OC przy zakupie samochodu
-
- Kontakt:
OC przy zakupie samochodu
siemka mam zamair kupić samochód. i co najlepsze jest w nim OC do maja przyszegło roku. słyszałem od kilku osób że po dogadaniu ze sprzedającym mogę OC przenieść na siebie bez opłacania go znowu, po przerejestrowaniu samochodu na mnie. może mi ktoś pomóc???
bierzesz jego OC i idziesz do ubezpieczyciela z zamiarem przepisania ubezpieczenia na siebie... w tym momencie wyliczą Ci składkę jeszcze raz i będziesz musiał zapłacić za okres pozostały do końca ubezpieczenia poprzedniego właściciela
warto się przejść, bo może się okazać, że przepisanie na Ciebie będzie w ch** drogie i wtedy taniej wyjdzie Ci wykupić nowe OC w innej firmie...
ja miałem tak, że kupiłem samochód i zostało tam jeszcze 6 miesięcy ubezpieczenia, ale przy próbie przepisania na mnie gość mi podał taką stawkę do zapłaty, że wykupiłem nowe OC w innej firmie
warto się przejść, bo może się okazać, że przepisanie na Ciebie będzie w ch** drogie i wtedy taniej wyjdzie Ci wykupić nowe OC w innej firmie...
ja miałem tak, że kupiłem samochód i zostało tam jeszcze 6 miesięcy ubezpieczenia, ale przy próbie przepisania na mnie gość mi podał taką stawkę do zapłaty, że wykupiłem nowe OC w innej firmie

43RIDE magazyn rowerowy