LF DragStar 09 + RST Storm

motylski
Kontakt:

LF DragStar 09 + RST Storm

Post autor: motylski »

Co sądzicie o tym polaczeniu?? Czesci musza byc koniecznie nowe. Na rame (14" najlepiej) i amor (koniecznie 160mm lub wiecej i oska 20mm) mam 1200 zl. Macie moze jakies inne propozycje??
joncek
Kontakt:

Post autor: joncek »

Te nowe dragi, dirt parade czy jakoś tak, to już nie to samo co stary, dobry, poczciwy Drag ;) Wiec na twoim miejscu rozglądnąłbym się za tym nowym Dartmoorem Hornetem. Wygląda ciekawie.

Co do amora to ok.
dziadek_dzidek
Kontakt:

Post autor: dziadek_dzidek »

Na pewno nie będzie to zły secik, dragstar to rama tania, wytrzymała i co najważniejsze- bardzo uniwersalna. RST Storm- pewnie zaraz zostanę skrytykowany za to co powiem, ale storm Coil zrobił na Mnie lepsze wrażenie ( pod względem pracy ) niż boxxery race z poprzedniej generacji. Mówię tu o sprężynowej wersji storma z 2009 roku ( z otwartą kąpielą ) , bo wg. Mnie zupełnie nie ma sensu dopłacać do droższej wersji AIR, która gorzej pracuje i są problemy z niektórymi egzemplarzami. Gdyby tak stormy były produkowane na polski rynek w wersji 180mm, to nawet zastanowiłbym się nad kupnem takiego. Za 650zł otrzymujesz amora bezkonkurencyjnego w swojej klasie cenowej, który świetnie pracuje, jest sztywny i wytrzymały- nic tylko brać, montować i cieszyć się jazdą. :wink: Dragstar natomiast dużo wytrzyma, a nawet gdy już Ci się znudzi, to bez większych problemów go sprzedasz, bo na tą ramę zawsze będzie popyt na rynku wtórnym.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Żeby storm dobrze działał trzeba wywalić większość gumy która jest na sprężynie (zamula działanie całego amorka) i dbać o niego, bo inaczej się zatrze. Co do porównania go do boxxa race to raczej się z tym nie zgodzę (mowa oczywiście o sprawnym boxxie) ale jest na pewno lepszy niż 66vf.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

joncek, czemu nie to samo?
joncek
Kontakt:

Post autor: joncek »

Las3k_91 Ldz, porównaj sobie zdjęcia starego i nowego draga. Generalnie jest tam kilka różnic. Na przykład rury przedniego trójkąta mają zmieniony kształt. Poza tym w moim odczuciu te nowe dragi są po prostu brzydkie :mrgreen:

A co do tej gumy na sprężynie. Osobiście sprawdzałem, bo ściągałem. W żaden sposób nie wpływa ona na pracę, nic nie zmula.. To jedynie zapobiega tłuczeniu się sprężyny o ścianki goleni.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

joncek, ok, ale czemu od razu gorsze? Mój znajomy śmiga już długo na Dirt Parade z Juniorem i nic mu nie jest, wg mnie to ciągle jest dobra rama. Oczywiście, że brzydka to się zgodzę :wink:
ODPOWIEDZ