Fox 40 2008 vs Boxxer Team/Race 2010

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Mawet jakie tulejki? Elastomery niektórzy przycinali w systemie dobicia. Bazowo po prostu boxxery sa suche, a PIERWSZA serie miała zwalone tłumiki ODBICIA.

Sry ale wszyscy juz chyba wiedza, ze nowe boxxy suche jak pieprz przychodza - odpowiednie płyny zadasz i nie ma mowy o żadnym zamuleniu. Zreszta to takie samo zamulenie jakby mówic ze masz za twarda sprezyne i zamula.
Mawet
Kontakt:

Post autor: Mawet »

Spacednie wiem dokładnie o co chodzi, powtarzam tylko to co usłyszałem od właściciela Race'a. Nie pytałem dokładnie. Tak boxxy miały zrypane tłumiki odbicia, ale jemu padł tłumik kompresji. (z tego co mówił). Być może trafiłem na egzemplarze które nie zostały przeserwisowane przez właścicieli i miały za małe smarowanie. Faktem jest że Race mimo odbicia ustawionego ok (pi razy oko), ale pracował jak zacier, a Team był zmulony.
http://mawet.pinkbike.com/album/2010/
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Mawet oba pewnie bez oleju albo nie serwisowane nigdy. Sam kupilem uzywke WC i chodzi super płynnie (Po serwisie w holenderskim sramie jak bylem zapewniany).
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

Orientuje sie ktos czy w rowerowym.com oni serwisują amory przed sprzedaza ?? bo lezy u mnie nowy Race i nie wiem czy go przed jazda rozkrecic i nasmarowac czy go rozjezdzic i poczekac az troche sie dotrze. bo tak w sumie to czuc ze jest suchy albo nie dotarty :P
ODPOWIEDZ