Golenie do shivera DC
Golenie do shivera DC
Witam
Ostatnio spotkała mnie przykra sytuacja- złamałem lewą goleń shivera dc. Czy ktoś może wie gdzie jeszcze można taką dokupić? Musiałbym też kupić nowy tłumik, ponieważ ten w prawej goleni się trochę uszkodził (w inny sposób). Czy opłaca się jeszcze inwestować w ten amortyzator czy też poszukać czegoś nowego?
jeśli ktoś będzie miał na sell jakąś z tych części to proszę o kontakt na pw.
z góry dzięki
Ostatnio spotkała mnie przykra sytuacja- złamałem lewą goleń shivera dc. Czy ktoś może wie gdzie jeszcze można taką dokupić? Musiałbym też kupić nowy tłumik, ponieważ ten w prawej goleni się trochę uszkodził (w inny sposób). Czy opłaca się jeszcze inwestować w ten amortyzator czy też poszukać czegoś nowego?
jeśli ktoś będzie miał na sell jakąś z tych części to proszę o kontakt na pw.
z góry dzięki
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
GgG Szczerze to nie wiem
Był to 3 zjazd w sobotę na Żarze (jeździłem tez cały piątek, zamierzałem startować). Nagle hamulce nie mogły zablokować koła nie mówiąc już o dziwnej modulacji. Przednie koło jakby straciło sztywność. Zatrzymałem się, patrze a tu całe tarcze z oleju jak i prawie cały rower, ( SeraaX ) lewa górna goleń kilka cm pod dolną półką pęknięta niemal na pół - trzyma się jeszcze na ok 1cm.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1064193586 Znalazłem taki tłumik i mam pytanie- czy da się wymienić jego wnętrze? Mam jeden tłumik o wymiany -sprawny ale na dole urwał się nagwintowany kawałek na śrubę.
btw. Pirat też złamał jakiegoś shivera? Nie orientujecie się, czy ktoś nie ma na sell jednej goleni ?
btw. Pirat też złamał jakiegoś shivera? Nie orientujecie się, czy ktoś nie ma na sell jednej goleni ?
szymon102 Kolega ma jeden tłumik z przyspawanym gwintem, jeździ już sporo, tyle że on zrobił to dobrze, ja mam jako zapas tłumik który też był przez kogoś spawany i zaraz pękł w tym samym miejscu.
Przymierzam się żeby mój zepsuty rozebrać, to by dało radę, ale złożenie tego żeby było potem bezpieczne jest wg mnie średnio możliwe.
100zł za niesprawny tłumik to drogo, a nawet jeśli to dopytaj czy nie działa regulacja powrotu, czy raczej tłumik nie ma powrotu. W tym drugim wypadku to całkowity szmelc.
Przymierzam się żeby mój zepsuty rozebrać, to by dało radę, ale złożenie tego żeby było potem bezpieczne jest wg mnie średnio możliwe.
100zł za niesprawny tłumik to drogo, a nawet jeśli to dopytaj czy nie działa regulacja powrotu, czy raczej tłumik nie ma powrotu. W tym drugim wypadku to całkowity szmelc.
Cześć ogólnie tłumik do Shivery z allegro należy do mnie to moja aukcja.
Raczej bardziej będzie Ci się opłacać sprzedać amortyzator na części i tak jak radzi kolega SeraaX poszukać czegoś innego lub tego samego. Ogólnie ja w tym amortyzatorze się zakochałem od pierwszego ugięcia i na nowy tłumik się szarpnąłem bo warto było
edit
Miałem dość pokaźną rysę na dolnej goleni przez którą pocił mi się amor i miesiąc temu pytałem w gregorio o dostępność dolnych lag i ku memu zdziwieniu są dostępne ale cena bodajże 480 PLN. Na chwilę obecną sprawę załatwiła kropelka i papier ścierny wodny 2000 ale wracając do tego co chce jeszcze powiedzieć najlepiej napisz e-mail'a do gregorio z zapytaniem o dostępność górnych goleni. Podejrzewam że jak są to cena z pewnością niska nie będzie więc opłacać się też raczej nie będzie ale co już zrobisz to Twoja decyzja
Pozdrawiam
Może i drogo ale nowy tłumik w gregorio kosztuje 480 PLN mi się udało wyrwać za 430 PLN. Tłumik ma uszkodzoną regulację tłumienia powrotu, tłumik wraca. Ostatnio na tym uszkodzonym tłumiku przejeździłem jeden dzień na Żarze i amortyzator pracował normalnie z tą różnicą że nie mogłem w jeden goleni wyregulować tłumienia powrotu. Jak się patrzy przez otwory w tłumiku to widać że ta zastawka czy pływak czy jak to nazwać co jest w środku jest pod ukosem.SeraaX pisze:100zł za niesprawny tłumik to drogo, a nawet jeśli to dopytaj czy nie działa regulacja powrotu, czy raczej tłumik nie ma powrotu. W tym drugim wypadku to całkowity szmelc.
Raczej bardziej będzie Ci się opłacać sprzedać amortyzator na części i tak jak radzi kolega SeraaX poszukać czegoś innego lub tego samego. Ogólnie ja w tym amortyzatorze się zakochałem od pierwszego ugięcia i na nowy tłumik się szarpnąłem bo warto było

edit
Miałem dość pokaźną rysę na dolnej goleni przez którą pocił mi się amor i miesiąc temu pytałem w gregorio o dostępność dolnych lag i ku memu zdziwieniu są dostępne ale cena bodajże 480 PLN. Na chwilę obecną sprawę załatwiła kropelka i papier ścierny wodny 2000 ale wracając do tego co chce jeszcze powiedzieć najlepiej napisz e-mail'a do gregorio z zapytaniem o dostępność górnych goleni. Podejrzewam że jak są to cena z pewnością niska nie będzie więc opłacać się też raczej nie będzie ale co już zrobisz to Twoja decyzja

Pozdrawiam
Do tłumika dałoby się dospawać ten gwint. Mam nadzieję, że by potrzymał. Ewentualnie pozostała by sprawa samej goleni i jak na razie to szukam osoby, która takową część ma na sprzedaż, bo jeśli taką znajdę w gregorio to jak piszecie tanio nie będzie. Na nowego amora na razie brak funduszy 

-
- Kontakt:
xXRIDERXx http://www.pinkbike.com/photo/5128212/
http://www.pinkbike.com/photo/5128203/
btw. goleń dostała po dupie bo widać że jest mocno porysowana/powgniatana więc było ryzyko że polegnie
Dobrze, że nie pękła całkowicie podczas jazdy bo mogło się to gorzej dla Ciebie skończyć.
http://www.pinkbike.com/photo/5128203/
btw. goleń dostała po dupie bo widać że jest mocno porysowana/powgniatana więc było ryzyko że polegnie

Dobrze, że nie pękła całkowicie podczas jazdy bo mogło się to gorzej dla Ciebie skończyć.
-
- Kontakt: