Amortyzator jednopółkowy do FR/ lekkiego DH
Amortyzator jednopółkowy do FR/ lekkiego DH
Siema. Szukam jakiegoś amora jednopółkowego zamiast moich ósemek. Zastanawiam się nad Totemem/66. Oczywiście chodzi mi o używki. Chce zmienić tylko i wyłącznie dlatego, że nie potrzebuje dwóch półek. Co myślicie o tym totemie: http://allegro.pl/item1072397521_rock_s ... _1_18.html
widziałem, że gościu też go tutaj wrzucił do giełdy. Co sądzicie o tym wytarciu teflonu? Jak wypada totem w porównaniu do 66 rc3 z 2008r( podonbo 08 i 09 to najgorsze roczniki 66). Czy praca tych amortyzatorów porównywalna jest do 888 VF z 05r.?
widziałem, że gościu też go tutaj wrzucił do giełdy. Co sądzicie o tym wytarciu teflonu? Jak wypada totem w porównaniu do 66 rc3 z 2008r( podonbo 08 i 09 to najgorsze roczniki 66). Czy praca tych amortyzatorów porównywalna jest do 888 VF z 05r.?
wytarcie nie takie wielkie...uszłoby 
rc3 - do VF nie ma co porównywać.... duuuuuużo lepiej chodzą...
nawet 2008 , tylko że łapały luzy na ośkach
2009 już elegancko było...
ogólnie polecam 66 rtc2x, miałem i naprawdę zacny amor...
totema raz objeżdżałem i też fajnie pracuje:):)do tego lżejszy
jak wolisz, jak trafisz okazje to bierz co leci:)

rc3 - do VF nie ma co porównywać.... duuuuuużo lepiej chodzą...
nawet 2008 , tylko że łapały luzy na ośkach
2009 już elegancko było...
ogólnie polecam 66 rtc2x, miałem i naprawdę zacny amor...
totema raz objeżdżałem i też fajnie pracuje:):)do tego lżejszy
jak wolisz, jak trafisz okazje to bierz co leci:)
Slavvduro
totem jest lżejszy i sztywniejszy od 66, bo ma lagi 40mm. pracuje bosko w porównianiu do 66 08,09. na temat 2010 nie wypowiem się bo nie jeździłem. dużym plusem jest blokada GATE, chociażby przy wjeżdżaniu pod górke - wtedy wgl nie pompuje. posiadam totema coila i jestem bardzo bardzo zadowolony. poza tym jest solidny i robi wrażenie. nigdy też nie udało mi się go dobic. co do wytarc teflonu - w moim też się wytarł, ale lekko. w zasadzie prawie tak samo jak na tych fotach z tej aukcji. to jest niewidoczne, dopiero jak światło skieruje się na lagę to widac to przebarwienie. jeżeli będziesz czyścił lagi po każdej jeździee suchą szmatką nic się więcej nie stanie. jak dla mnie amor wypas, a cena tego totka na allegro jest w porządku, może i okazyjna. ja kupiłem w marcu za 1750 a też miał wytarcie :]
Nie ma sie co przejmowac tym wytarciem, bo w wielu totemach tak jest.. to sie z reguły tyko przebarwia. po każdej jeździe czyśc na sucho lagi i uszczelki, raz na tydzien brunoxem na noc i będzie wszystko pięknie. a praca 66rc3 nie będzie się równała z totemem.. zresztą totem ma mission control, a 66 jakiś tłumik suntoura.. ? :/
ja bym sie na twoim miejscu nei zastanawiał długo nad tym totemem.. nie ma sie co zastanawiac. za chwile ci go sprzątną i tyle będzie
ja bym sie na twoim miejscu nei zastanawiał długo nad tym totemem.. nie ma sie co zastanawiac. za chwile ci go sprzątną i tyle będzie
-
- Kontakt:
nie będę się rozpisywał, powiem wprost - domain - kumpel kupił i rewelacja, nie znam jego bodowy, parametrów ale najfajniesze jest to, że wlasciwie kazdy moze przy pomocy regulacji ustawić go pod siebie. Kolega jest bardzo zadowolony a i ja sam mysle nad wymiana na domaina
pozdrawiam
pozdrawiam
PB: http://tnij.org/pinkibinki
Tak Tak... Naprawde nie ma co się przejmowac przetartym teflonem na lagach totema... I tym ze zaczyna lać olejem też nie... I to ze przez to trzeba wymieniać ciagle olej smarujący bo jest pełno syfu to juz drobnostkafbastek pisze:Nie ma sie co przejmowac tym wytarciem, bo w wielu totemach tak jest.. to sie z reguły tyko przebarwia. po każdej jeździe czyśc na sucho lagi i uszczelki, raz na tydzien brunoxem na noc i będzie wszystko pięknie. a praca 66rc3 nie będzie się równała z totemem.. zresztą totem ma mission control, a 66 jakiś tłumik suntoura.. ? :/

Giant glory 0 + mavic Ex 729+Hope Pro 2+ Boxx Team 2010
Tylko ja zjeżdżam pod góre
W sumie nie chce mi się bawić w czyszczenie po każdej jeździe...ale jeżeli prace totema każdy chwali to coś w tym jest. Dlatego się pytam czy brać tego totema. Czy jest sens bawić się codziennie czy brać rc3. Amora będę chciał włożyć do bitcha. I mam zamiar zacząć porządnie katować w dh i może brać udział w kilku zawodach. Dopiero tak naradę będę zaczynał taką prawdziwą zabawę w DH-przynajmniej będę się starał
.

http://zetekfr.pinkbike.com/
-
- Kontakt:
blackdemonty sprzedajesz swojego bajka na allegro, co nie?;d
teraz to mi namieszaliście w głowie, musiałbym się przejechać na 66 i zobaczyć jak chodzi. Bo w sumie nie chce mi się dłubać przy rowerze. Rower ma być po to żeby jeździł i dawał radość z jazdy i był w miarę bezawaryjny, szczególnie jeśli chodzi o rower do DH, a nie spędzać w garażu więcej czasu niż w terenie.
teraz to mi namieszaliście w głowie, musiałbym się przejechać na 66 i zobaczyć jak chodzi. Bo w sumie nie chce mi się dłubać przy rowerze. Rower ma być po to żeby jeździł i dawał radość z jazdy i był w miarę bezawaryjny, szczególnie jeśli chodzi o rower do DH, a nie spędzać w garażu więcej czasu niż w terenie.
http://zetekfr.pinkbike.com/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
A ja tam zadowolony jestem z totema, mam solo air 2 sezon, dobiłem go może z 5 razy a jeżdże dh co weekend i 0 problemów. Przelewam go 2 razy w sezonie, proste to jak drut
. Poprzedni właściciel wymienił w nim wszystkie uszczelki na nowe, może dlatego nie mam problemów. Jestem z krk więc możesz sobie go na kazimierzu pooglądać. Co do marzocchi to mam mieszane uczucia, mojemu ROCO dopiero Kali pomógł, a wcześniej jak sie przesiadałem z Z1 na PIKE to sorry ale PIKE bez porównania lepszy.

co za pieprzenie.. dzienny serwis chyba was posrało
smoter jeździłeś kiedyś na tym? jak masz uszczelki MADE IN CHINA editet by smoter to nie dziwie się, że sra Ci olejem nawet po twarzy. serwis w totemie to raz na dwa miechy odwrócic rower do góry nogami odkrecic dwie malenkie srubki, spuscic olej i wstrzyknac po 20ml nowego. NA PRAWDĘ STRASZNA FILOZOFIA wstrzyknac 20ml oleju. domyślam się smoter jak ty dbasz o swój amor, skoro nie czyścisz go po każdej jeździe. potem sprzedaje sie taki syf na allegro. dbanie o amortyzator to podstawa, chociażby wytrzec lagi z kurzu. samo się nic nie zrobi, chyba że wasi ojcowie wam kupują co rok nowego mercedesa to raczej nie musicie dbac o uszczelki i lagi 
66rc3 ssie pałe i niech zetek najpierw zobaczy na własne oczy to rc3 a nie sugeruje sie waszym gadaniem. bo praca vf jest zupełnie inna do mission control.
z pewnoscią większosc nie jeździła nawet na totemach, a co dopiero rc3
teraz sprawa domaina:
zróbmy tak - przez 2 dni siedź i mało sie ruszaj, jak zachce ci sie kloca to zrób go, weź do ręki i ścisnij. - tak pracuje domain
za dwa dni wypij 5 buteleczek activi z danona i nasraj sobie na rękę i ściśnij - tak pracuje totem
nie wiem co tu porównywac.
na uwagę zasługują stare 66 z 06,07 roku - tu racje mi chyba przyzna każdy

66rc3 ssie pałe i niech zetek najpierw zobaczy na własne oczy to rc3 a nie sugeruje sie waszym gadaniem. bo praca vf jest zupełnie inna do mission control.
z pewnoscią większosc nie jeździła nawet na totemach, a co dopiero rc3
teraz sprawa domaina:
zróbmy tak - przez 2 dni siedź i mało sie ruszaj, jak zachce ci sie kloca to zrób go, weź do ręki i ścisnij. - tak pracuje domain
za dwa dni wypij 5 buteleczek activi z danona i nasraj sobie na rękę i ściśnij - tak pracuje totem
nie wiem co tu porównywac.
na uwagę zasługują stare 66 z 06,07 roku - tu racje mi chyba przyzna każdy
fbastek Widze ze masz Totema
tak sie składa ze mam 66 Rc3 a smigałem i moge smigać na 2 modelach Totka Solo air... Ja mówie o przypadku zatartych goleni i ze wtedy leje... Czlowieku mówisz ze Rc3 Ssie pałe ? Moze w 66 bo to bardzo progresywny amor ale w 888 jest mega... Ale tak jak mówiłem wczesniej jestem pewien ze masz Totema Bo go twardo bronisz... Jeżeli zetek Faktycznie nie che sie bawic w czyszczenie i pielęgnowanie amora niech weżmie Marzocchi... Moim zdaniem tych amorów nie da sie porównywac każdemu przypada inna charakterystyka pracy
Nie dbam o amora bo nie musze... Przynajmniej nie ma potrzeby a ze Totema chcesz wycierac z kurzu po każdej jezdzie to ile ty siedzisz przy rowerze gdy jest z błota ?

Giant glory 0 + mavic Ex 729+Hope Pro 2+ Boxx Team 2010