobrej knajpie na ryneczku dowolnego większego miasteczka w Polsce

Jak myślisz jakim cudem Tyskie dostało tyle wyróżnień - od czasu do czasu robią cuda w kadziach na ograniczony użytek

SSzczerze powiedziawszy browar Tyski i Żywiecki po przejęciach zeszły na psy - szczególnie mocno dotyczy to psich szczyn o nazwie Tyskie (marka Książęce jest jeszcze OK).

Oj snizy, snizy - jak już coś cytujesz to czytaj ze zrozumieniem... NIE TWIERDZE NIC na temat, które piwo jest lepsze (nawet nie byłem w Tyskim Browarze), nic nie sugeruje (raz byłem w żywcu na potężnym kacu na wycieczce - i wspominam tamtejszy poczęstunek jak "rękę Boga", która przywróciła mnie do życia. Mówię tylko jakie opinie krążą po "świecie". Co mnie jakieś nagrody obchodzą, unique beer'y... jestem typowym krakowskim studentem:P
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Nie da się zamknąć ulubionych piw w 3 markach. Im więcej spróbowałeś tym masz większe doświadczenie. Ja lubię Stronga na co dzień bo jest najbardziej dostępny. W Wielkopolsce lubię Lecha Pilsa, ale z drugiej strony Noteckie jest nie do przebicia, zarówno ciemne jak i niepasterysowane. Czasem zakupię też czarną Fortunę, ma swój klimat. Brok export i Okocim export nie mogą zostać bez wzmianki, polecam na wyjazdach, bo ogólnie w centrum Polski są raczej niedostępne. Będąc w Jeleniej Górze czy okolicach, chętnie Piasta spróbuję. Jeśli chodzi o zagranicę to ukraiński Obołoń w wersjach wszystkich prócz zwykłej pilsopodobnej jest ponad wszystkimi wcześniej wymienionymi. Dalej idąc tropem zagranicznym muszę wspomnieć o staropramenach, a skończę na moich ulubionych piwach pszenicznych czyli paulanerach i franciszkanerach (spolszaczając nazwy). Dobrze ostatnio wchodzi mi żółty Okocim. Swego czasu bywałem na lubelszczyźnie i niestety ale opisywana w wielu książkach Perła bardzo mnie rozczarowała. Zaklasyfikowałem ją raczej do grupy "sikaczy". Podsumowując, piwa jak i pewnie wielu rzeczy nie da się ująć w 3 nazwach :)

A tak w ogóle to o gustach się nie dyskutuje, także powyższą wypowiedź potraktujcie jako moje osobiste zdanie :)
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
wojciech68
Kontakt:

Post autor: wojciech68 »

1.Lech(butelka)
2.Harnaś
3.Tyskie lub Żywiec
http://wojciech68.pinkbike.com/
osato
Kontakt:

Post autor: osato »

1. Lech
2. Carlsberg
3. Heineken
4. Harnaś
5. Łomża
6. Amsterdam (11,9% :wink: )
7. Wojak mocne
czester-79
Kontakt:

Post autor: czester-79 »

1.Żubr
2.Żywiec
3.Lech
Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

żywiec, warka (może być i strong), okocim mocne - to trunki jakie najczęściej wybieram z półki sklepowej jeśli już kupuje browar :). Czasami jednak ze względów finansowych wybór pada na najtańsze i wtedy każde smakuje!

i koniecznie w butelce. wg mnie puszka zmienia diametralnie smak trunku i nie tylko o piwie mówię.
mag44
Kontakt:

Post autor: mag44 »

1. Beczkowe Mocne najlepsze bo puszka za 2 zł :D
2. Tyskie Gronie
3. Żubr
http://www.pinkbike.com/buysell/968159/
piepior
Kontakt:

Post autor: piepior »

specjal ;]
ODPOWIEDZ