Jak odkręcić mocno zapieczony suport??
Jak odkręcić mocno zapieczony suport??
siema
mam niezły problem z suportem, a mianowicie posiadam truvativ giga pipe i chciałem zmienic korby wraz z suportem, ale jego nie mogę wykręcic, tzn. próbowałem kluczem to mi sie zerwały te ząbki co były na misce od suportu i teraz z obydwu stron jest okrągłe... przed tym wlałem olej od rury podsiodłowej i nawet nie drgnęło, pomóżcie mi go jakos wykręcic!! jbc na suporcie mi juz teraz w ogole nie zalezy, więc mozna go ciąć wiercić itp.
Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam (jbc używałem szukajki i były podobne tematy, wykorzystałem juz sposoby ktore były w nich napisane no i suport nadal się nie rusza...)
mam niezły problem z suportem, a mianowicie posiadam truvativ giga pipe i chciałem zmienic korby wraz z suportem, ale jego nie mogę wykręcic, tzn. próbowałem kluczem to mi sie zerwały te ząbki co były na misce od suportu i teraz z obydwu stron jest okrągłe... przed tym wlałem olej od rury podsiodłowej i nawet nie drgnęło, pomóżcie mi go jakos wykręcic!! jbc na suporcie mi juz teraz w ogole nie zalezy, więc mozna go ciąć wiercić itp.
Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam (jbc używałem szukajki i były podobne tematy, wykorzystałem juz sposoby ktore były w nich napisane no i suport nadal się nie rusza...)
Siema, miałem prawie to samo tylko że pierwsze pękły łożyska a potem obrobiła się miska, więc wpadłem na pomysł że wybiję oś i natnę miski z obu stron miski i włożę blachę i odkręciłem a wyglądało to tak :

tylko że ja miałem roz.....e łożyska, więc tu może być problem
@edit tylko z tym się trzeba nieźle naje..ć żeby te miski rozpiłować, ja najpierw próbowałem pilnikiem a potem brzeszczotem

tylko że ja miałem roz.....e łożyska, więc tu może być problem
@edit tylko z tym się trzeba nieźle naje..ć żeby te miski rozpiłować, ja najpierw próbowałem pilnikiem a potem brzeszczotem

GG: 10141750
-
- Kontakt:
kamsaldh bierzesz klucz... taki: http://allegro.pl/item1046147982_klucz_ ... a_1_2.html
zaciskasz i pojdzie!:)
P.s. osttanio w biedronce mieli z calkiem dobrego materialu:D
zaciskasz i pojdzie!:)
P.s. osttanio w biedronce mieli z calkiem dobrego materialu:D
http://www.pinkbike.com/photo/5516869/
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
-
- Kontakt:
kamsaldh niekoniecznie. Jak tak, dawno temu odkręciłem właśnie zapieczony suport. Tylko, że to była największa żabka jaką widziałem w życiu, z 3 razy większa od tej z allegro.. Osobiście właśnie bym poszukał kogoś z takim narzędziem, jak nie da rady to piłować dopiero..
P.S. Po co oleju do podsiodłówki? Nawet nie dotarł do gwintu pewnie.. WD40 może coś by tu zdziałało chociaż też wątpię. Do zapieczonych rzeczy potrzeba pierdolnięcia, dlatego teraz wszystko co jest alu-alu smaruję. No może za wyjątkiem sztycy..
P.S. Po co oleju do podsiodłówki? Nawet nie dotarł do gwintu pewnie.. WD40 może coś by tu zdziałało chociaż też wątpię. Do zapieczonych rzeczy potrzeba pierdolnięcia, dlatego teraz wszystko co jest alu-alu smaruję. No może za wyjątkiem sztycy..
[url]http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6456721[/url]
Dobrym patentem tak na przyszłość jest zagonienie kogoś żeby stanął na kluczu w miejscu ośki. Gwarantuje Ci to że klucz nie obrobi misek. Jak masz jeszcze jakieś resztki wielopustu to spróbuj. No i pamiętamy że po prawej jest lewy gwint 

S: NS Radiator, NS Bad Mama, NS Roller 9mm, Hayes Nine (części), Kaseta Alivio
ja podejrzewam że ten suport jest przyklejony, bo ja niedawno kupiłem rower i lewe ramie korby było przyklejone.... tak samo jak druga rura która była wbita w rurę podsiodłowa.... co myslicie o tym, aby przyciąć os na równo z mufą suportu i pojechać do zakładu ślusarskiego i żeby mi wiertłem około 30mm po prostu przewiercili i potem jak zostanie troche miski wewnątrz, przeciąc brzeszczotem.
Ja mam na taki przypadek patent polegający na przykręceniu klucza śrubą do ośki suportu (taką samą jak przykręcasz korbę tylko dłuższą). Klucz staje się wtedy stabilny. Dajesz zwykły klucz płaski lub oczkowy na to i do tego przedłużkę. Zapierasz się nogami o ramę na wioślarza i nie ma opcji żeby nie puścił.
Btw. pamiętaj o tym że z prawej strony suportu jest odwrotny gwint. Niby to oczywista oczywistość ale warto zawsze o tym przypomnieć.
Btw. pamiętaj o tym że z prawej strony suportu jest odwrotny gwint. Niby to oczywista oczywistość ale warto zawsze o tym przypomnieć.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Dzieki koledzy za odpowiedzi, ale już się wreszczie z tym uporałem w ten sposób,że naciąłem z dwóch stron miskę, tak aby mi weszła w imadło i kręciłem no i poszło!!!
i z drugą miską tak samo zrobiłem, teraz szukam korb, ma ktoś na sell jakies?;] do ceny 120zł z suportem, jak tak to pisac na gadu: 595468 albo na priv
Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi
Pozdrawiam

Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi
Pozdrawiam